Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613792 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Поголема гужва по маркети, банки, паркинзи, улици јас кај мене во населба не сум видел.
Одлично делува мерката карантин после 16ч.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Поголема гужва по маркети, банки, паркинзи, улици јас кај мене во населба не сум видел.

Кога високо образован кадар вака одлично ја води државата по коментари од фејсбук, твитер и инстаграм не знам што друго се очекуваше.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Во Швајцарија со карантини, полициски час чуда,
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во Шведска со минимални мерки, се отворено, се работи.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Двете држави имаат сличен број на жители.
Провери ја густината на население, исто така...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
80% од Швеѓаните живеат во јужните делови...
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Требаше само повеќе свест и здрав разум кај народот, ама тоа тешко.

Не е проблем ако наместо на кеј, у кафич, у игротека или у парк идеш со детето на некој празен паркинг да истрча. Не е проблем ако наместо да седнеш со кумот/кумашинот/баџанакот/шурата со ѓезмиња и кафани секој седеше дома. Ама не е народов наш со акал па да го оставиш....

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Скоро иста им е, 4800 на км2 за Стокхолм, 4600 за Виена.

Требаше само повеќе свест и здрав разум кај народот, ама тоа тешко.

Не е проблем ако наместо на кеј, у кафич, у игротека или у парк идеш со детето на некој празен паркинг да истрча. Не е проблем ако наместо да седнеш со кумот/кумашинот/баџанакот/шурата со ѓезмиња и кафани секој седеше дома. Ама не е народов наш со акал па да го оставиш....

По локали се намали гужвата уште пред да се затворат, народот не е крив дури и сами си постапија сите како што треба. Народот не идеше по гости и кога се затворија сите локали. Народот не се гужваше по маркети и банки дури ни кога имаше полициски час до 9 и се си работеше најнормално.
Останува дека целта на меркиве е да се заразат што е можно повеќе луѓе, а не обратно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
80% од Швеѓаните живеат во јужните делови...

Плавото е Швицарска, да не се збуни некој...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Во Стоклом, Малме и Гетеборг живее пола од популацијата на Шведска, али ајде ќе тераме инает.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Во Стоклом, Малме и Гетеборг живее пола од популацијата на Шведска, али ајде ќе тераме инает.

Ама стварно сакаш да тераме инает:

Geneva: Density 13,000/km2
Basel: Density 7,400/km2
Zurich: Density   4,700/km2

Stockholm: Density 5,200/km2
Malmö : Density   4,049/km2
Göteborg: Density   1,300/km2

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Еве едно долго видео (55 мин) против кинеската комунистичка партија, а е за вирусов, дека е од лабораторија искочен и дека кинескиот комунизам е зло :)
https://www.facebook.com/WayneDupreeShow/videos/565333511002518/

Многу факти има изнесено новинарот во видеово за лабораторијата бр.4 во Вухан, дал е вистина или не, веројатно некој и проверил веќе.

И еве уште еден кој збори во таа насока, те не се согласува со главниот епидемиолог во УСА:
https://youtu.be/NjjybyJ59Lw

Причата дека некој јадел љиљак и така се заразил и се ова почна, веројатно е измишљотина. Поверојатно ми е дека и ова е дел од некоја војна, без разлика на видеава, може и да се чиста пропаганда.

Него, се погласно се збори за вакцина и само како на тоа да се фокусираа и само во тоа го гледаат чарето, а некако тестирањето со лековите кои веќе се на пазарот како да се заборави и го нема во медиумите.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
„Јадењето лилјак“ е повеќе на шега. Повеќе се алудира на општото консумирање и хендлање на храна во крајно нехигиенски услови.
И јас некаде читав некоја статија дека медицинскиот одпад од  некојаси лабораторија во Вухан се одлагал блиску до пазар за вакви диви животни, но едно нешто не ми е објасниво во таа теорија: да бил вируост „лабораториски“, немаше да им треба време да го декодираат геномот на вирусот, туку ќе го имале веќе на хартија, и со првите испитаници ќе знаеа дека се работи за новиот вирус, кој BTW, добива свое име откако е декодиран неговиот геном и е покажано дека не се совпаѓа со досега познатите вируси. Ако е во лабораторија, веќе ќе си имал име презиме, мајка татко, потекло итн..

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
„Јадењето лилјак“ е повеќе на шега. Повеќе се алудира на општото консумирање и хендлање на храна во крајно нехигиенски услови.
И јас некаде читав некоја статија дека медицинскиот одпад од  некојаси лабораторија во Вухан се одлагал блиску до пазар за вакви диви животни, но едно нешто не ми е објасниво во таа теорија: да бил вируост „лабораториски“, немаше да им треба време да го декодираат геномот на вирусот, туку ќе го имале веќе на хартија, и со првите испитаници ќе знаеа дека се работи за новиот вирус, кој BTW, добива свое име откако е декодиран неговиот геном и е покажано дека не се совпаѓа со досега познатите вируси. Ако е во лабораторија, веќе ќе си имал име презиме, мајка татко, потекло итн..

Па прилично брзо го “декодираа“.
Инаку во врска со пропаганда, ако нешто се врти на вести цело време, се збори цело време колку е страшно и се заплашува народ со тоа, се воведуваат неразумни мерки и невидени претходно мерки, класични пропагандни потези.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
На 31 јануари... Не баш така брзо... Да беше брзо, уште у декември ќе ја знаеа RNA секвенцата на вирусот - пошто у лаборатории со вируси, тоа се работи..

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Некаде прочитав дека од тие што најпрви "хендлале" со вирусот, еден умрел од вирусот, другата е исчезната во акција... Кој ги терал да буричкаат кај што не треба ;D

Тајната е закопана, каква и да е ;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General

Цел свет лаже. Сите научни инстанци исто така лажат и ја кријат вистината. Целта е сите да бидат прикриено вклучени во таа завера. #YOLO

Па прилично брзо го “декодираа“.

Па ако ги имаш потребните реагенси, декодирање РНА протеин е една од по-стандардните задачи на секој добро-поткован истражувач (микробиолог, виролог). Нема да ги брои на рака пипците и графолог да го потврдува неговиот потпис. Секојдневно идентификуваат нови вируси, ги делат нивните РНА ленти, ги прекомбинираат, прават калемење (splicing), лепат-сечат-монтираат. Не е бомбастично како во филмовите, туку е една монотона тивка и стерилизирана просторија со многу микроскопи, шприцеви, најразлични био-хемиски реагенси, и многу многу тетратки со прибелешки и пишан збор.

Со еден збор, лабораторија.

Некаде прочитав дека од тие што најпрви "хендлале" со вирусот, еден умрел од вирусот, другата е исчезната во акција... Кој ги терал да буричкаат кај што не треба ;D

Покрај пандемијата, буричкаат уште повеќе и поагресивно. Такво ширење, податоци, категории на заболени, особини, ширење. Ова моментално е рај за научниците и лабораториите кои се занимаваат со биолошки оружја за масовно истребување.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.