Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615133 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Понуди ми систем каде заработката нема да биде основен двигател на работите, парите ќе бидат само безвредно парче хартија, па ќе видиме до каде сме како човештво, пошто сега сме у к*рац. ;D

http://www.visokioktani.mk/?p=39414

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
одиш на контрола кај својот доктор, а он ти вели: што си ми дошол овде да се жалиш...зошто не ги пиеш лековите што ти ги препишав...а знаеме многу добро што све препишуваат.

скоро ќе ни дојде и овој новитет од развиениот запад...

FDA-approved tracking pill will report to your doctor if you don't take your meds

https://www.naturalnews.com/2017-12-13-ethically-questionable-in-a-new-way-the-fda-has-approved-a-trackable-pill-that-transmits-information-it-will-tattle-on-you-if-you-dont-take-your-meds.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
Немојте да се разболувате, никаде на клиниките нема слободни кревети.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Немојте да се разболувате, никаде на клиниките нема слободни кревети.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Недај боже  .....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
они те праќаат дома да лежиш а те водат кај нив, дури и отпусна листа даваат

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Дечки едно сериозно прашање! Да не знаете некој бајач/бајачка што бае од несоница или нешто слично??

Другарче веќе подолго време има проблем со спиење, ама сериозен проблем. Сонува како некој му влага во спална и почнува да се бори со него. Последниов пат имаше гребаница на грб каде што нема шанси да се дофати. Значи не се изгребал сам. Знам можеби ова ви звучи чудно и можеби ке ме направите будала ама сакам само да помогнам. Човекот денес кога ми кажуваше сето ова ми го раскажа низ солзи. Вика 2 години ме мачи ова и од срам не сум кажал на никој ама осеќам дека работава се повеќе зима замав.

Секој совет/предлог човек, бајач, манастир, црква, или било што знаете добро би било да споделите, бидејки човекот е спремен се да направи само да го симне тој товар од грб.

Sent from my MI 4S using Tapatalk

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Нека викне поп да исчати дома.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Секој совет/предлог човек, бајач, манастир, црква, или било што знаете добро би било да споделите, бидејки човекот е спремен се да направи само да го симне тој товар од грб.

Аман бе Жиле дај излезете од камено време. Врач да не сакате да ви обезбедам?

https://en.wikipedia.org/wiki/Psychiatrist

Човекот можно е да има сериозен здравствен проблем, нека реагира додека не е доцна.
Трк на матичен лекар, да земе упат и трк ваму на консултација: http://ukpsihijatrija.org.mk/index.php/za-nas

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Дечки едно сериозно прашање! Да не знаете некој бајач/бајачка што бае од несоница или нешто слично??

Другарче веќе подолго време има проблем со спиење, ама сериозен проблем. Сонува како некој му влага во спална и почнува да се бори со него. Последниов пат имаше гребаница на грб каде што нема шанси да се дофати. Значи не се изгребал сам. Знам можеби ова ви звучи чудно и можеби ке ме направите будала ама сакам само да помогнам. Човекот денес кога ми кажуваше сето ова ми го раскажа низ солзи. Вика 2 години ме мачи ова и од срам не сум кажал на никој ама осеќам дека работава се повеќе зима замав.

Сериозен сум и не се заебавам...нека проба по едно виски пред спиење или едно 2 че. Се му е од стрес и недоволно пиење.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Нека викне поп да исчати дома.
Сега му беше слава св. Никола баш викнал поп да му ја исчати куќата. Попот му дал и крстена вода и вика кога ќе попрскам со вода ден два убаво спијам, осеќам некој мир и после пак се од ново.

Аман бе Жиле дај излезете од камено време. Врач да не сакате да ви обезбедам?

https://en.wikipedia.org/wiki/Psychiatrist

Човекот можно е да има сериозен здравствен проблем, нека реагира додека не е доцна.
Трк на матичен лекар, да земе упат и трк ваму на консултација: http://ukpsihijatrija.org.mk/index.php/za-nas
Фалангич човекот не е за на психијатар веруј ми.

Имам многу читано за вакви случки по светот. Еден куп документарци, филмови и клипчиња на јутуб имам изгледано. Едноставно ме влечат такви работи.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!

Сериозен сум и не се заебавам...нека проба по едно виски пред спиење или едно 2 че. Се му е од стрес и недоволно пиење.
Ај од стрес можеби, иако човекот нема воопшто стресен живот се му е под конец буквално. Ама па дека не пие стварно не пие.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Фалангич човекот не е за на психијатар веруј ми.

Како бе да ти верувам? Ти доктор да не си? Направи ли компјутерска томографија? Измери ли кранијален притисок?

Ало бре, ако одиш на психијатар не значи дека си луд. Но ако се правиш многу паметен и се расфрлаш со дијагнози од Јутуб клипчиња, ништо чудно некој ден да полудиш, да закачиш некоја болест или да те фукне мозочен удар.

Психијатар е медицинско лице кое знае да процени, знае каква снимка да направи, знае како да го анализира проблемот. Ако другар ти не е за на психијатар, тој ќе му каже батка не си ти за кај мене, оди таму и таму.

Страшно ме нервирате со заостанативе муабети без грам логика и разум.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Фалангич ке те послушам и уште утре по сабајле ке му кажам да иде да посети психијатар. Точно нема ништо лошо во тоа да проба.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642

Ај од стрес можеби, иако човекот нема воопшто стресен живот се му е под конец буквално. Ама па дека не пие стварно не пие.

Нека стави нож, игла и шајка под креветот кај што спие. Три вечери по ред прво нека искади со темјан по станот со малку коса негова и после тоа да прска со босилек крстена вода убаво низ цел стан вклучувајќи ја и терасата. Секоја вечер 21 дена нека остава филџан со водичка и шекер да одстои до сабајле и нека пие секое утро.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Му го препратив на фб, фала ти!!