Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1850705 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8364
  • Плинаш!!!
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #5100 на: 01 Август 2016, 18:23:43 pm »
Тоа е многу скапо.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5101 на: 01 Август 2016, 22:45:35 pm »
Kolku so znam tolku se dvizi cenata.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
« Одговори #5102 на: 17 Август 2016, 20:06:20 pm »
Знае ли некој како да го најдам средството што се користи во видеово за покривање на флеки на ѕидови?
Потпис.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #5103 на: 17 Август 2016, 22:26:31 pm »
Зошто да покриваш кога може да го извадиш.

Јас плавото го имам, околу 200 денара е.
Ја топи мувлата и пребришуваш само. Пошто не е 100% чисто, си преобелуваш со вар или поликолор и чао.

Флеката од шкорпијата што ја убив на зидот ја извади над 90%.
Пред да прскаш - Евакуација, отвори провев и врати се по 4 часа.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #5104 на: 18 Август 2016, 14:48:04 pm »
pocnuem da sreduem doma so enterier, i bi sakal da si izdizajniram jas nekoi komodi i slicni elementi... gledav soloprom ceni i odbrav nekoi osnovni kombinacii za mebel...
najzastapena ke bide belatata sjajna, vo pozadnina drvovo i so cnava plotna nekoj elementi...
za vgradeni plakari na edno mesto mi rekoa pausal 400 eura m dolzni (so nivni materijal)

nekoj nekoe pozitivno/negativno iskustvo ili ceni posebno za rabotna raka il slicno nesto...

nesto ovaa logika sam one vo volkavi kolicini linii...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #5105 на: 18 Август 2016, 15:10:58 pm »
Чисто за инфо, висок сјај е најтежок за одржување (особено во потемни бои). Да не зборам за гребаници. Во секој случај делува модерно, и треба да се вклопи со дизајнот на кујната. Не треба да биде, све ми бое лепо стое :)

Раб рака се движи од 30-50% од цената на материјалот. Но некој знае да си побара фиксна цена за просторот независно од цената на материјалот. Го плаќаш обично материјалот, а раб рака на крај. Освен ако не усере цела работа „мајсторот“ со мерките. Не штеди на добар инжињер/столар, особено при изработка на кујната бидејќи тие елементи најмногу ќе се користат. Секако и ти треба да знаеш што сакаш. На крајот колку пари, толку музика.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #5106 на: 18 Август 2016, 15:34:28 pm »
se razbirame, ne mislev deka ovie tri kontrastni boji ke gi isšaram nasekade...

eve eden primer kako mislev deka belata ke bide vo preden plan...

mozam jas se da mislam no denesnive majstori upm se poveketo, ke zaebe rabotata i ojde se u K

edit:
dosega ne sum rabotel na mebel, i prasuem se i sesto... ineteresno mi e masiv drvo farbana vo belo so ostanata tekstura na drvo... eh sega kako taja bi ja naprail visok sjaj da receme...

vnatresnite vrati gi napraiv klasika masiv drvo 4cm, i za nego nesto takvo razmisluem no nesum siguren deka i niv visok sjaj ke mu stoi...

eve nesto interesno kako ideja da se zadskrije del od onlekata zad ogledalo... boite ista logika ...

znajte da ima nekoe majstoriste da gi izrabotuva vOa hromiranive elementi...
« Последно менување: 18 Август 2016, 15:53:08 pm RedEco »

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #5107 на: 18 Август 2016, 20:48:49 pm »
pocnuem da sreduem doma so enterier, i bi sakal da si izdizajniram jas nekoi komodi i slicni elementi... gledav soloprom ceni i odbrav nekoi osnovni kombinacii za mebel...
najzastapena ke bide belatata sjajna, vo pozadnina drvovo i so cnava plotna nekoj elementi...
za vgradeni plakari na edno mesto mi rekoa pausal 400 eura m dolzni (so nivni materijal)

nekoj nekoe pozitivno/negativno iskustvo ili ceni posebno za rabotna raka il slicno nesto...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Posto ti praj merak iz dizajniraj pa prati po mail ili ovde po poraka ke ti pomognam kolku mozam vo vrska so sto i da e od mebel.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5108 на: 19 Август 2016, 02:10:31 am »
Најдолгата цевка т.е таа најгоре е ладната, а доле е топла.
Се согласувам со другото.   ;)

Еве ја таа стрелка за насоката на течење.

