И повторно некој што е фатен повеќе пати со укакани гаќи и треба да заќути бидејки не сака да размислува со своја глава, пласира чудни информации.
https://www.lunion.fr/id142084/article/2020-03-28/coronavirus-face-la-penurie-la-france-va-importer-600-millions-de-masques-de
Ова е најблизок напис што успеав да најдам со оној погоре, но кој драстично се разликува.
Контекстот на коментарот на Ван е сосема депласиран, како по обичај.
Провоцираш, а?
Прво, ако нешто не ти е по кеиф прашај ги во Макфакс од каде им се информациите. Јас само ги пренесов овде.
Второ, тоа што ти не можеш и не знаеш да најдеш информации е твој проблем, мене ми е интересно што си посветил време да пребаруваш за споредна информација (а сеуште остануваш неук за повеќе пола од работиве што се случуваат на темава, од што не си прочитал тоа што треба да го прочиташ)
Трето и најважно, ете си нашол информација за 600 милиони маски... Дури и со „мањакот“ од 40% (во однос на информациите од Макфакс) Французи има окулу ~67 милиони (заедно со тие увезените).
Сеуште стои мојата забелешка дека
Французите купуваат маски за целата популација.
Фала ти што ми помогна во аргументирање на тезата. Тек ќе се види колку не бевте во право за носењето маски, и за ширењето на вирусот преку воздух.
П.С. Aко ти е досадно или не знаеш што да правиш со себе, иди на Џо Роган каналот на јутјуб и побарај има неколку подугачки интервјуа со Грахам Ханкок и Рандал Карлсон. Имаат и еден заеднички подкаст со Мајкл Шермер, демек скептик, кој мене инаку ми личи на тебе по инаетењето (само десеттократно поначитан и пољубезен).