Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1466845 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Точно, уште од пред десетина постови ти побарав податоци и статистика како вакцината влијае на намалување на случаите со рак на матка.

Сеуште не ги добив.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Ахахах omg. I give up. Дај ебни нешто жити се, само гледај да е вакциниран/а. ;)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
Цитат
Во пракса, никако не го знаеме тоа за сигурно. Ако вакцинацијата го намали бројот на случаи со рак на матка макар и за пола од тие 70%, тогаш ќе може да се заклучи дека вакцинацијата си ја извршува задачата.

Го знаеме само треба да прочиташ. Вакцинацијата се прави со главна цел да не фатиш вирус, а не за да не фатиш рак на матка.

Цитат
two HPV types (16 and 18) cause 70% of cervical cancers and precancerous cervical lesions.
ако имаш проблем со разбирањето на горе-напишаново тогаш најдобронамерно ти препорачувам да го прочиташ мојот пример уште еднаш каде што детално ја објаснува врската помеѓу вакцина и фаќање рак.

Дали си свесен дека и при вакцинирање за 16 и 18 ти можеш пак да добиеш рак на матка. Ако си свесен тогаш не треси зелени со барање егзактни бројки.

Точно, уште од пред десетина постови ти побарав податоци и статистика како вакцината влијае на намалување на случаите со рак на матка.

Сеуште не ги добив.
Ајде детенце, еве вака. Рак на матка се добива 70% од вирус 16 и 18. Ако се вакцинирам против овие два вируса тогаш тоа значи дека јас можам сеуште да фатам рак на матка но шансите се помали. Колкав е нивниот ефект во точна бројка мислам дека треба да си многу глуп да поставиш такво прашање, пошто во науката неможеш да добиеш таков одговор. Како побогу ќе мериш недобивање рак и вакцинација?  :D Трол.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
...јас можам сеуште да фатам рак на матка но шансите се помали.
Влатче па ти имаш матка?  :D
Зошто криеш вакви работи...  ;D

Го знаеме само треба да прочиташ. Вакцинацијата се прави со главна цел да не фатиш вирус, а не за да не фатиш рак на матка.
...
Како побогу ќе мериш недобивање рак и вакцинација?  :D
Уфф... добро што објасни. Јас па им поверував на овие од Светска Здравствена Организација, дека целта на вакцината е борба против ракот на матката.  :-X

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Абе си напнал Влатче па Влатче нагалено, ти педер да не си како Кевин Спејси? Бегај таму  :D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Па сеа, одлучи се имаш матка или немаш матка?   ::)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Знам дека ќе те разочарам, имам :(

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
a shto ako se odluci polse 18 god da ima ? :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Он може и да е 2 метра кинеска жена на 18 години. Секој сам си одлучува колку ќе е висок.

https://youtu.be/xfO1veFs6Ho

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
http://meta.mk/pet-zabludi-za-vaktsinatsijata-infografik/

2800 деца не се вакцинирале од морбили во 2017, од нив, 2400 од Скопје. Еее Скопје, село мое ....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
20% од првачињата не се вакцинирани..

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
http://meta.mk/pet-zabludi-za-vaktsinatsijata-infografik/

2800 деца не се вакцинирале од морбили во 2017, од нив, 2400 од Скопје. Еее Скопје, село мое ....
Највеќе доктори на фејзбук науки има во Скопје.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
Па сеа, одлучи се имаш матка или немаш матка?   ::)

Што е важно тоа, г'с битно има.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
Абе си напнал Влатче па Влатче нагалено, ти педер да не си како Кевин Спејси? Бегај таму  :D

Баш сте сwатки Влатче и Ванче како се карате.

Гуwаб4иња.