Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1591947 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3435 на: 31 Март 2015, 22:30:26 pm »
Инаку имаш глет, ама оној за надворешни ѕидови. Тој е на некоја акрилна база и е водоотпорен.
Јас купатилото со таков инсистирав да ми го глетуваат.
Така да тоа е тоа. И после тоа, наместо со обична боја за зидови, ми го окречија со фасадна бела :)
Акрилна нормално и таа.
Ова како идеја со што можеш да ги истераш работите до крај :)

Инаку со лепакот за стиропор, јас лепев гранитни плочи и тоа надвор, на тераса. лепакот е толку многу јак, што да сакам да го одлепам гранитот, мислам дека ке се скрши попрво него што ке се одлепи.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3436 на: 01 Април 2015, 00:09:04 am »

Гипсот прво ќе оди со у врска па хидромал флекс ама за ова посебна глет маса за споевите на таблите ми е без везе
ако не заштити хидромалот тогаш се е џабе.

Со тек на време ќе видиш дека не е без везе, терај ги работите по пропис да не имаш после поголеми трошкови и нервози.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #3437 на: 01 Април 2015, 00:57:40 am »
Зидот надвор од едната страна на дворот ми е тенок и сакам да го појачам од внатрешната страна т.е да го проширам за некој си 5 сантиметри.

Планирам прво да поткопам долу покрај зидот околу една педа , да ставам мрежа за арматура 5 или 6мм од доле до горе да се шелува и да се наполни малтер а пред тоа ѕидот ќе го премачкам со У-врска и можеби нема да биде лошо арматурата да ја прицврстам некако за ѕидот?

Добар ми е планот или ќе ми падне ѕидот?  ;D

Некаков совет добро ќе ми дојде.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3438 на: 01 Април 2015, 08:03:53 am »
Вака на невидено, без слика за ситуацијата, нц.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
« Одговори #3439 на: 01 Април 2015, 19:24:51 pm »
Имам стари прозори и додека да ги сменам сакам да залепам од тоа глупостите да дихтуваат поубаво. Е сеа има ли некаде нешто такво дали гуми или нешто друго поквалитетно кај да земам? Знам на пазар дека има ама муабетот ми е нешто подобро ако има

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3440 на: 01 Април 2015, 23:28:13 pm »
СалеСк сега ќе ти кажи
;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3441 на: 02 Април 2015, 07:59:12 am »
Да занев ке му кажев.
Ама пошто ти си знанственик, архитект и градежник, ти би требало подобро да знаеш.
Или можда недаваш бесплатни совети?
:D :D :D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #3442 на: 02 Април 2015, 09:03:12 am »
Треба да ставам газишта за скали.
- Е сега дали парена бука или нешто друго не сум паметен ама во секој случај ке биде дрво.
 -И нешто се мислам дали газиште да биде од едно парче (како од талпи што ги продават во бриколаж) или оние како лепени/спојувани што доаѓаат (за кои што мислам дека се подобри)
-со што да се зацврстат, некоја пурпена за дрво разбрав имало,некој лепак или штраф(најаружна варијанта)
- и за крај дали да им направам како каналче  плитко,едно или две на почеток како превенција во случај на лизгање или не (оно ако појдеш да паѓаш отиде ,ама сепак)

Секој совет е добродојден.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3443 на: 02 Април 2015, 09:59:04 am »

Ова и мене ме интересира, ама генерално - не од аспект на дрвото како избор на материјал за газиште. Би сакал да поминам поевтино, но не сакам (многу) да жртвувам на квалитет - има ли некој консенсуз за изборот на материјал: нешто што е релативно квалитетно но и со пониска цена?

Се мислам меѓу плочки, терацо подлога... а сега нешто читам и за обоен/флекан цемент (со заштитен слој од нешто како лак). Терацото ми се допаѓа, но многу малку мајстори има и тоа многу ја дига цената на изработка. Плочките некако не ми се чинат трајно решение.

Eве како изгледаат скали од обоен/флекан цемент:

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3444 на: 02 Април 2015, 10:13:13 am »
Имам стари прозори и додека да ги сменам сакам да залепам од тоа глупостите да дихтуваат поубаво. Е сеа има ли некаде нешто такво дали гуми или нешто друго поквалитетно кај да земам? Знам на пазар дека има ама муабетот ми е нешто подобро ако има
На пазар или по железарите кај нас има самолеплива гума, се дели на две и добиваш дупла метража. Околу 30-40 денари е метри колку што се сеќавам, то ест таа цена за две метра.

Јас пробав во станот на некоја врата но после тоа не можеш да ја затвориш вратата. Поради тоа што се шупливи во средина, како цилиндер се, јас му го исеков горниот дел и се преполовија на дебелина и до некаде профункционира...

Мислам дека има и едни како полу сунгерести. Можеби тие се подобро решение...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3445 на: 02 Април 2015, 10:16:41 am »
Да занев ке му кажев.
Ама пошто ти си знанственик, архитект и градежник, ти би требало подобро да знаеш.
Или можда недаваш бесплатни совети?
:D :D :D

Се се наплаќа. Само ти остана муфте да работиш.
;D :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3446 на: 02 Април 2015, 11:28:33 am »
А бе тоа за џабе што сум го научил, за џабе и ке им помогнам на луѓето ако можам.
За тоа што сум платил, јбга, ке морам да им наплатам. :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3447 на: 02 Април 2015, 11:38:25 am »
Јас уште малку, ќе треба да правам некои корекции по дома, во поглед на изолација(внатрешна) и осигурување против влага, само ако не сте ми дале совет ИМА ДА ГО ПУКАМ БРЕ ХЕЈ ,,,

;D ;D ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3448 на: 02 Април 2015, 13:53:43 pm »

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...