Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615693 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
ги памтиш truck train со знакчто за радиоактивнос од 2001 ?
2001 се сеќавам само на шопска со младо кромидче и мрсно сирење залиено со жолта ракиичка :)
Ај кажи што сум пропуштил ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Јас мал бев за ракија, само пиво шмркав тогаш т.е. пена од пиво :)
Очевидци тврдарт дека амерички камиони со многу приколки (а.к.а. train truck ) со знак за опасност од радиација вртеле кругчиња близу Скопје. Е сега кај се растовариле, што носеле све натака е теорија на заговор, ама сигурно не биле на прошетка.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
ZA KOSOVO  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Kosovo e na 50km vazdushno...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига

Отсутен Bicikle

• Легенда
https://skopjeinfo.mk/pacientka-umre-za-hirurgot-od-digestivna-hirurgija-200-evra-kazna?fbclid=IwAR333y0__zi5-72HIjs8eCzdU-6n5bi-JHYpPI1uPkeCsdSq4uLJbgBVX9U
Леле го изгореле, кај ќе најт сега 200 евра треба 3 месецид да работит за ними.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Чисто информативно да прашам, вајда има поупатени од мене тука (а верувам и од докториве што се по установите). Во врска со колагенот, ми рекоа да го пијам 3 месеци и 3 да го паузирам (од кои јас 2 веќе не го пијам). Дали да правам пауза од 3 месеци или да почнам да го пијам пак?
Не знам зошто но мислам дека таа пауза од  3 месеци би го изгубила дејството што го имало претходно Колагенот.

Благодарам.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Чисто информативно да прашам, вајда има поупатени од мене тука (а верувам и од докториве што се по установите). Во врска со колагенот, ми рекоа да го пијам 3 месеци и 3 да го паузирам (од кои јас 2 веќе не го пијам). Дали да правам пауза од 3 месеци или да почнам да го пијам пак?
Не знам зошто но мислам дека таа пауза од  3 месеци би го изгубила дејството што го имало претходно Колагенот.

Благодарам.

И мене така ми кажаа и така направив.

Отсутен Bicikle

• Легенда

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Месечен бонус.

Sent from my Redmi Note 5A Prime using Tapatalk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1888
Вчера скршив рака на скијање, тибам и здравство и све у п.м. Неписмената незнаеше како се вика коската што ја скршив (надлактица) од лонгетата отече раката ко балон, извадив све дома, сабајлево бев до медикус хелп и решив сам да се лечам. Кланица е убав збор, и партии и испрани мозоци све у п.м.
« Последно менување: 04 Март 2019, 19:59:27 pm kalimero »

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Аух, се надевам дека не ти е доминантната рака. Со лесно да ти пројде. :/

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Вчера скршив рака на скијање, тибам и здравство и све у п.м. Неписмената незнаеше како се вика коската што ја скршив (надлактица) од лонгетата отече раката ко балон, извадив све дома, сабајлево бев до медикус хелп и решив сам да се лечам. Кланица е убав збор, и партии и испрани мозоци све у п.м.

Нека мине со лесно.

Дали се работи за целосна фрактура или пукнатина? Претпоставувам дека не е целосна фрактура штом си завршил со лонгета, а не целосен гипс.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1888
Аух, се надевам дека не ти е доминантната рака. Со лесно да ти пројде. :/
Десната е, доминантната. Сега сваќам дека левава освен за да личам на човек, нема друга функција кај мене.

Нека мине со лесно.

Дали се работи за целосна фрактура или пукнатина? Претпоставувам дека не е целосна фрактура штом си завршил со лонгета, а не целосен гипс.
Пукнатина по долж на средина на коската, веднаш под рамото. Не е страшна повреда.
Долго време немав отидено по болници, се е исто у п.м. Ни ред ни поредок, абе бар да искречат, да стават здрави столици низ чекалните, нормални врати нови со плутени табли до нив за тие листовите залепени по цела врата што незнам кој ги чита. Доктори ко бели мечки, се нешто се негде само треба да ги чекаш, и сите само чекаат некој, незнаат кој и незнаат дали ќе дојде. Колку и да сум против, без повикај пријател џокерот, по регулар пат ништо неможеш да завршиш, бар на културен и цивилизиран начин.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Не работела сообраќајки, затоа не знае дека се вика хумерус :)

Колега ти посакувам лесен и брз опоравок и без никакви трајни последици. За жал, веќе 20 години во државава без повикај пријател скоро ништо не можеш да завршиш...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.