Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1612469 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Симо, да не фати Ван-итизам ;D

Не бе, таман работа. Али се осеќам ко со Ван да се расправам ;D ;D Чуството е тоа ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Не мораам ја ништо да им кажам..
Ти им кажа веќе.

"In other words, don’t panic, but take precautions if you’re elderly or have respiratory problems."

Read more: https://www.2oceansvibe.com/2020/03/11/how-many-people-die-annually-from-flu-in-italy/#ixzz6HB3ZgI80

Баби и дедовци со болести има и во другите држави каде стапката на смртонст е отприлика 40 пати помала.

Тоа ја прави Италија репер за вирусов исто колку и Того и Суринам  на дното на заразени држави.

Биди малце..

Ајде...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Види Стратро, Избројани смртни случаи од сезонски грип се малку. Многу малку. Естимација за умрени како последица од грип се многу повеќе.
Читај убаво:
„240 is the number of dead people on whom's death certificate the given reason is flu. But in most cases even if people had flu other reasons are given on the death certificate.
because of that scientists look at the "excess mortality rate" of the flu season create an estimate of the real number of flu death.
To give an example: in 2017/2018 in Germany the estimated number of flu death is 25000 but the number of flu death certificates was 1670.“

Во случајов со корона, ги броиме тие што имаат умреница на која пишува „умрел од корона“. И се многукратно повеќе од оние на кои што им пишува „умрел од грип“.

Толку ли е тешко да се сфати тоа?! 
Тоа е исто како оние што „умреле од загадување на воздухот“. Нели, загадувањето е причина за смрт на што-ти-ја-знам колку жители. Ама никој не може да каже дека еден умрел дирекнто од загадување (освен ако не цуцал ауспух). 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Симо, да не фати Ван-итизам ;D

Не бе, таман работа. Али се осеќам ко со Ван да се расправам ;D ;D Чуството е тоа ;D
Нема што да прави човекот, тезгите му ги затворија па мора да се издува некаде ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
Види Стратро, Избројани смртни случаи од сезонски грип се малку. Многу малку. Естимација за умрени како последица од грип се многу повеќе.
Читај убаво:
„240 is the number of dead people on whom's death certificate the given reason is flu. But in most cases even if people had flu other reasons are given on the death certificate.
because of that scientists look at the "excess mortality rate" of the flu season create an estimate of the real number of flu death.
To give an example: in 2017/2018 in Germany the estimated number of flu death is 25000 but the number of flu death certificates was 1670.“

Во случајов со корона, ги броиме тие што имаат умреница на која пишува „умрел од корона“. И се многукратно повеќе од оние на кои што им пишува „умрел од грип“.

Толку ли е тешко да се сфати тоа?! 
Тоа е исто како оние што „умреле од загадување на воздухот“. Нели, загадувањето е причина за смрт на што-ти-ја-знам колку жители. Ама никој не може да каже дека еден умрел дирекнто од загадување (освен ако не цуцал ауспух). 

Имаш италијанска статија во која пишува дека факинг 99 посто од жртвите во Италија (освен што се стари) имале ди други болести, а пола од нив повеќе од три одеднаш ...и ги броиме како жртви исклучиво на корона ?

Really?

Па нормално дека да..иначе од каде хајп?

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says

Aj утре....Ако сум расположен.

Поздрав.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Да, затоа што претходно живееле квалитетно со тие хронични болести, соодветно третирани. Значи, корона е директна причина. Не умира од покачен притисок, или од срцева слабост или од хипер/хипогликемија. Умира од акутен респираторен синдром пропратен најчесто со откажување на бубрези. Од NCoV-19. И тоа ќе му биде заведено во умреницата.  И нема естимација. Има точна бројка.

Отсутен Stratro

• Легенда
А овие 44.000 европјани годишно заведени како жртви на грип уствари умреле од.....?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
А овие 44.000 европјани годишно заведени како жртви на грип уствари умреле од.....?

... од смрт!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Бактериска пнеумонија, дехидратација, астма, срцева слабост, бубрежна слабост итн.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7222
  • French diamond
Јас очекував дека светот ќе се здружи и со сите ресурси многу подобро ќе се справи со вирусот, во време во кое измислија се и сешто, се планираат што се вели викенд патувања до месечината, автономни возила, секакви  роботи и што уште не, еден вирус покоси еден куп луѓе.. на тие пари, на толку моќни држави ова што ни се случува, едноставно не ми се верува ! Сепак не сме биле толку семоќни како што си мислевме.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11062
  • Ќybriт Pro Max
Јас до сега не сум видел овие грипосаните 44.000 армија со камиони да ги истовара на кремирање

Ако ме сФФФаќаш

Отсутен Stratro

• Легенда

Бактериска пнеумонија, дехидратација, астма, срцева слабост, бубрежна слабост итн.

А кај италијанискиве 80 годишни жртви на корона  од кои пола се носат со повеќе од 3 болести ја рачунаме само короната како cause of death? ;D ;D

Знаеш што?
Уствари во право си.

Case closed!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

А кај италијанискиве 80 годишни жртви на корона  од кои пола се носат со повече од 3 болести ја рачунаме само короната како cause of death? ;D ;D

По трет пат - да. Завршуваат на респоратор без да може белите дробови да примаат кислород и да ја пренесат во крвта, настанува бубрежна инсуфициенција и умуираат ОД КОРОНА ВИРУС!. Тие што имаат послаб организам поради другите хронични заболувања, умираат доволно брзо, без да имаат можност имуниот систем да изреагира и да се избори со вирусот.

Damn... Повеќе не сум цртал ни во средно по ликовно...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Јас очекував дека светот ќе се здружи и со сите ресурси многу подобро ќе се справи со вирусот, во време во кое измислија се и сешто, се планираат што се вели викенд патувања до месечината, автономни возила, секакви  роботи и што уште не, еден вирус покоси еден куп луѓе.. на тие пари, на толку моќни држави ова што ни се случува, едноставно не ми се верува ! Сепак не сме биле толку семоќни како што си мислевме.
Абе уште немаат најдено лек против ќелавост ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

А ти очекуваше научна фантастика?
Демографија е во прашање, тука технологија нема начин како да ти помогне.