Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823276 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
Мене Жикица 1 саат ми вадеше осмица... Со крвави очи излегов од тамо. Ај може зезнат заб беше. Ама се друго што ми правеа тие децата тамо си платив на друго место да ми препраат. Умртвен заб после 2 месеци пак имав проблем пак го отварав...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Сега приметив( од како ми помина анестезијата), и седмицата ми е прилично оштетена. Мада беше повеќе бломба него заб и умртвен беше, сепак беше здрав и функционален. Е сега јбг, да немав толку нагони дур ме чепкаше може ќе беше подуго, ама што е тука е. Како и да е не го окривуам, кој работи и греши, арно што останал што колку толку има кај да појме... Онда, тоа што работат други кај него и мене не ми се допаѓа, гледав баш тој да го извршува зафатот. Али изгледа секој со среќата, не знам што да речам, кај некој мора да појдеш...
Пошто непосредно предходно (истата ден) правев пранорама помладиот зубар ми укажа демек кај некои заби  каналите не биле добро ( до крај ) наполнети. Е сега не знам дали тоа било проблем, ама не било по книга . Еден од тие заби ми го поправаше извесен Оливер (од Ѓорче).  Натака немам што да речам, Господ да помага, колу што можиме да си го чуваме здравјето и да се надеваш дека ќе се деси чудо и дека све ќе биде во ред. Изгледа овде таква е работава....
Него кај ги преправаше после забите?
Претежно ги оддржавам кај перески ( Тина Драгана и Благица) пошо ми се в комшии, али има  приметено на 2 заби ми се имаат расипано под бломба што е малце не вообичаено, али редовно ги оддржавам па колку толку сум ги зачувал сите ( освен осмициве)...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
После консултации со повеќе луѓе, отидов и ги преправив кај Каракамчев позади соборна. Малце повеќе платив ама се полнењето на каналите кај нив е сосема друга приказна... на лице место ренген цело време додека работи контролира, микроскоп за мали канали што не се гледаат со голо око, полнењето е со топла гутапера(практично го лие внатре каналот). Во однос на тоа што видов колку е вложено во техника, апаратура, столчиња, инструменти сметам дека вреди за цената. Столчињата кај Жикица се од претходниот век...како пример ова

Отсутен Bicikle

• Легенда
Како мислиш ренген нон стоп да контрплира, не е малку поќе зрачење? Инаку поарно еднаш да платам и да ми е напраен забот, него 3 пати да ги трпам болките и пак остите пари да ги дадам.
Инаку каналите еднаш се полнат и крај е со ними, после тоа мислам дека сам ќе се затни, и да се молиш меѓу време да не се расипе нешто додека се затне, во спротивно иде мас у пропас...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
не мисли многу, отиди и заврши работа. не е тој рентген како кај жикица технологија од прошли век, се е дигитално. ако одиш мислам дека нема да се покаеш и ќе видиш за што зборувам, скроз друга димензија е

Отсутен Bicikle

• Легенда
И кај жикица е дигитален... Да, секако ќе појдам,  мислел не мисле, морам седмицата да ја направам.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Ќе видиш што ти зборам па после пиши тука која е разликата и дали сум во право. Со лесно.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не реков дека не си :) фала.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Некој да користи леќи тука? Ми треба препорака за раствор и од каде, некоја добра буџет варијанта, не најдобриот и најскапиот.
За друг прашувам.

ЕДИТ:
Остајте, прочитав на кајгана и фемина.
« Последно менување: 17 Октомври 2019, 13:56:11 pm Power to the people »

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Некој да користи леќи тука? Ми треба препорака за раствор и од каде, некоја добра буџет варијанта, не најдобриот и најскапиот.
За друг прашувам.

ЕДИТ:
Остајте, прочитав на кајгана и фемина.
Во Зегин. 300 ден :)

• Легенда
Не му го препорачувам прокулин, не знам како ставаат луѓето нешто на очи и да ги печи и пак купуваат.

Од Renu користи течност, нема мака само да се види во грција можи е поефтина, таа ќе си ја користи.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Прокулин растворот за леќи е различна работа од прокулин капките. Just sayin`...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Легенда
Не знам за капките ама за растворот на другите форуми викаат некои дека ги печело очите, а друг чоек го прашав шо користи ми вика: прокулин и вика вистина печи понекогаш.
А од другите течности дупло поскапи никој не најдов да се пожали на нешто.

Па сега кој како сака нека си тера, нека штеди на здравје, да можи мотул да си стави.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Не знам за капките ама за растворот на другите форуми викаат некои дека ги печело очите, а друг чоек го прашав шо користи ми вика: прокулин и вика вистина печи понекогаш.
А од другите течности дупло поскапи никој не најдов да се пожали на нешто.

Па сега кој како сака нека си тера, нека штеди на здравје, да можи мотул да си стави.

Епа јас сум од тие што немале проблем 3 год до сеа :)

• Легенда
Некои апчиња, сируп што знам, за настинка да препорачате а да бидат достапни насекаде, не некој во гаражата правел некаков магичен напиток.
Ми треба претежно за носот, а притоа да не ми го исуши грлото и потоа да кашлам. Не сакам спрејови или капки.

Не земам апој, па да знам ваптека што да барам.