Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855262 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1530 на: 19 Февруари 2013, 18:08:12 pm »
Нема проблем бе за скара,Мара ова она.Можиме цел форум(кој сака да се собереме),само нека се стопли времето,па ќе се договориме.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1531 на: 19 Февруари 2013, 23:05:57 pm »
Конечно расчистив со фирмата... Како е - така е, ќе си ја досредам јас полека на тенане со мерак само да се стопли времево, уз пивце, добро музиче и друштво! Важно на нервозите им дојде крај! :)
Еве и некое сликиче (од подкровјето, пошто од долу ги има претходно), колку да не е без ич - да не ми ја урочи некој :D

Како што ми изгледа, многу пиво ќе треба да испијам додека дојдам до она што го замислував, а паре су скупе - ама ќе имам кај да побегнам бар на кратко од реалноста под терапија у оваа психо бања ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1532 на: 19 Февруари 2013, 23:13:43 pm »
Ohoooo pa samo da prebrises i ova e gotovo! Jezda ima kozmeticki detali sto ke se sredat, ama gruboto e eheeee gotovo!

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #1533 на: 19 Февруари 2013, 23:38:22 pm »
Ќе ти смрзнат нозете со ламинатот...

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #1534 на: 19 Февруари 2013, 23:39:26 pm »
Честито Џиџи, да си уживаш во неа уште 100 години! Ако треба помош викај, јас фамилијарно доаѓам ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1535 на: 19 Февруари 2013, 23:50:48 pm »
Ohoooo pa samo da prebrises i ova e gotovo! Jezda ima kozmeticki detali sto ke se sredat, ama gruboto e eheeee gotovo!

Козметиката и деталите највеќе време земаат...Мене ми одземаа тие детали, погруби да речам околу недела дена секојдневна работа од по минимум 8 часа...
Фала богу ги има уште за ден или два работа, после се префрлам на монтажа на радијаторите, пребришување и полека размислување за внесување на намештај :)
Пошто гарнитурата ми е порачана и треба да пристигне за месец дена, треба да размишљам полека и за други ствари...

Него Џиџи, работиве малку мрднаа од мртва точка?
Гледам си напредувал со поткровјево а? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1536 на: 20 Февруари 2013, 01:12:57 am »
Да, фала Богу! Ја до душа нема да ситничарам толку многу околу козметичките детали, ипак викендица ми е - до вчера што се вика немав ни кров над глава или уште поважното WC :)

@Бузуки

Ламинатот е под кров, а сигурно и нема да газам бос ;)

@Бојан

Фала, фала - ќе ве имам во предвид :D

Да не знае некој некоја фирма со лиценца за Технички прием (Изјава за завршена градба за објекти под 300м2) за стамбен објект - викендица до 100 м2 (конкретно 69,12м2 комплет со све кров и тераса) ?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1537 на: 20 Февруари 2013, 10:58:28 am »
Кога ќе ја топиме ? ;D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1538 на: 20 Февруари 2013, 11:54:57 am »
Биќе, биќе ОБАВЕЗНО ! ;) Само да досредам уште бар некои основни работи, јебига по цел ден сум на работа, а сабота и недела врне ... Ќе бидам чистач, молер, бравар, електричар, водоводџија, амал ... :D Тоа е тоа, важно е да се работи нешто нели :) АМА ПОСЛЕ КОА ЌЕ МУ СЕДНЕМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1539 на: 20 Февруари 2013, 11:59:27 am »
Ако ти треба тупаџија тука сум :)
Се зезам...Ако стварно ти треба помош, барај ме, колку можеш ке се спасиш :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1540 на: 20 Февруари 2013, 12:02:39 pm »
Фала ти многу брат, биди сигурен дека ќе ми треба! Само што ќе напраиме ние двајцата со вакви кичми ... :) Ај здравје, подобар се осеќам деновиве, викендов Наде ми е у Банско, а мора некој дома да има со децава и старциве - наредниот викенд можда, ќе се чуеме посекако ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1541 на: 20 Февруари 2013, 12:17:03 pm »
Остај и мене ме фати кучмата деновиве, едвај седам на работа, ама ако ти треба помош кажи ќе ти пратам еден циган?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1542 на: 20 Февруари 2013, 12:18:23 pm »
Ја се мучам, ама што да правам...Ако ти треба за кречење и глетување човек, топ, да ти препорачам?
Пошто како што гледам тука немаш на поткровјето ништо од тоа?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1543 на: 20 Февруари 2013, 13:51:57 pm »
Не бе Сале овој пат директно ќе го кречам гипс картонот без глетување на споевите кај што има бандаж траки ... прво толку ми се можностите, второ не ми смета - важно ми е само да биде све бело и трето ќе го кречам со фасадна бела боја, поскапа ама бар покрива убаво, а и лесно се одржава... тетовска работа бе :)
Сеа ми е најважно стази да направам, инаку кал до колена е! После да донесам струја и така step by step ;)
А, да - треба да ги монтирам и скалите за до горе, имам од словенечки со бастумче ... финички се така, е сеа чамови ама јебига - нека си ја тераат функцијата :D
Инаку оџакот си останува баш таков каков што е, така си е планирано ;) Евентуално ќе го премачкам со некој високо отпорен транспарентен лак на температура, ако има таков ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1544 на: 20 Февруари 2013, 14:50:38 pm »
Не бе Сале овој пат директно ќе го кречам гипс картонот без глетување на споевите кај што има бандаж траки ... прво толку ми се можностите, второ не ми смета - важно ми е само да биде све бело и трето ќе го кречам со фасадна бела боја, поскапа ама бар покрива убаво, а и лесно се одржава... тетовска работа бе :)

Сиромавиот дупло плаќа...
Секаде каде што нема глет, прво ке биде секогаш, АМА СЕКОГАШ како рапаво и потемно, а бај д веј првата разлика на температура, топло ладно, ке се изљушти бојата...
За 1500 денари глет, од 50 кила, ако е тоа проблем, ја ке ти го купам, поклон од мене, барем направи го како треба...
:)