Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1855259 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1365 на: 01 Декември 2012, 18:02:46 pm »
Оваа страна МОРА да се префарба ... ужасна е !!! :( Сува е како и другите, а олуците одма се ставени... Лошо е офарбана! Ќе се корегира, нема проблем, само мрзам враќање назад и тапкање во место :/

Генерално задоволен сум многу од фасадерот и незнам ова како му измакнало од рука. Се вика Саше и е од Стајковци, а ако е некој заинтересиран за нековиот тел. број и сл. нека ме контактира по ПП. Овој пропуст ќе го корегира во најкраток можен рок ИЛИ некој од стручниот тим на Тектум Инженеринг (пошто фала Богу остана боја) !
Јебига ...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
« Одговори #1366 на: 01 Декември 2012, 20:37:15 pm »
А бе земи ваљакот у рака и премачкај таму...Ем ке повежбаш малку, добро е да ја размрдаш кичмата. Не туку се жали само...
Само ме чуди зошто фарбање на фасадата????
Нели абриб-от се подготвува по нијанса во кантите директно, па така да нема санса да двој ни боја ни ништо...Незнам која е логиката на фарбање со фасадна боја во денешно време кога директ ти го подготвуваат у кантите комплет материјалот.
А ѓубрето нека не го собираат...Сите што ке дојдат на свечено отварање у среда ке гледаат што има да се јаде, да се пие, за ѓубре ке ти направат дупло повеќе од ова, така да после на еднаш ке го чистиш...
:))
И ајде, значи готово е...
Мене ми е жал што неможам да присуствувам на отварање, ке дојдам друг ден...
:)
Денес посетив важни места, ке постирам у  темата за тоа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #1367 на: 02 Декември 2012, 02:37:05 am »
Јас мојата морав да ја фарбам, бидејќи ако имаш темна нијанса, премногу од пигментот во абрибот, може да ја уништи структурата и да се почне да се рони. Затоа и фасадата не` кошташе доста поскапо.
Овдека не е тоа случај, треба да се измеша како што вели Сале.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1368 на: 02 Декември 2012, 11:21:48 am »
Прво не е моја работа кречењето.
Второ, кречењето е платено.
Трето, не знам дали и како треба (припрема на абрихт со пигмент во боја или не...), бојата е висококвалитетна фасадна боја, компјутерски добиена и гледам само да се заврши работата што побрзо! Ја немав посебни желби или захтеви - они така работат ...
Четврто: Ќе се видиме после Св. Ѓорѓија ;)
Петто - ЗДРАВЈЕ :)

Ќе се објави албумот Изработка на Еко куќа за 100 дена во 100 слики, тука и во други теми и форуми! Случајно имам некои пријателчиња и од печатените медиуми, па ќе ги пуштат линковите од електронските. Нека биде тоа ете еден мал дар од мене до Тектум Инженеринг за навремено, успешно и квалитетно завршената работа, сепак луѓе сме, работиме со чувства и никој не е безгрешен -важно е приказната да има среќен крај! Се надевам дека со тоа уште многу други заинтересирани ќе се одлучат да им ја доделат довербата токму на нив, зашто у оваа наша банана државичка раритет е да се најдат добри луѓе пред све, стручни лица и секако чесни особи, а особено има многу квази фирми кои никнуваат секојдневно затворајќи ги претходните за да ги заташкаат доспеаните долгови и тн.

Тектум инженеринг - Ве подржувам и гласам за вас!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1369 на: 02 Декември 2012, 11:33:02 am »
Џиџи, пиши димензии на лепотицава ....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1370 на: 02 Декември 2012, 12:32:45 pm »
Имаше бе куре, уназад неколку страни...Околу 8х4 нешто одприлике така ке му дојде :)
Те мрзи да читаш мајкуму...

Инаку кај нас се е од висококвалитетни материјали, копјутерски подесено, најчесто со лаптоп :)

Како и да е, баш ме интересира албумот "Изработка на Еко куќа за 100 дена (+/- 20) во 100 слики" кој цело време го спомнуваш...Како ке изгледа и што ке содржи...

Секоја чест за изведувачот. Гледам дека стварно испаднаа фер уште од првичниот така да речам проблем со висината на билото. Се надевам дека се исто така фер и коректни, нормално и работат квалитетно, не само на твојот проект, пошто очигледно е дека премногу јавно испадна, туку и на останатите објекти каде што не ги следи будно око на сеирџии и маанџии :)
Ако е така, стварно и јас ги пофалувам уште еднаш!

p.s. Кажи им да ти стават една монтажна цевка во соба за во среда...Иако неможам да дојдам на свечано отварање, да испратам неколку драмски уметнички за да го збогатат репертоарот за забава на гостите покрај кркањето??? :) Така ке се дигне и расположението кај машките гости, можеби и кај некоја и од гостинките :))
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #1371 на: 02 Декември 2012, 23:16:27 pm »
Имаше бе куре, уназад неколку страни...Околу 8х4 нешто одприлике така ке му дојде :)
Те мрзи да читаш мајкуму...

Инаку кај нас се е од висококвалитетни материјали, копјутерски подесено, најчесто со лаптоп :)

Како и да е, баш ме интересира албумот "Изработка на Еко куќа за 100 дена (+/- 20) во 100 слики" кој цело време го спомнуваш...Како ке изгледа и што ке содржи...

