Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1822458 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
Господ ако не ти дае век, не клетки, ако сака и вода од марс нека ти донесат ќе скинеш конци. Сеа ќе почнете да ме убедувате дека господ не е тој што дава век туку докторот ама немојте оти не сте имале потреба од посериозна медицина за да видите кои се таленти одлучуваат за вашиот живот.
Одам периодов по аптеки, купувам бебешки работи затоа што не ни знаев што се ми треба пред да добијам дете, и ги анализирам луѓево, сите се болни! Излегувам надвор гледам болни ликови, карикатури, еден на човек не личи (и јас сум меѓу нив). Се некои дебели, не сразмерни, згрбавени, замислени одлетани со умот и заклучив дека ние сме болна нација. Денес имавме смртен случај, сестра на баба ми 65год, вчера почина пријател на 56год бивши тркач сега сопственик на бутик, баба на жена ми некна ја удри у ск е оставена на милост и немилост, повеќе на немилост и уште многумина што ги знам се болни. Сум бил скоро секаде по европа, во норвешка баби 80год џогираат на минус 15, у шведска деца на голем одмор у школски двор на -20. Германија глеам пензионери здрави уживаат во животот и шетаат, во шведска у јонкопинг (околу 100000народ) шетам и да скратам пат од еден до друг трговски минам низ болнички двор, штама, нема никој, 2-3 коли, и ретко да помине човек. Кај нас тргни ред не може да се дочека по болниците.
Мој заклучок е дека некој не труе, тука цел балкан, секако и не квалитетниот живот си го носи своето, ама има и некој друг фактор освен немаштијата што народов е како на секира заранет, нервозен, замислен, агресивен, со притисок, шеќер, астма, неплоден итн итн

Пушат по две пакети цигари дневно, пијат и јадат како да нема утре и после некој трет ги труел. Мислам дека е повеќе до лошите навики на народот.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Pa preku hranata ja trujat. Pradedo mi pieshe tutun i pushese rakija pa 80-ka utepa....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
Абе  и дедо ми пуши 3 кила тутун месецно и пие пола литар ракија дневно,ама не трча ко Швеѓаните.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
http://infomax.mk/wp/%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B8%D1%9A%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2/poshto e od eksteren sajt

Немој бе Infomax + Natural News па уште со  Google Translate....
https://rationalwiki.org/wiki/NaturalNews
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да не ме разбере некој дека го бранам тоа Infomax страњето, ама па и тоа rationalwiki му доаѓа нешто како „специјална“ рационалност - за тие што ги мрзи да ги истражат работите, и се задоволуваат со навидум најуверливото нешто во мало скоцкано паковање (кое секогаш е нечија пропаганда). Класична човечка подлежност на влијанија.

Ама како и да е, сеедно кој какви матни работи може да прави (и прави), ама матичните клетки се многу ветувачка медицинска терапија за многу различни болести и повреди. Направете си сите услуга и едуцирајте се макар површно за можностите. Сите ние како гласачко тело, ако бидеме свесни за терапиите со матични клетки - ќе можеме да влијаеме на политичарите тоа да почне да станува достапно во Македонија. Дури и премногу да сум оптимист за тоа, сепак ништо нема да загубиме со малку едукација, нели?

Отсутен Bicikle

• Легенда
Сега дискутирано е дека не треба све да си редиш на срце ....

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ова е во буквална смисла "Дајте друго дете"

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Daj sta dash

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Ми треба совет. Имам страшен проблем со кичмата и цел месец не сум на работа веќе...
Бев на ренген и немало ништо океј е се. Одам веќе 2 недели на терапии со струја и шо ти знам глупости во  физикално.
Исто бев и кај Шенка во Струмица, вика воспален си од промаа...

Проблемот е што има денови кога страшно ме боли кичмата и грбот, па решив да правам магнетна резонанца.
Таман решив, прееска слушам се заебал апаратот или немало кој да работи. Што ти знам.

Има ли други места за снимање во државава утепана а да не чекам до пензија?

Благодарам, Бошко. :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
Оди кај туран, ако мислиш дека ти е убиена половината, ако е настинка пробај со некој ментол масти мачкај. Членот @nevenr мислам дека имаат магнетна во куманово

Sent from my iPhone 7 128

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
За Туран има поделени мислења. Има луѓе кои се родиле повторно откако излегле од кај него и луѓе кај кои ништо не се сменило или се сменило на полошо. Неодамна и јас бев кај него, отидов како скептик а излегов (после третиот пат) уште поголем скептик. Патам од кичма и други аномалии и мене Туран ништо не ми помогна. Може грешам ама мислам дека продава магла. Јас не го препорачувам.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6294
@Boshe,  јас истиот проблем го имав  кревајки витрина се повредив пред месец и пол, на снимките немав ништо ама неможев да издржам од болки и нелагодност,  неможев 5 мин повеќе да стојам во иста позиција.. Бев во Битола во Логоварди кај еден стар човек познат местач, два пати ме намести и ми стави лепенка таква ментол,  месец дена немам никаква мака.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
И мене туран не ми помогна

Sent from my iPhone 7 128

Отсутен Bicikle

• Легенда
.шинато / воспалено излага на магнентна?