Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855549 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1560 на: 10 Мај 2013, 00:36:19 am »
Dokolku ve interesira nesto vo vrska so HOT-HOT kako se odvivat rabotite slobodno mozete tuka da me prasate ili po pp.
Pozdrav. :)
имаш познавање од тој тип на градби или работиш во хот-хот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен uwemi

• Почетник
  • *
  • Пораки: 36
« Одговори #1561 на: 10 Мај 2013, 00:40:06 am »
^@onak

Rabotam vo hot-hot i sekako imam poznavanje vo vrska so ovie gradbi.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1562 на: 10 Мај 2013, 00:47:55 am »
аха... те прашав за да знам со кого дискутирам... ок, сега знам...

хот-хот се лидери во македонија кои започнаа да градат ваков вид на објекти кои се до тој момент за нас во МК беша шпанско село, а цел свет ги гради на големо.. цела америка, канада е со вакви градби.

и ти форумски колега, секако, веројатно имаш познавање големо, ама јас имам многу ниско мислење за хот хот, стриктно како фирма, не заради квалитетот туку заради НЕЉУБЕЗНОСТА која ја добив како одговор на многуте поставени прашања. во тој момент незнам како се викаа лугето што ме пречекаа, но добивав половични одговори, не целосно објаснети, со клешти вадев информации и на крај, откако дома размислив и одлучив што да правам па кога почнав да дискутирам за етапите на изведба за прв пат електронски со вас, едноставно не добив одговор на ниеден меил.

се надевам дека тој однос кон потенцијален клиент е сменет.мене ме изгубија како клиент тогаш... кој брои повеке од 50.000 евра за да добие оскудни и извртени одговори? јас не секако...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен uwemi

• Почетник
  • *
« Одговори #1563 на: 10 Мај 2013, 01:14:30 am »
Potpolno se soglasuvam so vas kolega zatoa sto potenciravte za nelubeznosta totalno ste vo pravo ke kazam i za neserioznosta na firmata koja sto momentalno poslednite 4-5 godini iako sum nov vo firmata eve godina uste malce ama historiata na firmava ja znam sve od pocetokot pa se do sega.

Za vasiot slucaj ne znam pred kolku mesecni/godini ste pregovarale ama toa sto mi go kazuvate uopste ne se somnevam posto samiot si rabotam na taa firma i znam kolku se seriozni da kazeme "Shefovite" koi sto ja vodat firmava.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1564 на: 10 Мај 2013, 01:28:09 am »
ха... добар си.. прифаќаш критики...

кажи ми, дали сите етапи се условно кажано “задолжителни“ вие да ги изведете?

на пример сакам во сопствена режија да си изведам:

-ел. инсталација
-водоводна инсталација (канализациона не)
-парно греење
-соларен систем

дали ке ми биде посочено за која е конкретната сума и за кој проект се работи... на пример, за ел. инсталација... во глава имам замислено што сакам како ел. инсталација... пред себе го држам проектот за 180 квадрти куќа, ваш проект. и вие ми велите дека струјата како ставка кошта ТОЛКУ а ке биде изведено ЕВЕ ОВА... да си удрам рачун што јас сакам и што ке се изведе.

инаку разговоро тбеше пред околу 3-4 години, сеуште куќа немам направено... го чекам последниот воз за нешто... плац имам, инфра структура (приклучоци за вода, канализација и струја)  обезбедено е.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен uwemi

• Почетник
  • *
« Одговори #1565 на: 10 Мај 2013, 08:24:57 am »
Hmmm.

Vo poslednite 3-4 kukji kade sto sum rabotel jas dosega od koga sum vraboten el i vodovodna instalacia se toa vleguva vo cenata na kukjata znaci 280~300 Eura za m/2
Za kanalizacia mislam deka sam toa treba da se sredi posto na 2 kukji koi sto napravia kanalizacia nie nemavme nikakva vrska so toa.
Inace Elektricna i vodovodna instaliacia nie ne gi pravime ama si imame firmi partneri so koi sorabotuvame i gi plakjame niv za da zavrsat rabota vo vrska so bilo sto.

