Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1822895 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
@Tischläufer  Санте плус е затворена.

Да, денес прочитав.

Штета... ШТЕТА што требаше некој да загине и дузина животи да бидат уништени пред одговорните да земат да преземат мерки. Пу ја-з'к, доказ дека господ не постои.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Тоа е измама на Лукавиот за да не стави во искушение за да се посомневаме во постоењето на нашиот духовен Отец. Дедо ми беше хц комуниста и дур не го бапна кола не веруваше, од тогаш редовно оди до сена(82 год) да си свети лебче...Тогаш го спаси др Пендов(Не Пенов), во градска болница. Освен него ретко кој од лекарите веруваше дека може да се спаси чоекот, ама ете докорот си се осеќал способен да дејствува и да му даде виделина уште (до денеска)20-тина год. Фала му. Не би му ги посакал никому тие страдања.
Па кој како сака, немам ништо против атеистите, напротив го почитувам нивниот став иако не се согласувам со истиот. Нејсе.
Од саобраќајката како последица после 10-тина год му откажаја бубрезите и почна да оди на дијализа редовно во Струга. Тамо спремни се у пм, многумина што веќе им закажале поп ги вратиле здрави прави и поживеале уште неколку год. Докторине се секоја им чест. После отворија Кичево систина, па тамо го препратија. Едно време почна да му се лоши секоја дијализа, за недела дена човекот пропадна, не можеше на нозе да стои. Го однесовме повторно сРуга на нефрологија, за 3 работни дена(пошто фати викенд) му одредија терапија го вратија во нормала, притисок лошење све тоа му санираа, и уште кога почна пак да оди Кичево на терапија лекарите на мајка ми(нејзин татко, таа повеќе се матка со него) и рекле демек, абе оти сте го носеле тамо, ние овде немаме лекари? Ами добро бе гледате чоеков секоја дијализа припаѓа, повраќа, притисак 200+, кои лекари треба да бараме, што не го испитавте... А и други што сум праел муабет се жалат од дијализата систина што им ја пружа во кичево... Али ете Струга, споменатиот др.Пендов се Докторишта, не доктори, не дека нема такви луѓе ама како ќе ти се погоди. Жената ми на државна се изнамачи, со патолошка бременст, со извртена папуча врвка околу вратот на ќерка ми тие природно ќе ја пораѓале, требало да се онесвести да ја стават на бокс(за царски). Мајка ми па тука се пораѓала, ептен лесно поминала, ем сум се родил вол 4,5 кг... Може корупција е во прашање, мада мајка ми поминала со паушал од нешто ситрно, некоја стотка.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Тоа е измама на Лукавиот за да не стави во искушение за да се посомневаме во постоењето на нашиот духовен Отец. Дедо ми беше хц комуниста и дур не го бапна кола не веруваше, од тогаш редовно оди до сена(82 год) да си свети лебче...Тогаш го спаси др Пендов(Не Пенов), во градска болница. Освен него ретко кој од лекарите веруваше дека може да се спаси чоекот, ама ете докорот си се осеќал способен да дејствува и да му даде виделина уште (до денеска)20-тина год. Фала му. Не би му ги посакал никому тие страдања.
Па кој како сака, немам ништо против атеистите, напротив го почитувам нивниот став иако не се согласувам со истиот. Нејсе.
Од саобраќајката како последица после 10-тина год му откажаја бубрезите и почна да оди на дијализа редовно во Струга. Тамо спремни се у пм, многумина што веќе им закажале поп ги вратиле здрави прави и поживеале уште неколку год. Докторине се секоја им чест. После отворија Кичево систина, па тамо го препратија. Едно време почна да му се лоши секоја дијализа, за недела дена човекот пропадна, не можеше на нозе да стои. Го однесовме повторно сРуга на нефрологија, за 3 работни дена(пошто фати викенд) му одредија терапија го вратија во нормала, притисок лошење све тоа му санираа, и уште кога почна пак да оди Кичево на терапија лекарите на мајка ми(нејзин татко, таа повеќе се матка со него) и рекле демек, абе оти сте го носеле тамо, ние овде немаме лекари? Ами добро бе гледате чоеков секоја дијализа припаѓа, повраќа, притисак 200+, кои лекари треба да бараме, што не го испитавте... А и други што сум праел муабет се жалат од дијализата систина што им ја пружа во кичево... Али ете Струга, споменатиот др.Пендов се Докторишта, не доктори, не дека нема такви луѓе ама како ќе ти се погоди. Жената ми на државна се изнамачи, со патолошка бременст, со извртена папуча врвка околу вратот на ќерка ми тие природно ќе ја пораѓале, требало да се онесвести да ја стават на бокс(за царски). Мајка ми па тука се пораѓала, ептен лесно поминала, ем сум се родил вол 4,5 кг... Може корупција е во прашање, мада мајка ми поминала со паушал од нешто ситрно, некоја стотка.
Бре бре, што изнакажа.....
Дедо ти да каже фала на докторите. Да боло фо господ до сега ќе фател на оној свет...

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Eве еден интересен муабет за стем клетки, има голем потенцијал во ова. Работи некој со стем клетки овде или во комшии?

Отсутен Bicikle

• Легенда
Бре бре, што изнакажа.....
Дедо ти да каже фала на докторите. Да боло фо господ до сега ќе фател на оној свет...

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

??? Зш ако било до Господ би бил на другион свет... ?
На лекарите то им е работа... Треба да му каже на Господ фала што пратил такви луѓе. Да му се погодеа некој други може и забораен ќе беше досега.
Мисла ја така гледа на работиве, не мора и ти...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Госпот само и срејчата каква ќе муе.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ами сега јас лично така си смета, не мора и некој друг да смета така. Точно имаш раце нозе ум да мислиш, ако се фрлиш од 5-ти никој не ти е крив, ама има околности и дејствија во кои и не можеш многу многу да реагираш или измениш нешто.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
??? Зш ако било до Господ би бил на другион свет... ?
На лекарите то им е работа... Треба да му каже на Господ фала што пратил такви луѓе. Да му се погодеа некој други може и забораен ќе беше досега.
Мисла ја така гледа на работиве, не мора и ти...
Не е моја работа да се мешам во верувањата на другите, кој како милува, ама мене не ми е јасна една работа... мислев дека само поповите работат за Господ, од кај сега и на докторите им распоредува кој што ќе работи?
Али голем е Господ, се' бидува.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Мултитаскинг бе Ипкис. ;D :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
не зна и ја не се разбира многу, ама ете божја воља било да си поживи чоекот...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Мислам дека божја воља ќе било ако го склопувале попови... ама како што резимиравме, мултитасскинг :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не можи сите исто да мислиме... Не ни треба да мислиме сите исто...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
Се разбира. Не инсистирам некој да верува/неверува во она што јас верувам/неверувам, ама исто така не сакам некој да инсистира на неговото... обично тоа се дешава со големите „верници“.
Затоа реков не е мое да се мешам и си продолжив во шеговит стил :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
тоа го пишав и јас.. Дека не мора сите да веруваат...
Мада ако делува како некој си верник- ја су грешник невиден него ај нејсе xD
Нити пак сака да убеда некого во нешто...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Година 2018.

Сеуште пишуваме дека господ некого го спасил, а не науката (медицината).

Ако го спасиле доктори, тие биле пратени од господ.

Какви размислувања човече.