Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1590090 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #2415 на: 19 Јануари 2014, 23:50:40 pm »
Што си направил ти? Не туку суши тука... Добро изгледа.

Како се отвораат тие горните?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #2416 на: 20 Јануари 2014, 00:07:57 am »
Touch систем. Сам ја правев...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2417 на: 20 Јануари 2014, 00:12:11 am »
PO FIX STIROKOL ќе ти заврши работа го има во бела и сива варијанта,пред да го нанесеш убаво исчисти ја површината и со врска-у помини ја.

Само за стиропол било.

Имаш "Стирокол-П" на Адинг (вреќа 25кг). Би требало да го има во Хубо. Ако си негде у Ѓорче, продавницата им е спроти бивши Баумаркет. Ваљда и по другиве места се наоѓа, не знам...

Ова може но до 2мм се нанесува, ако се става дебели погачи да не пука ???
Негде прочитав дека не е препорачливо.
http://www.ading.com.mk/upload/09_stirokol-p.pdf

На глетувано не се става лепак. Вади глет масата, помини со у-врска, почекај да исуши па лепи. Ако ти е за малку, ми остана една вреќа стирофикс или две ќе ти ги дадам по 200 денари.

До кога им е рокот?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2418 на: 20 Јануари 2014, 00:14:52 am »
Touch систем. Сам ја правев...

Перфекција !!! Алал вера мајсторе !!!

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2419 на: 20 Јануари 2014, 00:15:23 am »
Браво за дизајнот и изработката. Не е научна фантастика, но треба да си вешт со алат и да се внимава на детали.

Само аголот на висечките елементи не ми е баш јасно како ти е решен. Имаш ли пристап до тој простор преку некоја страна? Во секој случај одлично изгледа.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2420 на: 20 Јануари 2014, 00:16:50 am »
Одлично сработено, сигурно прва изработка ти е.
Една маана малку ти е пониска кујната од лева страна, сигурно ногарките до крај ти се дигнати.
Си можел со парче ламинат да ги подесиш убаво.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2421 на: 20 Јануари 2014, 00:24:20 am »
Браво за дизајнот и изработката. Не е научна фантастика, но треба да си вешт со алат и да се внимава на детали.

Само аголот на висечките елементи не ми е баш јасно како ти е решен. Имаш ли пристап до тој простор преку некоја страна? Во секој случај одлично изгледа.

Има пристап, нормално. Инаку просторот ќе биде мртов...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2422 на: 20 Јануари 2014, 00:25:27 am »
Одлично сработено, сигурно прва изработка ти е.
Една маана малку ти е пониска кујната од лева страна, сигурно ногарките до крај ти се дигнати.
Си можел со парче ламинат да ги подесиш убаво.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ЛоЛ. Одокативна мерка а? :-)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #2423 на: 20 Јануари 2014, 02:29:16 am »
Сале браво за изработката, инаку иста рерна имаме веројатно :) Горење е така ? Не ми текнува убаво зошто ја купивме и стои 3 месеци додека чекаме да се изработи дрвенаријата.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2424 на: 20 Јануари 2014, 09:39:43 am »

Мислам дека кујнава ќе ви направи кеиф. Јас како тотален нуб и аматер во оваа работа, едвај за прв пут у мојот живот изработувам нешто овакво. Ваљда е ОК? На женами и се свиѓа битно :-)

Честитки, одлично изработена и најбитното:

На женами и се свиѓа битно :-)

Без ова, џабе тука „амин“ ако ти датат сите :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #2425 на: 21 Јануари 2014, 01:35:17 am »
:-) нормално :-)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #2426 на: 29 Јануари 2014, 00:43:58 am »
и изолација обавезно  ;D

Eве и јас да се уклучам во муабетот гледам актуелни се овие рамни кровови со трева послано на нив и стварно се супер ама има многу проблеми со нив со одводот бидејќи јас работам професионално со лимарија веќе на две приватни куќи ги преправаа и стававме на крајот канали лимени за одвод нешто слично како олуци. Инаку се стварно супер но мора околу изолацијата и одводот да се обврне многу повеќе внимание. П.С ако имате нешто да прашате у врска со лимарија прашајте ме слободно поззз...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2427 на: 29 Јануари 2014, 11:56:37 am »
ај некој кој работел или работи вентилација на објекти да ми објасни,
зошто каналните вентилации ги прават од плех,зошто не се пример од пластични цевки со соодветно фи.
дали и колку е потребен или неопходен вентилациски ситем во куќа?

пример:дали може да се изведе систем за ладење или греење на еден спрат,од една клима(инвертер 5кв) и колку ќе биде ефикасно?
систем со пластични цевки,да се монтираат до сите соби.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2428 на: 29 Јануари 2014, 12:23:28 pm »
козаностра каде е ова сликано?

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #2429 на: 29 Јануари 2014, 12:47:00 pm »
ај некој кој работел или работи вентилација на објекти да ми објасни,
зошто каналните вентилации ги прават од плех,зошто не се пример од пластични цевки со соодветно фи.
дали и колку е потребен или неопходен вентилациски ситем во куќа?

пример:дали може да се изведе систем за ладење или греење на еден спрат,од една клима(инвертер 5кв) и колку ќе биде ефикасно?
систем со пластични цевки,да се монтираат до сите соби.
Kanalnite ventilacii, ako se koristat samo za ventilacija, se rabotat najevtino od pleh, moze i so plasticni cevki,
Ventilaciski sistem dali e potreben ili ne e prasanje, dali gradis energetsko efikasna kukja, koja koristi na primer toploizmenliva pumpa,
pa vo toj slucaj mora da ima kanalno greenje i ladenje, bez gubitok na energijata, i vozduhot pominuva niz specijalni filtri, da se procisti
i da dobie vo isto vreme i svez vozduh, koj vo toj sistem kje bide podgotven da ne se vnese kako skroz laden vozduh, ili topol.
Sto se odnesuva do kanalite za greenje i ladenje, postojat materijali vo Skopje, gi prodava firmata Ozon, za izrabotka na kanali
kade sto ne se gubi tolinata, ili ladniot vozduh, sto znaci izolirani se.
najdobar odgovor za 5-ka inverter da se kombinira vo kanalski sistem moze da ti dade clenot Onak.
Onak neka me popravi ako negde gresam.