Автор Тема: На пиво...  (Прочитано 249843 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: На пиво...
« Одговори #165 на: 02 Април 2012, 14:20:52 pm »
Пази, на 20 метри од кола седи со 4 жмигави и овој за инат му става шепа, абе му вика 1 минута стојам, на улица ми е колата. (А нели на Орце николов на улица ги нацртаа паркинг места) Тој вика не ме интересира. Епа папала маца, а не ми изгледаа луѓето како да ќе го јадат законски ;D .

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #166 на: 02 Април 2012, 14:21:34 pm »
Ќе ќутиш, тогаш. За да не те згрбачи уште еднаш-два пати. А и најверојатно нема да знаеш кој е.

П.С. Малце курчење, иде со многу ќутек обично. Поготово на терен... Мора реално да се гледа на работите. Зашто не се наплаќаат сметки по Тетовскине села, па и Скопските, па и накај Арачиново? Зошто ќе те пребијат. Ти знаеш, тие знаат, сите знаат. Не е тајна. А тек да му закачиш на некој копиљ на кој татко му е министАр, ти ќе треба да му плаќаш. :)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #167 на: 02 Април 2012, 14:23:12 pm »
САЛЕЕЕЕ за к.р сме сите. Ќутиме а овие ни го натегаат, сами сме си криви. Што викаш чим не се жалиме и не правиме протести уште можеме да го примаме.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #168 на: 02 Април 2012, 14:24:47 pm »
Имаше многу пичмајчини низ градов...ги има сеуште...Несакам да ги именувам...ги знаат кои се...Па сега се кријат како пички по србија, по туѓи станови, по бугарија итн...Ама еден по еден си го добиваат своето...
Немој да мислиш дека ако истепаш некого и ако имаш грб денес, дека тоа така ке биде и утре...
Е сеа ако фино го замолиле тој што ја ставал шепата дека стварно имаат потреба од 1 минутка, не верувам дека ке бил толку безобразен....И јас сум имал потреба да застанам не на минутка, на 5, па фино сум ги замолувал и никад не ми направиле проблем...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #169 на: 02 Април 2012, 14:27:50 pm »
Ќе ќутиш, тогаш. За да не те згрбачи уште еднаш-два пати. А и најверојатно нема да знаеш кој е.

П.С. Малце курчење, иде со многу ќутек обично. Поготово на терен... Мора реално да се гледа на работите. Зашто не се наплаќаат сметки по Тетовскине села, па и Скопските, па и накај Арачиново? Зошто ќе те пребијат. Ти знаеш, тие знаат, сите знаат. Не е тајна. А тек да му закачиш на некој копиљ на кој татко му е министАр, ти ќе треба да му плаќаш. :)

Зошто? Затоа што 100 пути сум рекол...Ние тоа го дозволивме...Никој не ни е крив...Да сме некој и нешто ке дигневме револуција и ке се знаеше кои се Македонците и која е Македонија...А вака се додека ќутиме како куртони, ке не ебат и ние ке прашуваме дали сакаат уште...
+ ние одиме со онаа парола...НЕ МОЖАТ толку да не ЕБАТ колку што ние можеме да издржиме..
;)
Крај на прикаската :)

САЛЕЕЕЕ за к.р сме сите. Ќутиме а овие ни го натегаат, сами сме си криви. Што викаш чим не се жалиме и не правиме протести уште можеме да го примаме.

Баш така. Апсолутно си у право.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #170 на: 02 Април 2012, 14:28:55 pm »
Ја не викам дека правилно постапиле ама народов е отиден веќе, многу лесно филм им пука, сите со проблеми.

Е сега и јас неќам копиљаци што 2 пати седнале во кола и пцујат све живо и диво а до вчера осмици со курето пред куќа во песок правеа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #171 на: 02 Април 2012, 14:38:48 pm »
Пиво а?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #172 на: 02 Април 2012, 14:39:57 pm »
Ја не викам дека правилно постапиле ама народов е отиден веќе, многу лесно филм им пука, сите со проблеми.

Е сега и јас неќам копиљаци што 2 пати седнале во кола и пцујат све живо и диво а до вчера осмици со курето пред куќа во песок правеа.

Ова екстремно се осеќа. Никој не е сигурен на ништо и сите се стегнати... Посебно за пари кога се работи. Држ не дај е работата секаде. Нормално е да се покачат тензиите.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #173 на: 02 Април 2012, 14:47:31 pm »
Никогаш не оправдувам неплаќање на паркинг од 25+5+5 денари, а притоа се оди во кафана и се троши по 100 евра за ручеци, нормално не се многу пари, се вози кола од 20к евра итн...
А паркинг од 35 денари прескапо???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #174 на: 02 Април 2012, 14:57:06 pm »
Да, прескапо е. И повеќе од прескапо. Најпрескапо е. Одам во канцеларија во Центар на плоштад и седам по 4 до 10 саати во денот зависно од потребите. Дали е нормално јас да платам 300 денари за паркинг секој ден? Ја оставав колата на Пошта паркингот, сега е затворен и од таму ќе се перат пари. Каде да ја оставам? На глава да си ја качам?

Паркингот МОРА да има симболична цена. Просечната плата да се потсетиме е 20.000 (со букви:дваесет илјади) денари. Не се понашајте ко да сте во грчка со 1300 евра плата.