многу си грешка... и ти и бузуки и кој беше третиот не ми текнува...

да ви каже човек што работи со бојлери:

стручно кажано е “одлив на топла вода од казан“ а нашински кажано е топла вода од бојлерот СЕКОГАШ е од нај горната точка на бојлерот. значи долгата цевка ВО бојлерот е топлата цевка.

“прилив на свежа вода во казан“ односно ладна вода е секогаш доле, нај доле што може да биде, значи кратката цевка е ладната вода. од проста причина, која верувам повеќето сте ја запаметиле, а тоа е дека топлата маса секогаш е полесна од ладната маса, односно топлината (и во кучи и станови) секогаш “бега“ нагоре додека надоле се спушта ладната маса. истото важи и за воздухот, и за водата и дури и кај металот во некои ситуации... значи топлата вода во бојлерот секогаш е горе во него, а ладната е доле во бојлерот. нема логика кратката цевка да биде топла, затоа што со влегување на ладната горе, само ке дојде до мешање пробувајки да ја потисне топлата надоле. тотално обратно од логичното, каде што ладната ке влезе од доле, а топлата ке излезе од горе...  значи, ако ти е врзан бојлерот како што ти викаш, тогаш баш топла вода нешто многу, нема ни да видиш. постојано ке биде млака, или само на момент ке осетиш малку топла вода и после тоа пак само млака...

и тоа на сликата што го држиш не е само неповратен вентил туку е и сигурносен кој ке отвори према надвор секогаш кога ке прејде притисокот во бојлерот над 3,5 бари фиксините односно со опција за штеловање се по квалитетните и тие се помеѓу 2,5 и 4 бари. овој на сликава е со штеловање. и како што ти покажува стрелката, го заштрафуваш на кратката цевка, па на него ладната вода. и уште една работа... не го заштрафувајте до крај никогаш. нека останат 1,5 до 2 круга празни. не ретко се случува да неможе да отвори доволно така што пловакот ке ја пиа цевката, и ке добиеш ефект на бојлер што е запушен, т.е. многу малку вода ке тече, недоволно, за разлика од ладната, кога ке ја пуштиш на чешма ке има неколку пати поише...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5109 на: 19 Август 2016, 09:18:52 am »
vnatresnite vrati gi napraiv klasika masiv drvo 4cm.
Која фирма ти ги изработи вратите од масив?
Може некоја слика тука или ПП и цена?

Исто така ме интересира кои фирми изработуваат мебел од масив, комоди, маси...
Деспина ги знам. Крушевчани ги знам, Нипром мебел не прават, мебел Ацевски само врати.

Благодарам.

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #5110 на: 19 Август 2016, 09:27:04 am »
Најдолгата цевка т.е таа најгоре е ладната, а доле е топла.
Се согласувам со другото.   ;)

Еве ја таа стрелка за насоката на течење.

многу си грешка... и ти и бузуки и кој беше третиот не ми текнува...

да ви каже човек што работи со бојлери:

стручно кажано е “одлив на топла вода од казан“ а нашински кажано е топла вода од бојлерот СЕКОГАШ е од нај горната точка на бојлерот. значи долгата цевка ВО бојлерот е топлата цевка.

“прилив на свежа вода во казан“ односно ладна вода е секогаш доле, нај доле што може да биде, значи кратката цевка е ладната вода. од проста причина, која верувам повеќето сте ја запаметиле, а тоа е дека топлата маса секогаш е полесна од ладната маса, односно топлината (и во кучи и станови) секогаш “бега“ нагоре додека надоле се спушта ладната маса. истото важи и за воздухот, и за водата и дури и кај металот во некои ситуации... значи топлата вода во бојлерот секогаш е горе во него, а ладната е доле во бојлерот. нема логика кратката цевка да биде топла, затоа што со влегување на ладната горе, само ке дојде до мешање пробувајки да ја потисне топлата надоле. тотално обратно од логичното, каде што ладната ке влезе од доле, а топлата ке излезе од горе...  значи, ако ти е врзан бојлерот како што ти викаш, тогаш баш топла вода нешто многу, нема ни да видиш. постојано ке биде млака, или само на момент ке осетиш малку топла вода и после тоа пак само млака...

и тоа на сликата што го држиш не е само неповратен вентил туку е и сигурносен кој ке отвори према надвор секогаш кога ке прејде притисокот во бојлерот над 3,5 бари фиксините односно со опција за штеловање се по квалитетните и тие се помеѓу 2,5 и 4 бари. овој на сликава е со штеловање. и како што ти покажува стрелката, го заштрафуваш на кратката цевка, па на него ладната вода. и уште една работа... не го заштрафувајте до крај никогаш. нека останат 1,5 до 2 круга празни. не ретко се случува да неможе да отвори доволно така што пловакот ке ја пиа цевката, и ке добиеш ефект на бојлер што е запушен, т.е. многу малку вода ке тече, недоволно, за разлика од ладната, кога ке ја пуштиш на чешма ке има неколку пати поише...

Се согласувам, грешка сум бил. Проверив на тој бојлер дома што ми е, најдолгата цевка е топла. Ги сменив и на другиот бојлер што е на кров. А за неповратниот вентил се согласувам дека е и сигурносен вентил, а за ова незнаев дека не треба скрос до крај да биде заштрафен, затоа и немам многу притисок сеа од кога ги променив цревата. Благодарам.  :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #5111 на: 19 Август 2016, 20:02:47 pm »

Posto ti praj merak iz dizajniraj pa prati po mail ili ovde po poraka ke ti pomognam kolku mozam vo vrska so sto i da e od mebel.
planiram prednata strana od dizajnite da bide sjajna bela vo zavisnost od dizajnot  iverica ili mediapan... i slicno.. .samo treba da sednam  ...oodnapred blagodaram :)

vnatresnite vrati gi napraiv klasika masiv drvo 4cm.
Која фирма ти ги изработи вратите од масив?
Може некоја слика тука или ПП и цена?

Исто така ме интересира кои фирми изработуваат мебел од масив, комоди, маси...
Деспина ги знам. Крушевчани ги знам, Нипром мебел не прават, мебел Ацевски само врати.

Благодарам.
neznam kako mu se vika firmata za masivna vrata na coekot, no klasicna forma ke bide... na nekoj mesto ja imase covekot napraeno i zadovolni se lugeto... ko ke bide napraeno ke ima sliki...
sto drugo prae covekot neznam sea nesum vo MK, ama ke preprasam i mene ke mi yatrebaat uste raboti od masiv...
« Последно менување: 19 Август 2016, 20:08:18 pm RedEco »

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #5112 на: 19 Август 2016, 23:06:49 pm »
Очекувам апдејт и контакт.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #5113 на: 20 Август 2016, 00:42:43 am »
Da ne listam nazad.. Decki dajte sovet za pokvalitetni vrati sobi i shiber.. Ne od karton da mozam so k$$оv da gi dupnam :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #5114 на: 20 Август 2016, 10:23:47 am »
http://www.rollplast.com/mk

Врати од дупчена иверка, ламинирани.
Јас ги имам истите дома, презадоволен до сега.
Производство во германија, со сертификати и сите нишани.

http://www.rollplast.com/mk/product/drveni-vrati
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.