Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1854566 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6220
  • 69
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #1275 на: 22 Ноември 2012, 22:25:13 pm »
Ајде ајде, нека е само за частење!!!
:)
Само едно не ми е јасно...Како успеаа да ја наместат толку лошо таблата???
Треба да си уметник такво дело да направиш...
Јас искрено за тоа би ги терал да преправат...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1276 на: 22 Ноември 2012, 22:31:56 pm »
Хахаха, тоа е за зар - таму нека иде лошото :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1277 на: 22 Ноември 2012, 22:34:46 pm »
Немож да ја гледам така...Нека завршат комплет, нек си отидат, ке дојдам ја да ти ја препраам...
:D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1278 на: 22 Ноември 2012, 22:40:01 pm »
Уживај бе, ја коа не се нервирам ... ;) Ќе му ставам фолија на поклопецот ;D Нека има скара, друштво, музиче - тоа е важно!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #1279 на: 22 Ноември 2012, 23:02:43 pm »
Не можам да разберам како можи штекер да стават до климата горе.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1280 на: 22 Ноември 2012, 23:07:51 pm »
На мое барање, од искуство ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1281 на: 22 Ноември 2012, 23:11:50 pm »
Ајде објасни ми зошто ?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1282 на: 22 Ноември 2012, 23:14:11 pm »
Не сакам кабел да ми виси до долу.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #1283 на: 22 Ноември 2012, 23:18:33 pm »
И јас не сакам кабел до долу + не сакам воопшто кабел да гледам.
Зошто не си стави дозна таму и директ во ѕидот? Или надвор кабелот позади надворешната единица?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1284 на: 22 Ноември 2012, 23:21:07 pm »
Се мислев, ама вака е најдобро од безбедносни причини. Климите секогаш одат со кратки бели кабли до 1м... таман ќе дојде :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1285 на: 23 Ноември 2012, 00:23:15 am »
Браво Џиџи, со среќа нека е!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1286 на: 23 Ноември 2012, 01:44:40 am »
Џиџи, се гледа крајот, со среќа нека е !

Мече, ќе отвориме таму еден дуќан за бандажи + хотел за гуми ?  ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1287 на: 23 Ноември 2012, 13:10:41 pm »
Се мислев, ама вака е најдобро од безбедносни причини. Климите секогаш одат со кратки бели кабли до 1м... таман ќе дојде :)

Што се однесува до штекерот за климата,мислам дека е одбрано најдоброто место-(до внатрешната единица) за да може да се исклучува по потреба.
Оставање штекер за клима на надворешен ѕид е големата глупост!

Одлично напредува работата Џиџи,моја препорака не зимај здраво за готово,уствари има 1 поговорка која вика:"рџавом курцу и длаке сметају" така да...:)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1288 на: 23 Ноември 2012, 15:54:47 pm »
Мислам дека не се разбравте со 8-ца....Него зборот му беше зошто да се остава шуко на ѕидот, кога кабелот може комплетно да го нема воопшто, односно да се гледа само единицата на климата. Значи кабелот да биде покриен со единицата, односно да се врзе директно во дозна...Јас знам што сака да каже он.
Меѓутоа понекогаш е многу тешко да предвидиш, доколку сам ги средуваш работите, а не ти ги средува некој дизајнер или архитект со конечен проект, каде што да стои, и многу често доаѓа до промени...Во тој случај ке остане да се гледа само шукото, а во спротивно ке треба да ставиш капаче на дозната каде што ке остане кабелот...И јас кај мене оставив шукоа, перспективно некогаш кога во тие соби ке се монтираат клими...Онаму каде што ке ги има има оставено само кабелче...Односно ке се стави или шуко или ке се врзе директно, сеедно...Попрактично е со кабел бидејќи немораш да одиш до спратна табла и да ја гасиш климата на осигурач ако за тоа немаш потреба, но секако поубаво е да не се гледа ништо...А никој не спомна надвор ставање штекер :)
Е сега некогаш има и проблем за да се скријат комплетно и цевките иитн итн...На неколку места кај мене е тоа неизводливо бидејќи климата се мести на трегер, и првата дупка кај што може да се пикнат црева и цевки е на циглата под трегерот...Климата на пример не е возможно да се спушти толку доле бидејќи ке смета на прозорот. Се е прашање на технички изводлива ситуација :) Се може да се одбегне па дури и тоа, но секако ако во трегерот се монтирала пластична цевка која ке служела за таа намена, а тоа требало да биде прецизно одредено до милиметар итн итн...Многу комплицирано...Или не :)

А инеку еве како изгледа едно средено културно табличе, и нормално како сите би требало да изгледаат :)
Направено у Германија:

Ова е кај мене дома...Секој кабел има број, а тој број е запишан и се знае за што е. Ова е малата табличка, а имам уште две :) само што во моментот немам можност да ви покажам како изгледаат комплет средени...Тоа коа ке се вратам дома. А ова е и без завршниот капак. Само оваа слика ја имам у картица...Колку само да се види:

И еве како ги средив шуковците. На секое штрафче има окце. Не верувам дека некој од мајсториве прави окца и ги стега како што треба. Затоа и голем дел од шуковците ради лабилен контакт почнуваат да греат и да се топат.

Ако ве занимаат уште детали, не е проблем, ке објавам...
Имам во моментот детали на завршен објект во Германија :)
А имам и детали за рамните кровови на 8-ца и начинот како се тие тука заштитени од прокиснување итн итн...За жал немам слики, али ке се потрудам и за тоа да набавам па ке ги прикажам :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1289 на: 23 Ноември 2012, 19:27:48 pm »
Ја не глеам никаква разлика во таблите поставени кај Џиџи и тие у Германија.