Imas kamena volna GEOLAN od Strumica e uvoznikot, vo Gjorce ima prestavnik vo skladot na Makom gradba, se vika
Aleksandar 075 394 992, tie isto taka se uvoznici za XPS ploci.
Е господ здравје да ти даде...
Таа е таа, геолан

А све нешто на Ф ме тераше дека е името, и барам низ слики, низ компјутеров и никако да најдам кај ја имав сликано со све параметрите

Инаку јас не земав оваква него земав во ролна КНАУФ стаклена, па ја ставав у дупло, значи 10цм.
Geolan е одлична и мислам дека во моментот е најдобра пресувана, тврдо...
Од другиве кога зимаш внимавај затоа што има повеќе типови, а кај нас ги продавааат како топлинска изолација, а уствари не е се топлинска. По шифра ке си ги најдеш на оригиналните сајтови која за што е. Најчесто се нуди ISOVER, австриска која е одлична изолација, но за жал ако ја загледаш ознаката и ја провериш ке сватиш дека таа е пред се звучна, па топлинска изолација, и најчесто се става помеѓу прегредни зидови.
За топлинска изолација се користи друга шифра, друга ознака. Од URSA, која важи за една од поквалитетните, носат универзална некоја стаклена волна, а од KNAUF носат за топлотна изолација, ја имаат погодено. Затоа и си земав таква, проверена ми беше
GEOLAN ја имаше како што реков, ама мене ми требаше во ролни, не пресувана, па и затоа не ја земав, инаку по карактеристика беше најдобар топлински изолатор.