Сега приметив( од како ми помина анестезијата), и седмицата ми е прилично оштетена. Мада беше повеќе бломба него заб и умртвен беше, сепак беше здрав и функционален. Е сега јбг, да немав толку нагони дур ме чепкаше може ќе беше подуго, ама што е тука е. Како и да е не го окривуам, кој работи и греши, арно што останал што колку толку има кај да појме... Онда, тоа што работат други кај него и мене не ми се допаѓа, гледав баш тој да го извршува зафатот. Али изгледа секој со среќата, не знам што да речам, кај некој мора да појдеш...
Пошто непосредно предходно (истата ден) правев пранорама помладиот зубар ми укажа демек кај некои заби каналите не биле добро ( до крај ) наполнети. Е сега не знам дали тоа било проблем, ама не било по книга . Еден од тие заби ми го поправаше извесен Оливер (од Ѓорче). Натака немам што да речам, Господ да помага, колу што можиме да си го чуваме здравјето и да се надеваш дека ќе се деси чудо и дека све ќе биде во ред. Изгледа овде таква е работава....
Него кај ги преправаше после забите?
Претежно ги оддржавам кај перески ( Тина Драгана и Благица) пошо ми се в комшии, али има приметено на 2 заби ми се имаат расипано под бломба што е малце не вообичаено, али редовно ги оддржавам па колку толку сум ги зачувал сите ( освен осмициве)...