Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: NUME на 03 Јули 2015, 10:33:37 amЦитат: nekojtamu на 02 Јули 2015, 23:43:37 pmЦитат: kire95 на 02 Јули 2015, 23:28:00 pmДали некој има изработно комарник од каналите за кабли што се или тоа е невозможна мислија бидејки ке неможе да се затвтори каналот поради мрежата и истотака дали знае некој кај се продаваат алуминските лајсни за комарници.. Сакам да изработам сам комарник па собирам разни идеи ако има некој друга идеа нека сподели Направив и супер излезе. Употребени ПП канали и мрежа. Кај мене прозорците се двокрилни, и материјалот за комарник на едно крило (135*100) чинеше околу 200 денари. isto napraveno, vo merkur ti e 55 denari m2 mreza, na ger gi seces kanalite, imas i kanali so duplofan od pozadi za da si zalepis na pvc profil, i se fiksni vrsat rabota, si krois mrezata 2cm visok, edna strana pa optegnivas pa druga, osiguraj se deka e ubavo zatvoreno kanalceto, da pucne koga ke stisnes i "voala" Какви се тие ПП канали за мрежа за комарци, во план ми е и мене нешто вакво здравје догодина...
Цитат: nekojtamu на 02 Јули 2015, 23:43:37 pmЦитат: kire95 на 02 Јули 2015, 23:28:00 pmДали некој има изработно комарник од каналите за кабли што се или тоа е невозможна мислија бидејки ке неможе да се затвтори каналот поради мрежата и истотака дали знае некој кај се продаваат алуминските лајсни за комарници.. Сакам да изработам сам комарник па собирам разни идеи ако има некој друга идеа нека сподели Направив и супер излезе. Употребени ПП канали и мрежа. Кај мене прозорците се двокрилни, и материјалот за комарник на едно крило (135*100) чинеше околу 200 денари. isto napraveno, vo merkur ti e 55 denari m2 mreza, na ger gi seces kanalite, imas i kanali so duplofan od pozadi za da si zalepis na pvc profil, i se fiksni vrsat rabota, si krois mrezata 2cm visok, edna strana pa optegnivas pa druga, osiguraj se deka e ubavo zatvoreno kanalceto, da pucne koga ke stisnes i "voala"
Цитат: kire95 на 02 Јули 2015, 23:28:00 pmДали некој има изработно комарник од каналите за кабли што се или тоа е невозможна мислија бидејки ке неможе да се затвтори каналот поради мрежата и истотака дали знае некој кај се продаваат алуминските лајсни за комарници.. Сакам да изработам сам комарник па собирам разни идеи ако има некој друга идеа нека сподели Направив и супер излезе. Употребени ПП канали и мрежа. Кај мене прозорците се двокрилни, и материјалот за комарник на едно крило (135*100) чинеше околу 200 денари.
Дали некој има изработно комарник од каналите за кабли што се или тоа е невозможна мислија бидејки ке неможе да се затвтори каналот поради мрежата и истотака дали знае некој кај се продаваат алуминските лајсни за комарници.. Сакам да изработам сам комарник па собирам разни идеи ако има некој друга идеа нека сподели
некои го викаат ПП канал, некои го викаат пвц канал, некои го викаат регал канал... тоа ти е оној белиот пластичен канал со капаче одозгора за носење кабли за надворешна инсталација. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)и за оваа намена со комарниците, нај убав е оној со дебелина од 1,5Х1,5 сантим. нај крут е од сите а и нај мал.
Дечки, кратко прашање.Дали Ренова произведуваат пластичен малтер за термо фасади? Ако да, дали е Ренофикс 740?
Цитат: AllMightyMe на 06 Јули 2015, 10:34:04 amДечки, кратко прашање.Дали Ренова произведуваат пластичен малтер за термо фасади? Ако да, дали е Ренофикс 740?Произведуваат ама ниеден мајстор од тие што сум ги прашал не го пофалил.