Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613465 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Малце смешно. Отворија молови, кладилници... ама вонредна да се продолжи. За кој курац со извинење на масата? За општо добро? Абај :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Нека сменат само полицискиот од 22.00 до 5.00 и све ќе биде во ред. Додуша, нека пуштат во Петок и Сабота до 02.00 сабајле. Идеално.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Идеално е ако се отворат кафичите, да се разбериме.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Абе мамицата, отворија кладилници а цело здравство нема термини-не работат, на 30 години  еве првпат развив некоја алергија се гушам  веќе 10 дена, освен антихистамини летизен и други глупости ништо неможам да превземам, матичната неможи да ме препрати на специјалист за да видат грло исклучени  се термините истото и за алерго тест нема термини... Сумљам на бреза или липа ги има  кај шо живеам и имам мака,  прееска бев на риболов,  немаше дрва наоколу само трева,  гајле немав,  се враќам дома пак маки, појаки апчиња нема како шо  гледам едина разлика  поскапите немаат лоратадин и не успиваат,  друго се исто..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Летизен С и флексоназе спреј... За насвоја рака вака, мада заебано е со алергиите. Да чукнам во дрво лани и годинава со благи симптоми поминувам иначе и јас бев катастрофа.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Абе мамицата, отворија кладилници а цело здравство нема термини-не работат, на 30 години  еве првпат развив некоја алергија се гушам  веќе 10 дена, освен антихистамини летизен и други глупости ништо неможам да превземам, матичната неможи да ме препрати на специјалист за да видат грло исклучени  се термините истото и за алерго тест нема термини... Сумљам на бреза или липа ги има  кај шо живеам и имам мака,  прееска бев на риболов,  немаше дрва наоколу само трева,  гајле немав,  се враќам дома пак маки, појаки апчиња нема како шо  гледам едина разлика  поскапите немаат лоратадин и не успиваат,  друго се исто..

Flixonase спреј или Nazonex ( које поскап бидејќи е понова генерација).
400 и нешто денари на приватно, али делува.

Плус, зеимај Aerius секое сабајле.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
@Stratro ќе одам да земам сеа  од тие приватните Аериус да пробам, а за спреј не зедов оти немам проблеми нешто  со  носот  ни пак со очите толку,  ама затоа  грлото ми се затвара како да ме држи за врат некој преку цел ден..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ете го муабетот за музиката. Не е за џабе Грција колевка на цивилизацијата.

https://makfax.com.mk/svet/region/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0/

Плажите во Грција се отвораат в сабота, нема да има музика.

Кај нас не гледам некој да забранил музика во кафичи/ресторани/дискотеки/кладилници. Ќе си се дерат луѓето у фаца за да се разберат. За да може за нова година у карантин да седиме. Поготово што неписмените цепаат строго над 120dB музика, како да има закон дека не смее да е под тоа.
« Последно менување: 16 Мај 2020, 08:54:06 am Deni »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Отварајте кафаниве... да ми се испуцаат комшииве бидејќи секоја ноќ банкет прават до 01ч со плејлиста од 4 песни преку сила.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
@Stratro ќе одам да земам сеа  од тие приватните Аериус да пробам, а за спреј не зедов оти немам проблеми нешто  со  носот  ни пак со очите толку,  ама затоа  грлото ми се затвара како да ме држи за врат некој преку цел ден..

Во последно време практикувам да идам на дежурен лекар, за било што. Од лично искуство кога е во прашање алергија, мој совет е да не земаш лекови на своја рака, мене ми се случи контра ефект пред многу години. Барај доктор, пријател што и да познаваш во здравствена установа они нека видат.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
@vladic3110 Мене од лани почна да ме мава некоја блага алергија, запушен нос, иритирано грло....ако немаш проблем со носот ама поврзано е со грлото и мислам дека флексоназе спрејот може само да ти помогне а никако да ти одмогне.....мене ми помогна (да не подречам) во комбинација со Алерикс таблети (кои не успиваат)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Ете го муабетот за музиката. Не е за џабе Грција колевка на цивилизацијата.

https://makfax.com.mk/svet/region/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%BE-%D0%B3%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0/

Плажите во Грција се отвораат в сабота, нема да има музика.

Кај нас не гледам некој да забранил музика во кафичи/ресторани/дискотеки/кладилници. Ќе си се дерат луѓето у фаца за да се разберат. За да може за нова година у карантин да седиме. Поготово што неписмените цепаат строго над 120dB музика, како да има закон дека не смее да е под тоа.

Грција колевка на цивилизацијата.  ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Музиката по кафичите е за да не ти галами тој до тебе и на раат да си правиш муабет колку толку со тие што си на маса. Не зборам за журките што се прават туку најнормален ден во кафич. Без музика ништо нема да се разбереш од галамата на сите.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Музиката во кафичите ја крева галамата и треба повеќе да се дереш и да се доближуваш.

Инаку не е за џабе:

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Taman si e Grcija, samo da razlabavat so Corona i da se Heinekenizirame :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају