Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1476140 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #2295 на: 20 Декември 2013, 00:33:33 am »
купувам и монирам. а температурата сам си ја местиш колку сакаш... ако сакаш и 30 терај.. мада мислам дека грешиш нешто... со 45 баш и не се вадат сипаници... со 50 во многу ладни денови исто така не се вадат сипаници...  ама нема везе, тоа не е ни битно уствари.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
« Одговори #2296 на: 20 Декември 2013, 12:36:54 pm »
топло препорачувам за секој кој сака тајмер. повикајте се во мое име ке добиете и нешто ситно попуст веројатно, колку за горивото да томау што сте биле, се наоѓаат во злокуќани.
onak,ќе одам денес по термостат во термолоџик,да го поздравам саше од твое име? :)
како те знаат,како онак или?

друго прашање,додека не одговорил да едитирам :)

зборам за електрично котле.дали е подобро да се намести на термостатот оној на котлето до некоја идеална температура и да се стави бај пас на местото кај термостатот.односно да немаш термостат туку да се регулира температурата од термостатот на котлето.
пример термостатот на котлето наместен на 30,водата 28-30,а во куќата 20 степени.
со тоа што цело време ќе си ја одржува водата тој термостат на котлето.
за разлика ако се има термостат во куќа тој кога би го се постигнала 20 с. собниот внатрешниот термостат би го прекинал греењето на котлето и водата се олади на 10 и се уклучи на пример после 30-60 мин,оладената вода додека загрее до 30 степени ќе треба повеќе кв.
што е подобро ,регулација со температура на вода(да држи константна температура) или со собен термостат(гаси пауза пали)?
« Последно менување: 20 Декември 2013, 13:48:29 pm maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2297 на: 20 Декември 2013, 13:32:48 pm »
Само речи им Онак бе со шифоњерите ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #2298 на: 20 Декември 2013, 15:31:44 pm »

Се знае влагата од дома како треба да се отстрани. А тоа не е преку ѕидот.

Ај ако има време некој. Како да се отстрани влагата?
Т.е. јас имам проблем со појавување на мувла по ќошевите на некои од собите.
Надворешните ѕидови се бетонски платна. Живеам во зграда.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #2299 на: 20 Декември 2013, 16:08:37 pm »
Со одвлажнувач на воздух, најлесно. Во конрад има кофичка со силика-гел за таа намена околу 1200 денари. А има и наменски отстранувачи на влага. Исто во Конрад.

А ако сакаш и изолационо решение надворешна фасада од стиропор. А ако не е достапна фасадата (висина, цена) тогаш внатрешна „фасада“ од стиропор.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2300 на: 20 Декември 2013, 16:19:41 pm »
Ова во конрад ќе проверам што направија е.
А внатрешна изолација не ми препорачаа кога менував прозори. За надворешна, треба да се согласат останатите станари. Понатаму можеби, пошто сега како поголем трошок  имаме санација/промена на кров.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2301 на: 20 Декември 2013, 16:26:40 pm »
Јасно дека не ти препорачале, сите ќе ти кажат дека треба од надвор. Ама кога неможе од надвор...

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2302 на: 20 Декември 2013, 16:30:21 pm »
Не ми препорачаа од причина што треба да ставам многу тенок стиропор, а истиот нема да налегне идеално на ѕидот (многу се нерамни) и ќе се стварало во тие „џебови“ влага.
Лаик сум, така ми кажаа, така пренесувам.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2303 на: 20 Декември 2013, 16:38:38 pm »
Па ке ставиш тервол наместо стиропор. Ние кај мене во мојата соба, 2 ѕида надворешни и еден према вецето што е, така го направивме, тервол, врз него најлон па на крај кнауф табли и еве веке 7 години така терам во мојата соба.
И тоа рачунај, мојата кука е стара градба, правена пред земјотресот, нема столбови и надворешните ѕидови се половина метро широки и се целосно бетон, пошто мора да ја држат плочата оти кукава е на 2 спрата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2304 на: 20 Декември 2013, 16:41:20 pm »
Па ке ставиш тервол наместо стиропор. Ние кај мене во мојата соба, 2 ѕида надворешни и еден према вецето што е, така го направивме, тервол, врз него најлон па на крај кнауф табли и еве веке 7 години така терам во мојата соба.
И тоа рачунај, мојата кука е стара градба, правена пред земјотресот, нема столбови и надворешните ѕидови се половина метро широки и се целосно бетон, пошто мора да ја држат плочата оти кукава е на 2 спрата.
За овој најлон е дебатата меѓу Сале и Осмица. Дали да се става или не, и зошто.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2305 на: 20 Декември 2013, 17:41:35 pm »
Мислам дека не е изводливо бидејќи прозорите во сите соби се во ивица со надворешниот ѕид. Повеќе од 2-3 сантима навнатре немам кај да идам.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2306 на: 20 Декември 2013, 19:29:44 pm »

Се знае влагата од дома како треба да се отстрани. А тоа не е преку ѕидот.

Ај ако има време некој. Како да се отстрани влагата?
Т.е. јас имам проблем со појавување на мувла по ќошевите на некои од собите.
Надворешните ѕидови се бетонски платна. Живеам во зграда.

Има едно средство од кнауф се прска sидот и исчезнува мувлата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2307 на: 20 Декември 2013, 19:32:48 pm »
Слика би помогнала, како и цена и локација.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2308 на: 20 Декември 2013, 19:39:04 pm »
Мислам дека не е изводливо бидејќи прозорите во сите соби се во ивица со надворешниот ѕид. Повеќе од 2-3 сантима навнатре немам кај да идам.

Не те разбирам на која ивица мислиш.
Ако мислиш на таа пред прозорот тоа се продолжува, наддава.
Лимено, прастично, мермерно се става по мерка.

И кај мене нема мн. простор внатрешен па мораше од внатре да се става изолација.

Ти препорачувам само камена волна КРЛ 5 см мин. Топлотна, звучна, против пожарна ефикасност!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #2309 на: 20 Декември 2013, 19:42:09 pm »
Слика би помогнала, како и цена и локација.

За ова да прашаш на локации стрикно каде има само кнауф производи. Хаски, Акустик...
Доколку нема може и да ти порачаат.