Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615950 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
И после оти народов верувал во бајачи....

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Од мене препорака за плодност битола, војничка процедура и дисциплина, љубезен кадар и доктор во секое време.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
privatna e ili.. ?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Плодност е супер,породување 40К денари...Му се јавувам на тетинот на жената,ги организира сите најдобри доктори,частам една скара,жената си врви одлично на пораѓај,јас имам заштедено 38К денари... ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Со Таше ли се роднини?

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Од мене препорака за плодност битола, војничка процедура и дисциплина, љубезен кадар и доктор во секое време.

Наши блиски имаат многу убаво искуство таму. Препорака и од мене

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
Со Таше ли се роднини?
На Таше е.
Едит: не прочитав погоре
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Со Таше ли се роднини?
Не,во државно здравство работи,не одам кај Таше. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
@Tischläufer  Санте плус е затворена.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Мислам дека пишував пред една година тука, не сум сигурен. Жена ми се породи во Санте плус. Отидовме таму по препорака на матичниот гинеколог.
Кратко откако отидов таму прв пат и видов на што личи болницата му реков на Јегени, реков болницава е како куќа на стравот, живо пиле нема. Единствен персонал во болницата е чуварот, сестрата на шалтер и уште една сестра горе на спрат кај родилките. ТОЛКУ!
Тој ме убедуваше дека не било проблем, дека тоа било доволно!!! Му велам абе човек не дај боже нешто да тргне наопаку нема да можете по скали да ја симнете родилката. И ете, во општо не сум изненаден што се случило ова. На крај жена ми се породи речиси сама во соба, сестрата заборавила да му се јави и да го викне анестезиологот.

Според мене многу неодговорна фирма. Мора некој да одговара за ова, пошто можам да замислам што се случувало, на нормална болница не се случуваат вакви работи.
Кој ѓавол те натера таму свесно да одиш? А околу затварање и смртни случаи што ќутат како пички за систина

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
                   RRETH JETËS NË MAQEDONI!!!

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Наши блиски имаат многу убаво искуство таму. Препорака и од мене
Поинаков пристап има Таше, инвестира многу во напредни апарати кои некому живот значат.
Сум разговарал и со луѓе кои оделе во Ремедика, Санте, Систина... Сите ми делувале како да добиле ист третман. Сум разговарал и со многу роднини и пријатели кои биле во Плодност и ниеден нема ист третман и пристап а имам и лично искуство.

Препорака и од мене за Плодност Битола.
Секако, не мора за породување да ја одберете ако ви се сака во државна. Ние коректно поминафме во државна за 0 денари, да не речам перфектно. Другар ми си плати 75,000 во Плодност.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
http://24vesti.com.mk/zabrana-za-rabota-na-%E2%80%9Esante-plus%E2%80%9C
„Здравствените инспектори вчера за време на надзорот констатирале недостатоци и се додека не се отстранат  болницата ќе остане под клуч.“

Добар пи-ар дека новата влада работи озбилно. Ќе си платат рекет Турците, и за некое време пак ќе си биде business as usual... Се до наредната жртва.  :-/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Прашањето е дали дали сега ќе ја затворат и траумоатологија на универзитетска клиника?
https://sdk.mk/index.php/makedonija/15-godishno-momche-pochina-od-nevoobichaena-reaktsija-na-anestezija-na-operatsija-na-skrsheno-koleno/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Еее симо, кога секој стана доктор. Упм да ти е страв на лекар да одиш.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.