.::Suzuki::.
Платив само за стругање 1000че за 19м2.
Сам го лакирав.
Тоа што си заокружил не е тоа.
Најрамен беше пред стругање.
После ќе поставам слика од таласите.
Патосот ти е одлично сработен и покрај тоа што сам си си работел...
Точно е дека пред да почне да се бруси е најрамен...
Зошто?
Сеа ке ти кажам...
Даските се пуштани на машина и сите се еднакво сечени и измазнети...
Сите се да речам скоро идентични...
По брусењето, господ нека ти го бруси, патосот е направен од меко дрво, следствено многу лесно се прават таласи, брегови, нерамнини и што ти уште не...И рачно овлаж да го шлајфуваш, неможеш да го дотераш идеално да биде...Нема теорија, нема шанса...
Друга работа е пример ако сакаш стварно од како ке го наместиш, рачно да го шлајфуваш, ама ке цркнеш од работа...Не е хумано тоа да го правиш...А и на крај краева, не ке го носам у гроб...

Колку ке го биде, толку...Стави орва рака импрегнант, подлога, истерај две раце лак, после првата исполирај со 150-ка шмиргла и терај мишко...За 10-тина години здравје боже, кога ке се прави мало реновирање, повторно само полирање и уште еден лак, и да не истера док сме живи

))
Си сака пажљиво работење и стрпливост...Многу чистење на прашината која ја има у изобилство...Неизбежно е тоа...За жал...
@Мартин

Едно е во живо, како што го виде ти, а друго е на слика

))
Денес и кај мене почнаа со шлајфање на патосот...Истераа три раце, со 40-ка, 60-ка и 120-ка...Утре после шлајфување на краевите, и ќошињата па чистењето следи прва рака на основен лак, импрегнант да речам...По саат време следи прва рака лак...
Па здравје ке видам да ставам некое сликче...Сеа ме мрзи да станувам, а и скапав од работа..Ја средував и таблата со струја, на долниот спрат, и капнат сум.

Ме мрзи што сум жив

)