Секоја чест за изведувачот. Гледам дека стварно испаднаа фер уште од првичниот така да речам проблем со висината на билото. Се надевам дека се исто така фер и коректни, нормално и работат квалитетно, не само на твојот проект, пошто очигледно е дека премногу јавно испадна, туку и на останатите објекти каде што не ги следи будно око на сеирџии и маанџии :)
Ако е така, стварно и јас ги пофалувам уште еднаш!

p.s. Кажи им да ти стават една монтажна цевка во соба за во среда...Иако неможам да дојдам на свечано отварање, да испратам неколку драмски уметнички за да го збогатат репертоарот за забава на гостите покрај кркањето??? :) Така ке се дигне и расположението кај машките гости, можеби и кај некоја и од гостинките :))

Едно офтопик прашање...
Што е разликата ако е штелувано со лаптоп и персонален компјутер?
(знам дека нема разлика ама сепак да си прашам)

Џиџи браво за проектов, ќе го чекаме комплет албумот сосе сликите од свечено отварање.
Него црвена лента набави ли и кој ќе ја сече ??? Да не треба Грујо да го викнеме ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1372 на: 02 Декември 2012, 23:27:08 pm »
Лаптоп звучи моќно...Нешто wow...Многу софистицирано...Психолошки е јако...
:)

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #1373 на: 03 Декември 2012, 09:22:03 am »
Само ме чуди зошто фарбање на фасадата????
Нели абриб-от се подготвува по нијанса во кантите директно, па така да нема санса да двој ни боја ни ништо...

Минералниот абриб е секогаш бел, па потоа се фарба по желба. Пластичниот абриб е обоен, во старт треба да одбереш нијанса, и кај него нема потреба од фарбање. Потраен и поскап  :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1374 на: 03 Декември 2012, 09:26:45 am »
Пигментот може да се стави и во кантите...Така барем прават, па нема потреба од дополнително пребојување на фасадата :)

Тоа пластичен, мислиш на акрилен?
Пошто не сум чул дека се продава пластичен. Минерален и акрилен, освен ако нема некој нов...Пошто секој ден нешто ново вадат...

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
« Одговори #1375 на: 03 Декември 2012, 09:29:08 am »
Веројатно за истата работа збориме, пластичен = акрилен  :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1376 на: 03 Декември 2012, 10:01:12 am »
Па најверојатно е истата. Би требало да е. Незнам, не се разбирам до толку у оваа проблематика. Не сум стигнал до фасадата, здравје на пролет ;)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1377 на: 03 Декември 2012, 21:32:42 pm »
Оваа страна МОРА да се префарба ... ужасна е !!! :( Сува е како и другите, а олуците одма се ставени... Лошо е офарбана! Ќе се корегира, нема проблем, само мрзам враќање назад и тапкање во место :/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Генерално задоволен сум многу од фасадерот и незнам ова како му измакнало од рука. Се вика Саше и е од Стајковци, а ако е некој заинтересиран за нековиот тел. број и сл. нека ме контактира по ПП. Овој пропуст ќе го корегира во најкраток можен рок ИЛИ некој од стручниот тим на Тектум Инженеринг (пошто фала Богу остана боја) !
Јебига ... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

По консултација со стручњакот, корекција не е можна, треба цела страна повторно да се помине, една канта од 5 литри = 600 денари. Секако немам намера ја да платам, пошто моите пари не беа полу исфарбани кога ги давав :) Ако загледате убаво и споредите, у ствари и целата страна генерално е побледа, а за флеките т.е. белите делови каде фарбата не фатила ич да не праиме муабет-ептен одвратно изгледа :( Малку ме плаши и делот над големиот прозор од спротивната страна, ама ... ај можда и ќе може некако да помине, ама зашто да е така? Не разбирам, некаде бојата полесно се апсорбира, а некаде не? Иста боја е и кога ја поминуваше делуваше хомогено. Подлогата исто така е иста ... Хммм чудна работа, ама како и да е дефинитивно ќе мора да се префарба.
     Ај на 5-ти доаѓаат да ги дозавршат работите, па ќе видиме што - како ... И фасадерот е фер, па рече: Бегање од реалноста нема - ако не е добра ќе се префарба! Таман дел од таа боја ќе се искористи за натсрешницата од долу - да не биде бела, да не двои ... Ако е малку, па нека купат две канти јебига, а ни за Садолин ништо уште не дефиниравме  >:(

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1378 на: 03 Декември 2012, 21:38:18 pm »
Џиџи супер ти е викеднциава, иначе не ја пратам темата од периодот коа имаше многу мудрувања, па сега ја отворив и глеам оп Џиџи си напраил екстра куќаре. На кое место се наоѓа?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1379 на: 03 Декември 2012, 21:40:10 pm »
А бе не се нервирај...
Таква е затоа што е кречена на неисушено...А ако некој ти рече дека нема врска, дај му го мојот број, па макар и Германија му кренал и пола саат правел муабет со него...
Ја ти реков...Ќути и трај, не туку кукурикај, зошто работата не е завршена...
+ Можно е да била премногу разредена...И да не покривала доволно...
Незнам како што кажав у претходниот пост, не се разбирам многу...
;)