Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1609691 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Што е грешно декларирано? Рок на траење само?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
И сг се знае: Дај друг добавувач, овој беше вемеровски:

Цитат
Станува збор за погрешни лепенки на 1,7 отсто од вкупната количина вакцини кои биле дистрибуирани во здравствените домови. А ќе се проверува и дали со дел од овие вакцини биле вакцинирани некои од децата. Сите вакцини се со добар квалитет и безбедни, но фирмата која ја направи грешката треба да плати глоба, ќе утврдиме колку таа ќе изнесува. Без сомнение, направена е грешка и треба да се казнат – изјавија неофицијално од МАЛМЕД.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Значи не било џабе лаењето. Ако не фи прелепат истите ампули.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8003
  • Плинаш!!!
Абе остајте добавувачот и парите у џеп што ке си ги стават. Туку децата што примиле од вакцините со поминат рок, поготово овие неколку дена каде што баш тие се фураа за да се потрошат, ако се деси нешто, како ќе си простат тие родители? Кој ке им помогне, Филипче? Ке си го прашам к*рот!

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Читајте до крај алоо....нема вакцини со поминат рок.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Гледав вести и таму кажаа дека на дел од вакцините биле залепени декларации кои биле наменети за вакцини од претходниот увоз, не за овие.

Значи, небрежност, јавашлук, или намера со некаква цел.
Чекам епилог...

Отсутен DarthJe5us

• Легенда

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Абе остајте добавувачот и парите у џеп што ке си ги стават. Туку децата што примиле од вакцините со поминат рок, поготово овие неколку дена каде што баш тие се фураа за да се потрошат, ако се деси нешто, како ќе си простат тие родители? Кој ке им помогне, Филипче? Ке си го прашам к*рот!

После сите овие мајмунлаци со датумите, мене ме интересира дали некој ги исконтролира и проанализира вакцините... Во лабораторија, не со мајмунирање со налепници. Реторичко е прашањево, воопшто не го задржувам здивот.

Инаку пред некој час се смени Уставот, така да и сето ова ќе се стиши наскоро. Си ја заврши работата.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Гледав вести и таму кажаа дека на дел од вакцините биле залепени декларации кои биле наменети за вакцини од претходниот увоз, не за овие.

Значи, небрежност, јавашлук, или намера со некаква цел.
Чекам епилог...
Кој претходен увоз? Тие се тие исти вакцини. Тендер треба да се распише месецов за нови вакцини.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект

После сите овие мајмунлаци со датумите, мене ме интересира дали некој ги исконтролира и проанализира вакцините... Во лабораторија, не со мајмунирање со налепници. Реторичко е прашањево, воопшто не го задржувам здивот.

Инаку пред некој час се смени Уставот, така да и сето ова ќе се стиши наскоро. Си ја заврши работата.

Да имаше вистински некоја дилема или проблем, ќе имаше и тестови и лаборатории и се.
Апла се гледа дека е некоја сценирана глупост.

Иначе си ја вакцинирав јас ќерка ми баш од овие со „поминат“ рок пред нова година.
Пу пу......... арна е.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
Дај боже да е арна, само здравје да ја следи!!
Кој тоа ке спроведе тестови, лабаратории? Министерство? Не се луди да си пукаат сами у колено.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Како на никој не му текна дека може е за уставот ова со вакцините да не предупреди порано?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Што е грешно декларирано? Рок на траење само?
Malu e? Vakcina e, ne e maslo za tenekje ili petarda.
Inaku kaj ovie vcakcini demek nema mnogu veza dali e pominat rokott.e. kje mislis deka si vakciniran ama dzabe. Ali kaj nekoi ne e taka. Sepak e zdravstvo, 10.000 deca a nekoj se zeza.
некој старее како вино, некој како вакцина xD

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max