Nie od hot i hot ja zavrsuvame kukjata da kazeme kako karabina t.e konstrukcia samo: Kontrukcia , zidovi , krov , izolacia na cela kukja so tervol 5,10,15CM zavisno od cenata kolku ke se dogovorite i kolku sakate vie da vi bide izolirana kukjata.

Za izolacia od vnatre koristime tervol kako sto kazav i isto taka od vnatre zatvarame so Gips-karton Knauf.
Za nadvoresna izolacia koristime iverica i Stiropor 3, 5, 8, 10 i 15 mnogu retko sve toa zavisi od cenata za koja ke se dogovorite vie so nasiot Direktor.

Za parno greenje i solaren sistem ke se rasprasam denovive i ke te izvestam ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1566 на: 10 Мај 2013, 08:40:27 am »
Добредојде колега uwemi

Убаво што работиш во хот и хот, ама за таа цена можи да се направи куќа со други материјали (не дрвена конструкција) и нормално со друг изглед. Не мора да биди од каталог одбрана.
;)

Отсутен uwemi

• Почетник
  • *
« Одговори #1567 на: 10 Мај 2013, 09:06:38 am »
@osmica8

Fala drugar.

Sekako deka moze da se napravi sekakva kukja so sekakov material so taa cena hot i hot tuka imat samo edna prednost so cenata toa e bidejki ti davat klucevi na raka sve sto treba ti da napravis e da go vmetnes mebelot vnatre i se drugo sto ke posakas i sto e potrebno.

I

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1568 на: 10 Мај 2013, 09:16:05 am »
Ако не ме разбра во погоре пишаното.
Зборувам за клуч на рака за таа цена.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1569 на: 10 Мај 2013, 09:55:56 am »
Тоа не се зборува, се отвара фирма и се врши конкуренција ;D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #1570 на: 10 Мај 2013, 11:27:44 am »

-ел. инсталација
-парно греење
-соларен систем

дали ке ми биде посочено за која е конкретната сума и за кој проект се работи... на пример, за ел. инсталација... во глава имам замислено што сакам како ел. инсталација... пред себе го држам проектот за 180 квадрти куќа, ваш проект. и вие ми велите дека струјата како ставка кошта ТОЛКУ а ке биде изведено ЕВЕ ОВА... да си удрам рачун што јас сакам и што ке се изведе.

инаку разговоро тбеше пред околу 3-4 години, сеуште куќа немам направено... го чекам последниот воз за нешто... плац имам, инфра структура (приклучоци за вода, канализација и струја)  обезбедено е.
Jas pred 2 godini sam ( so majstori) izgradiv sopstvena da kazam stedliva kukja, koj saka moze da ja vidi, ili da mu pratam sliki na PP, radi informacija vo Februar koga bese najladno plativ 12.000 den. struja za 150 m2.
Slobodno pisete se ke vi objasnam.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 536
  • drive it like you stole it!
« Одговори #1571 на: 10 Мај 2013, 11:33:59 am »
Alfista,

Темава е токму за тоа. Можеш да направиш кратка презентација преку неколку слики, тип на конструкција, материјали и слично.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1572 на: 10 Мај 2013, 11:37:24 am »
Тоа не се зборува, се отвара фирма и се врши конкуренција ;D
Done and done.

-ел. инсталација
-парно греење
-соларен систем

Jas pred 2 godini sam ( so majstori) izgradiv sopstvena da kazam stedliva kukja, koj saka moze da ja vidi, ili da mu pratam sliki na PP, radi informacija vo Februar koga bese najladno plativ 12.000 den. struja za 150 m2.
Slobodno pisete se ke vi objasnam.

Тешко нас архитектите и градежниците!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1573 на: 10 Мај 2013, 11:55:48 am »
Што е тешко?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда