Бојан, веќе ти реков дека моите сознанија се поинакви и дека ќе ги прочешлам препораките на СЗО и ќе презентирам - дотогаш не брзај со заклучоците и обвиненијата.
Во меѓувреме можеш да прокоментираш нешто за рокот на траење на МРП вакцините кои сега се употребуваат, рок кој истекол во Октомври минатата 2018 година но Министерот за Здравство (фанфари) наеднаш интервентно утврди дека:
Увозникот по грешка залепил стари декларации, МРП вакцините се со важечки рокhttps://makfax.com.mk/makedonija/министерство-за-здравство-увозникот/Новите
лепенки сознанија велат дека вакцините се со важност „дури“ до Мај оваа година.

Што вели СЗО за вакцини со изминат рок,
@Bojan j ?

Јас пример не сум против вакцините и го вакцинирам моето дете. ММР уште нема примано но ќе прима но по регуларен пат не во овој хаос.
Инаку 200 години истражување да и можеби имам доверба во вакцината како лек но немам доверба во нашите вакцини и нашиот здравствен систем.
Од обична БСЖ вакцина со ќерка ми завршивме месец и пол на козле бидејќи практично беше заразена со туберколоза среќа не се спушти сето тоа на градите туку остана локално па преврски, вадење течности и сл. глупости на 4 месечно дете....
Друже фала на споделување на реално искуство.
Ова се обидувам да го објаснам, се даваат поевтини вакцини со жив вирус на Туберколоза на деца кои 99.9% нема да дојдат до допир со Туберколоза. Практично го заразуваат детето со вирусот од кој треба да го заштитат. Парите се проневеруваат за се и сешто, па после немало пари за вакцини со инактивиран вирус, и за ацелуларни вакцини. И сето тоа во Здравствен систем кој се распаѓа, во кој нема никакви па ни елементарни услови, систем каде немарност и небрежност се секојдневие, и систем каде никој не одговара за направени грешки - дури ни кога пациентите умираат.
Во меѓувреме овде ќе го игнорираат твоето искуство.
За линч толпава овде ти друже си лажго, и антиваксер кој шири пропаганда. Системот одлично си функционира а твоето детенце фатило туберколоза додека со Оливер Твист ложеле ќумур во мувлосаниот подрум.