Најконкретно, поентата е неспособноста да се помине сончев ден без еКспресо во мала шоља до горе. Ние и итаљаните...тие сме, само што итаљаните знаат дека еспресо не се пие 2 саати.
Благодарение на ''карантинов'' приметувам дека сум имал МНОГУ погрешно мислење за многу луѓе. На кратко, се се сведува на: ,,Гајле ми е за сите, јас сум здрав и ништо нема да ми биде, коронава е само фарса, исти ку*ац ко грип и свесно ќе прифатам било какво оправдување само да престане карантинов и да седнам во ДМ на пљеска, па у Броз на кафенце. Мнозинството е спремно да прифати дека се има логика, вклучувајќи 5г, вакцината на Бил Гејтс, ХААРП, кемтрејлс, пластичен снег, сите медиуми лажат, СЗО е мафија, видеата од болниците и докторите низ светов се лажни само да не спречат да и се ставаме на келнерката во Круг или да пуштиме ливче во моцарт...Миленко и Ефтов се нашите просветители, група доктори откри друга група доктори..итн итн).''
Ужаснат сум од себичноста и интензивното самоуништување на сива материја поради неспособност да се издржи парцијален карантин во совршени услови т.е. ДОМА со сите благодети и безбедност. Као принцот и војводката од Капиштец/Куманово/Карбинци МОРАЛЕ да искочат, да се измешаат со луѓе и да ги служат како што доликува на еден фиромски благородник. Не можеле да издржат дома, многу било тешко и ќе полуделе.
Нека укинат карантин, нека рокне јако....еднаш се живее дамуее, па и да погинеш, колку можеш ќе се спасиш.