Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615642 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Лесно е да се јаде лања ако не си имал мука.
Ако си ја имаш маката, ќе пробаш буквално све...

Со среќа нека му е на човекот, се надевам ќе најде решение.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
https://www.facebook.com/groups/766198736875458/permalink/881743581987639/

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk
Ми се допаѓаат последните две техники.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!

Така е, спас ке бараш секаде!

Инаку пробан предлогот од achtung со шајката ножот и иглата. Сега за сега само се будел ноќе околу 2 часот но не осеќал никакво присуство. Ке видиме дали ке помогне во иднина.

Исто разговарал со поп и попот го пратил кај некој свештеник во Бигорски. Па здравје ако не помогне ова од погоре ке се оди за Бигорски.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
https://www.facebook.com/groups/766198736875458/permalink/881743581987639/

Ми се допаѓаат последните две техники.

Toa последното во специфични ситуации може да биде неопходно (голем притисок заради Х причини). Но настрана тоа, генерално праксата од видеото изгледа како многу соодветна за наградување со итно праќање во затвор (и губење на клучот)... Освен ако некој не може да ја објасни „полезноста“ од брцкање метална прачка (сантим дебела/0.5м долга), и френетично неконтролирано мешање таму внатре во телото.   :-X

Отсутен achtung

• Сениор

Така е, спас ке бараш секаде!

Инаку пробан предлогот од achtung со шајката ножот и иглата. Сега за сега само се будел ноќе околу 2 часот но не осеќал никакво присуство. Ке видиме дали ке помогне во иднина.

Исто разговарал со поп и попот го пратил кај некој свештеник во Бигорски. Па здравје ако не помогне ова од погоре ке се оди за Бигорски.

Sent from my MI 4S using Tapatalk
Нека ги заборави под креветот нема што да ги трга и обавезно што ти реков чатење со темјан, коса и после прскање станот со крстена вода и босилек.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Van ако тој (тие) не знае што прави нема толку народ да чека таму за да се лекува. Мене ми имаат пуштано чаши со вакуум на грбот и од тогаш немам проблеми, а претходно по физикална терапија се акав и никакво фајде.

Отсутен achtung

• Сениор
Јас лично имам боцкано човек со едно минимум 50 игли во грбот, ми даде скица точно по кичмата од двете страни и го изнаредив. Сега кога ќе ми текне што можело да биде никогаш не би го направил тоа.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Ти ли бе, ако падне сеа моабет за првиот лет на месечината ќе почнеш да не убедуеш дека преку партија ти нуделе и ти да одиш, а си ги одбил оти на крштенка си бил.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
Некој домашен лек за  болка во долен дел на кичма  некни кревав фрижидер се повредив ама бев на местач ме гибна и ми пушти одма, сеа од добро стоење ми се врати болката уште појака, се напив апчиња ама не бега,  ако знај некое чаре некој колку да дотрпам до сабајле да отвори некоја установа. Незнам дали е паметно да земам термос со топла вода да ставам на местото.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 819
  • Opel zafira 2.0 125 kw
Некој домашен лек за  болка во долен дел на кичма  некни кревав фрижидер се повредив ама бев на местач ме гибна и ми пушти одма, сеа од добро стоење ми се врати болката уште појака, се напив апчиња ама не бега,  ако знај некое чаре некој колку да дотрпам до сабајле да отвори некоја установа. Незнам дали е паметно да земам термос со топла вода да ставам на местото.

Nemoj toplo.mraz da go namali otokot .I baraj nekoj crnec

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
Ладна облога на местото. Крпа со ракија и вода многу помага. Од искуство ти кажувам.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен achtung

• Сениор
Напиј се андол од тие појаките и шумечи магнезиум со цинк, три пати и ќе бидеш кукурек.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
@nasterficx @achtung поминав со комбинација од вас двата.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231