Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615756 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Еве го пазарот во Вухан?

Некои велат Вухан, некои не е во Вухан...

Како и се друго, Живи били па видели ;D

Небитно каде е... мислаааам....
Како не е битно, нели од таму тргна. Ако не е пазаров во Вухан, каде е ;D

Поентата ми е дека не можеш ништо да исклучиш, односно не можеш да исклучиш дека во Јануари немало некој короносан меѓу многуте грипосани.
Не можеш да исклучиш премолчување извесни податоци од Кина.

На крај краеви, не можеш да исклучиш дека вирусот тргнал во поход некој месец порано од што го откриле.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
Sto fama se digna za liljacite.
Pa poveketo od nas krkame svinsko (kremenadli momentalno iskacaat od rerna), a poprljavo zivotno ne bi rekol deka od ptica.
Не е толку проблем во лилјаците, колку што е проблем нехигиената на овој пазар (а и на сите такви), никакви минимални услови не исполнува за да се продава живо месо (летна температура, распослани на нечиста површина, нестерилизирани ножеви, течат крвоини на сите страни), не за џабе во цивилизиран свет има месарници со милион прописи
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Не е толку проблем во лилјаците, колку што е проблем нехигиената на овој пазар (а и на сите такви), никакви минимални услови не исполнува за да се продава живо месо (летна температура, распослани на нечиста површина, нестерилизирани ножеви, течат крвоини на сите страни), не за џабе во цивилизиран свет има месарници со милион прописи

Месарниците и на запад имаат крвишта, скапано месо и најчесто смрдат одвратно. Ако еднаш помирисаш, душата ти е усмрдена за навек.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Лилјаци, панголини и слични егозотични животињи треба да се забранат за ловење и јадење. Кинезите и најавуваа такво нешто, само треба сите држави да се обврзат некако... Е*ате лилјаците, 100 грама месо дали има на тие големите.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Лилјаци, панголини и слични егозотични животињи треба да се забранат за ловење и јадење. Кинезите и најавуваа такво нешто, само треба сите држави да се обврзат некако... Е*ате лилјаците, 100 грама месо дали има на тие големите.

Кинезите ги забрануваат после секоја епидемија. :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Eve, demek ne smee da letaat, oni ja pustaat koronata od gore, ke vidite utre pak kolku novi slucaii ke ima.

« Последно менување: 12 Април 2020, 19:09:33 pm AUUU »

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Eve, demek ne smee da letaat, oni ja pustaat koronata od gore, ke vidite utre pak kolku novi slucaii ke ima.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Овој авион не слетува кај нас.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
Eve, demek ne smee da letaat, oni ja pustaat koronata od gore, ke vidite utre pak kolku novi slucaii ke ima.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ne sletuvaat, samo prskaat so aluminium, ne samo kaj nas, sekade, sveCka zavera e ova.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore

Ne sletuvaat, samo prskaat so aluminium, ne samo kaj nas, sekade, sveCka zavera e ova.
Нема потреба од кемтрејлс веќе, стигна 5Г, сега е полесно...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда

Нема потреба од кемтрејлс веќе, стигна 5Г, сега е полесно...
Vikendov gi mestat antenite, zatoa prskaat, slednata nedela ke go pustat 5G-to, sto mislite zasto rekoa deka slednata nedela ke gi olabavat merkite za karantinot...

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Не е од љиљак вирусов излезен.

Од копаните во Стокомак е.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Џабе двор, џабе тераса, џабе сонце кога комшото од карши 4 дена по ред арматура сече со циркулар.
Повеќе среќа следен викенд.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Врати му, офарбај ја оградата!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Оградата само багер ја оправа.
Ете, да не беше ситуацијава од неа ќе почнев.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Кај мене комшиите изгледа се договорени за следниве работи
- да косат трева сите во различно време
- за два дена тревата мора пак да се искоси и по можност процесот да се одвива што поспоро
- косилките за трева да бидат избрани по критериум која е најгласна