Не плаќам паркинг. Ќе вртам 3 круга и ќе потрошам 50 денари бензин ама нема да платам за мочан паркинг 100 денари, или недај боже 300. Нема логика. Никаква. Апсолутно никаква. Мислам, резон некаков.

Да нацртам полиња во двор и да зимам по 100 денари саат, во недела кога сите идат во зоолошка ако не? Или да им ја отворам гаражата за 200 денари?

Исподигаа згради со фиктивни паркинг места, и сега треба јас да им го платам паркингот.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #175 на: 02 Април 2012, 15:01:49 pm »

Да нацртам полиња во двор и да зимам по 100 денари саат, во недела кога сите идат во зоолошка ако не? Или да им ја отворам гаражата за 200 денари?

Си бил летно време во Трпеица? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #176 на: 02 Април 2012, 15:16:51 pm »
Да, прескапо е. И повеќе од прескапо. Најпрескапо е.

Кога и каде се побуни за тоа?

Одам во канцеларија во Центар на плоштад и седам по 4 до 10 саати во денот зависно од потребите. Дали е нормално јас да платам 300 денари за паркинг секој ден? Ја оставав колата на Пошта паркингот, сега е затворен и од таму ќе се перат пари. Каде да ја оставам? На глава да си ја качам?

Дали си размислувал за алтернативен превоз? Автобус, велосипед? За автобус ке плаќаш многу помалку, + ако си извадиш месечен билет???...За велосипед ништо нема да плаќаш...Треба да си купиш еден ланец за заклучување...
Колата на глава ли да ја качиш???Па сакаш пред врата да ја паркираш на работа кога одиш? Или те мрзи за попешачиш веќе кога одиш со кола???
Дали си видел како тоа функционира на запад? Каде вработените кои живеат подалеку од централното градско подрачје ги оставаат своите возила и како стигнуваат со алтернативен превоз до работно место?

Паркингот МОРА да има симболична цена. Просечната плата да се потсетиме е 20.000 (со букви:дваесет илјади) денари. Не се понашајте ко да сте во грчка со 1300 евра плата.

Паркингот и има симболична цена...Дали знаеш како се движат цените на паркинзите во строг центар на град некаде по европа?

Не плаќам паркинг. Ќе вртам 3 круга и ќе потрошам 50 денари бензин ама нема да платам за мочан паркинг 100 денари, или недај боже 300. Нема логика. Никаква. Апсолутно никаква. Мислам, резон некаков.

Ова е типичен балканизам, односно најтипична Македонштина...Затоа и јас велам дека никогаш не треба да влеземе во Европа, а и по ова може да се свати зошто нас не нејќат...
Него тоа ни е нивото на свест...

Исподигаа згради со фиктивни паркинг места, и сега треба јас да им го платам паркингот.

И за ова ние сме си криви не ни е крива европа...

Да продолжам со муабетот.
Ебати фирмата во која работиш а не ти обезбедила паркинг место...И на крај краева можеш ако си толку курназ да си платиш месечен билет од 1000 денари за да си ја паркираш колата на паркинг, + сакаш во строг центар...Мало морген...
Мене фирмата ми има обезбедено картички со кои влегувам на паркинг додека сум на службена должност...И тоа не една него повеќе од 10 картички, кои се палќаат на годишно ниво...
Не е се до тебе него има нешто и до газдите на фирмите. Во мојата фирма има обезбедено паркинг за 100 возила иако на работа луѓето доаѓаат со само 30 возила (приватни)...За службените возила си имаме посебен паркинг, и мешањето на паркиралиштата е строго забрането...
На вакво нешто  може да размисли и твојот газда, твојата компанија, нели?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #177 на: 02 Април 2012, 15:18:55 pm »
Сале само не спомињај други земји каде што зимаат плати тројно повеќе од нас. Со другово до негде и можам да се сложам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #178 на: 02 Април 2012, 15:20:15 pm »

Си бил летно време во Трпеица? :D

А у Шутка сте биле, фактички они први го уведоа зонското паркирање со тоа разлика што у Шутка ако платиш колата ти е осигурана, а ако не платиш тешко дека дома ќе се вратиш. :D :D ;D ( најчесто ради фаличен акумулатор или на цигански акумулатор кој фали)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #179 на: 02 Април 2012, 15:24:08 pm »
Види...Ако сакаме европа, треба европски да се понашаме нели? Кој тоа го прави? Јас и ти? Не...Јас сакам да не плаќам ништо, да можам да се паркирам со кола пред стоби, да се курчам по плоштад, да биде горивото 25 денари, ништо да не работам итн...
Ама неможе...И по милионити пут ке речам...Никој не се буни!!! Значи не е скапо ништо!!!
Све си е по мерка...Тие што се бунат се поединци, а и кога би требало да се организира нешто, први се кои ке ги подвиткаат опашките и ке фатат метла...

Еве ти најтипичен пример..
Паркингот во беверли е 10 денари!!!!
КОЈ ОД вас се паркирал доле за да плати 10 денари, а не вртел пола саат околу беверли за да се паркира за џабе? Паркингон е празен...Секојпат кога одам до Логин за 2 минути влагам и како човек си завршувам работа...Повеќе време ми треба да излезам на улица од луѓе кој не сакаат да платат 10 денари...