Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1609747 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Aиии абе затоа ушиве ме чешаат.  :-X
Убаво објаснив дека повеќе за мене лично зборувате, отколку на топик и за тоа што го кажувам.

Van, кажи ми искрено, дали ти би го вакцинирал твоето дете во моментов во Македонија?
Ако ме прашаш на ПП, ќе ти одговорам. Но нема да одговорам овде јавно, прво пошто е погрешна еквиваленција а второ пошто така можеби делумно ќе придонесам кон промовирање на невакцинација - а како што досега верувам сите добро знаете - јас целосно се залагам за вакцинација (на стадото). :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Аха, значи ние треба да се изјаснуваме, за ти потоа да вадиш неточни заклучоци за тоа што ние подржуваме, а штом си ти прашан не треба. Интересно.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Повторно погрешна еквиваленција. Ај тоа, туку не е дека не ти одговорив на прашањето.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Ван, во добар дел од постовите се изразуваш на ист начин како тие што ги критикуваш.
Печен си за фотељче ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Е ова беше непотребно злобно.    :o

;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Добро бе другар, како сите само тебе погрешно те интерпретираат.   ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
пошто така можеби делумно ќе придонесам кон промовирање на невакцинација - а како што досега верувам сите добро знаете - јас целосно се залагам за вакцинација (на стадото). :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Добро бе другар, како сите само тебе погрешно те интерпретираат.   ;D ;D

Тој првиот у зелената маичка е Симо!  ;D  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ете добиен е одговорот. Се понатаму е ирелевантно.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
Те предизвикувам да најдеш еден збор/пост кадешто велам дека е супер во Македонија или да проширам видик, супер на Запад.
Се извинувам, далеку дека си единствениот икспатриејт кој постира на темава (посебно се активни дечките од Латвија)... Но ти се најде на погрешно место во погрешно време. А и конотацијата ти беше во контекст на мајтепење за критиките кон системот.   ;D

едит:
Ко што рековме, луѓето се слаби во есапење ризик. „Ќе се борам против лоши вакцини со тоа што нема да се вакцинираме...
А што ќе кажеш за квалитетот на риск асесментот на Владата - која за разлика од „антиваксерите“ и реално може многу што да направи?
На пример Владата може наместо бламажи со вакцинирање дечиња со вакцини кои имаат истечен рок, може помалку да испраќа Министри со фамилија на Новогодишен концерт а парите за такви курташак туристички патувања да ги употреби за посоодветни и подобри вакцини за дечињата.

Прав сум, или подобро нека трпат дечињата за да останат повеќе пари за луксуз на клептократите на власт?

Twister!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Од каде тоа дека се со поминат рок?

На декларациите на пола облеки пишува 100% памук, а со упаљач се топат. На етикетата од облеката си пишува 100% polyester.

И од памук ли се? Не, не се од памук.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
На пример имаш голема фармациска кујча и измислуваш вакцина. Е сега од кај знаеш што ќе испадне од вакцинава, треба да тестираш, нели и витамин ц го тестираат не па покомплексни соединенија. Е сега ќе го земам репер алкалоид. Алкалоид тестира нова формула на кафети, и не знае точно каков ефект ќе има. Точно дека не го направиле туку-така, дека зад тоа има години истражувања и искуствно, но и покрај тиоа тие мора да го тестираат, па распишуваат нели оглас кој сака да се пријави па тестирааат. Е сега не знам колку им е минимумот, ама не се 2-3ца, него се десетици. Секој објект му се дава тарапија и се следи. За тоа пациентот добива смештај, јадење, пиење, надзор и 500 евра. Кога ќе го купиш парацетамолот има упатство во кое се напишани тие истражувања и сметаме дека тоа е веродостојно, но што ако за вакцина треба 1000 примерока? Тогаш наоѓаш банана држава, се договараш со одговорните, прогласуваат епидемија а ти продаваш 10.000 неиспитани вакцини ем ги колектираш резултатите. Зошто да не направат така? После ете ќе претпоставиме дека не се толку скупи истражувањата, дека вакцината е ок. Мислам пази, ова може да биде нели за кој било лек, не мора да е вакцина. Потоа ако избие епидемија ќе се заболат и вакцинираните ем ќе ја пренесуваат, значи нема врска ако се сите вкацинисани дека нема да избие епидемија. Е сега кај нас некако многу нус појави се покажаја од вакциниве, друга работа ептен не сматраат како заморчиња, знали во многу болници еве и да е во ред рокот, ни крв ни бутур, од око доктурот ќе проценел дали било детето здраво. Јас не се сеќавам на школо кога не фиксаа некој крв да не боцкал или можда мокраќа или некои по озбилни изпритувања. Ако му изгледаш ок ќе те исфиксаат па ти буни се после. На крај како ти е пишано така че бидит, може ќе те осакатат со вакцината, може ќе те столчат морбилите може ок ќе поминеш со вакцината па че немаш гајле, може ни ќе се вакцинисаш ни ќе фатиш морбиди... А не дека нема некои кои аутизам, парализа или слично не ги калемат на вакцините. Онда имаш алергични и на пеницилин, па не значи дека пеницилинот треба да се исфрли од употреба.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Точаков е најмистериозната личност на македонскиов интернет. Во повеќето постови изгледа како неписмен, аутистичен лик со специјални потреби, кој некако го дограбил смартфонот на родителите и „пишува“ по разни форуми... И тогаш ќе напише пост како овој погоре. :)

И наеднаш се сомневаш дека или има повеќе различни особи кои се позади „Бајсикл“ профилите по форумиве, или ликов е подделена личност како од филмот „Сплит“. :)

Не те вреѓам Бајсикл, само сум фасциниран.
Ти наздравувам со чаша чај (рано е за други здравици).  ;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Добро дете е Bicikle. Малку се прави наудрен, ама во денешно време подобро наудрен отколку паметен.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.