Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1608551 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Текот на дискусијата на Ван ме потсетува на еден колега.

Тврдеше нешто... Откако му докажав на папир дека не е во право, "хартијата не чинела, педерско било пенкалото" итн. за на крај да ми каже "во право сум бе и точка, ми можеш нешто?"

Нема спас од такви ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Никој не го спори тоа. Ги спориме изјавите на Ван околу вакцините без издржан доказ.
... додека како локумче си голтате се друго, исто без издржан доказ.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
А бе жива среќа што не гутаат сите, па има ~15.000 невакцинирани деца кои ризикуваат опасни компликации од е*ани сипаници...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Јас имам доказ дека вакцината е ок, блиски роднини примиле без последици, доаѓаат од проверена компанија која мора да ги извезе и тестира по европски терк. Ти имаш доказ дека на БЦ му давале поквалитетна и дека моменталните се шит? Пак ќе пратиш портал линкови?

100 страни изнапиша, еден документ не прати како доказ. Само видеа и новинарски статии кои не можеш да ја докажеш веродостојноста.
И кога ти покажавме дека грешиш за препораките пак не призна. А проповедаш прифаќање на туѓо мислење. Ти ни вистински факт не можеш да прифатиш. Впрочем зборот факт за тебе има друго значење.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Има ли од тие ЈНА вакцините некаде за да се вакцинирам?

Увезе баџото цел шлепер шунка у конзерва со сомнителен рок, па реков да си турам вакцина и да си јадам од шунката.

Германска е, 100% месо без адитиви. Шунката.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Злате, за тие треба да се построиш у 5 сабајле со засукан ракав. Не ти треба тоа на ладново.

Отсутен Mikius

• Легенда
Какви вкусни месни наресци со поминат рок јадев во Словенија. Залиени со пиво ;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Еве еден будала американец со практични совети за тие работи.
https://www.youtube.com/channel/UC2I6Et1JkidnnbWgJFiMeHA/videos

пс. Има видео и за ЈНА.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Mikius

• Легенда
СДО пакетите се разликуваа по содржина. Имаа шифри и по нив научивме каква содржина има во нив.
Имаше и двопек, го викавме грудобран, панцир...камен беше.
Го имав ставено во вода 24 часа и немаше примено вода. Само не се сеќавам дали го даваа посебно или беше во пакетите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
„....Ја носам мајками по болници што приватни што државни каде што ја убедуваат дека нема ништо.... “
лупус, бруцелоза? Со мене лежеше едно чојче што го болеа зглобовите због бруцелоза, и го влечкаше 2-3 год, па само спомнав, што не значи дека е тоа, има 15 болести што би придонеле до такви заебанции. ж
А бе жива среќа што не гутаат сите, па има ~15.000 невакцинирани деца кои ризикуваат опасни компликации од е*ани сипаници...
тоа е поентата ајде, 100 души немале што да работат па кажувале приказни, 100 души од помодарство станале анти ваксери, 100 нека се од партиски побуди, уште 200 од разни причини, ами до 15к... Толку паника и галама од никаде ?
Јас имам доказ дека вакцината е ок, блиски роднини примиле без последици, доаѓаат од проверена компанија која мора да ги извезе и тестира по европски терк....
Тоа го бараме, ако можеш да го приложиш како Симо, уште подобро.
Секако може да се истрипаш дека си јако бате и дека те следат масоВски организации па ќе ти турат вирус/аЛОмин/загаден воздух во пратката од али експрес кај што си пораќал маска за телефон, па порачуваш на друго име, али тоа е веќе проблем до дилерот.
Е сега со оглед на тоа што го спомна Мапјах односно MAPJAH, не е чудно да нарачале Ш класа вакцини, да боцнат 10 души со иста игла због штедња и слични тривијално глупости и пропусти. Мисла вид сега, ние одве пазиме какво уље ставаме во парчето куп наречено кола, па нормално е да се загрижиме што ставаме во нас..   

Отсутен Mikius

• Легенда
Лани и оваа година, на вакцинација едвај 10 деца од 30 во одделението.
Па сега, удрете статистика.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
@bicikle се сомневаат на некој нерв, ја пратија на операција во софија имаше кратко подобрување и сега е бетер. Ги однесов сите снимки и резултати кај пријател у ск да ги даде на некој професор негов голем пријател да ги погледне и потоа не знам што ќе правиме.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Зезната рабора се коските општо, јас само спомнав пошто типов 2-3 години си ја носел болеста, појма немал :D Мада тоа се гледа и од обилна крвна слика,ама не ме држи за збор, може кај вашиот слуќај да нема никава врска, спомнав дека сметам дека немаш зијан да знаеш.
После да ти речам да ја однесиш кај овие што местат раце нозе, иако има доста задовнолни, тоа ептен крајно решпение би било, оти пак има и што не се задоволни, баш од чепкање на пост оперативни зафати т.е. не се ни нафаќаат да чепкаат, ама за секој случај мное мнение не оди :) Иако мене лично ми ја намести еден лик ногата за 2 секунди ревр до дрн денед немам проблем, но голема е разликата од шината нога до операција, поготово ако била на пршлени, тука нема заебанции.
Операција на кичма да не беше, дикус хернија? За тоа едино да се тегниш(да се фатиш за раце и да постоиш обесе), ама тоа пред операција и превентивно, инако пост оперативно не би рекол. Бањи мањи не помагаат ? Исто и за шилци, како и за дискус хернија едино операција другото све е мижи да ти баам. Мислам вака луѓе што имале таква мака, што кажувале нивни искуства, али ете кај тебе т..е кај Мајка не испаднало добро :(

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Вчера одам да земам резултат од испитување на тироидна жлезда и државна и едно типче пред мене праша кога ќе го викнат.

Moj совет е да си го повториш испитувањето на друго место, на пр. Воена. Јас лани ги проверив сите хормони и као се е ок. Во Жан Митрев два пати направив и исти ми беа резултатите, но се разликуваа скроз од државна. Решив да повторам пак во Воена и се поклопуваа со тие од ЖМ.
Не верувам дека е до реагенсите, бидејќи имаат многу пациенти. Може да не им е калибрирана апаратурата, знаејќи по моја професија ретки се лабораториите кои редовно ја калибрираат апаратурата (што е можеби и побитно од самиот реагенс).

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!