Ова последново што го кажа баш и мене би ме интересирало...Ме интересира исто така и следново...
Еве местиш стакла, ги полниш со Аргон, све ок, плаќаш...Ти мерат на монтажа, добиваш сертификат...
Дали мене тој што ке ми ги монтира прозорците, ми дава гаранција за тоа дека доколку после 2, 3, 5 или Х години, јас ако го повикам на контрола со мерачот, ке добијам барем 80% наполнетост со аргон во комората од денот на монтажа?
Односно колкаво ниво на Аргон ке имам јас после 2 години од монтажата.
Ако некој ми монтира и ми даде 2 години гаранција за квалитет, јас како краен корисник и нуб ке сакам пред истекот на гарантниот период да ми се провери комплетно секој прозор со ниво на аргон...
Што правиме доколку нивото е намалено за 50%?
Значи прозорите не се онакви какви што тој ми ги продал и дал гаранција за истите???
Кој ги сноси трошоците за промената?
Ова кога ке го видам на папир во овие услови кои ги кажувам, да ке речам дека Аргон е врвот и дека нема подобро и дека јас сум бил во заблуда и сум грешел 100%.

Znaci, vo Makedonija nikoj ne go kupuva meracot za Argon (2000-3000 Evra), inaku kako sto i kazav, iako imaat sofisticirani masini za polnenje Argon, site go polnat Argonot dodeka dade signal senzorot za Argon, i si mislat deka e dovolno, a posto pri polnenje vozduhot
e polesen odi vo gorna zona, staklarite za da dobijat na vreme, polnat brzo i na mnogu sitni detali pri izrabotkata na stakloto ne vnimavaat
i se slucuva da gasot se izgubi posle nekoja godina.
Vo kolku nekoj ima vakva sprava, izmeri, vo garanten rok kje treba proizvoditelot da go izvadi stakloto, da go napolni pak i da go vrati.
Inaku poznavam proizvoditeli na PVC, Aluminium i drveni prozorci koi izvezuvaat vo Svajcarija, megjutoa stakloto se izrabotuva tamu, posto
ovde nikoj ne raboti po normi.
Vo sekoj slucaj podobro e da se napolni so Argon, ili nekoj drug gas, otkolku da se ostavi so vozduh, koj e pogolem prenosnik na toplina.