Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1854568 пати)

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 464
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #8040 на: 20 Февруари 2022, 05:43:01 am »
На крај испадна за џабе да ја направам.  Роднини стари мајстори ќе ја направат за многу помалку па нешто наша помош.
За еден ден темели се ископаа, се наполнија и дојдоа до некој ред блокови.

За 2-3 дена се готово. За малтерисување на пролет.

Прашањето ми е кои се најдобри ќерамиди?
Ми спомнуваат некои лесковачки, грчки и овие винички.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #8041 на: 20 Февруари 2022, 06:35:32 am »
кои да ги купиш,земи 15 резерва. ги менуваат моделите,едвај најдов исти кога ми се скршија

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #8042 на: 05 Март 2022, 09:33:27 am »
Видел некој вакви штекери во Скопје, или да не знае каде може да има? Само Лира ми паѓа на памет.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #8043 на: 05 Март 2022, 10:04:23 am »
Евентуално да прашаш во Питком

http://pitkom.com.mk/

Они држат на Елмарк програма

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #8044 на: 05 Март 2022, 15:38:50 pm »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #8045 на: 05 Март 2022, 18:32:06 pm »
Видел некој вакви штекери во Скопје, или да не знае каде може да има? Само Лира ми паѓа на памет.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Да видиш во Елмонд ин

https://ecarcharger.store/legrand-077857/

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #8046 на: 09 Март 2022, 06:26:46 am »

Лекс електрик

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #8047 на: 09 Март 2022, 13:08:33 pm »
Има некој видено кај се продаваат кај нас и цени или па да сподели линк оти не најдов ништо за онакви 3Д фејк плочки самолепливи. Дали има некој лепено низ кујни, дали "лажат пари" како за оригинал  или се познава фушерај ептен.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #8048 на: 09 Март 2022, 17:05:22 pm »
Нормално дека ништо не може да замени оргинал. Ако сакаш да ги смениш плочките, без да ја демонтираш кујната, јас би ставил термогрб. Околу 8мм е, најмалку простор ќе изгубиш. Друга опција ти е метроплочки, со некој поквалитетен лепак врз старите, откако ќе ги зашмирглаш малку и ставиш У врска или слично врз старите. Али тука е моментот ако случајно не ти фатат од горе до доле димензијата па мораш да ги сечеш и чудно ќе изгледа.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #8049 на: 09 Март 2022, 18:17:40 pm »
Има некој видено кај се продаваат кај нас и цени или па да сподели линк оти не најдов ништо за онакви 3Д фејк плочки самолепливи. Дали има некој лепено низ кујни, дали "лажат пари" како за оригинал  или се познава фушерај ептен.
Вакви?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #8050 на: 09 Март 2022, 18:58:43 pm »
Па да нешто така накај бели циљав, како бели subway tiles уздолжно со некој похипстерски дезен на средина од од работната површина. Некоја комбинација од нешто слично од овие две

Ама ништо неможам да најдам по интернет кај нас да видам, дизајни/цени. Сакам да ја освежам привремено кујната во станот, врати за висачите и остало ќе си исечам/искантирам сам по мерката од старите. Неможам да го гледам реновираното од пред 25 год со шо се нашло. Бендисав еден тросед да земам и сеа од него почнува се да ми стрчи, кујната не ми лежи, столиците итн, а неам ни пари ни сила да реновирам од корен, вака колку да се залажам некое време :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
« Одговори #8051 на: 09 Март 2022, 19:09:35 pm »
Бараш плочки или 3д тапети со лик на плочки/тули?

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2391
« Одговори #8052 на: 09 Март 2022, 19:30:38 pm »
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063568263427

Види овде во пазаро е кај синџиро.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #8053 на: 09 Март 2022, 19:34:38 pm »
Па да нешто така накај бели циљав, како бели subway tiles уздолжно со некој похипстерски дезен на средина од од работната површина. Некоја комбинација од нешто слично од овие две

Ама ништо неможам да најдам по интернет кај нас да видам, дизајни/цени. Сакам да ја освежам привремено кујната во станот, врати за висачите и остало ќе си исечам/искантирам сам по мерката од старите. Неможам да го гледам реновираното од пред 25 год со шо се нашло. Бендисав еден тросед да земам и сеа од него почнува се да ми стрчи, кујната не ми лежи, столиците итн, а неам ни пари ни сила да реновирам од корен, вака колку да се залажам некое време :D
Пошто не ми останаа пари за кеневот јас го лепев со вакви тапети во 2020,ни едно нема попуштено ни кај што има цело време вода. Тие се 70x70 ќе си ги кроиш, барај на фб Дито Пром и слободно кажи му аце рамос дека ти дал број нека ти слика што дизајни има, од кавадарци е

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 464
« Одговори #8054 на: 09 Март 2022, 20:18:18 pm »

Јас имам залепено мал дел на ѕид како заштита ми е за да не се извалка и да ти кажам дека тешко се чисти. Ги има во Аџико мислам на квадрат се продаваат по 100 ден беа тогаш.
Подобро со силикон залепи ист материјал и боја како плотната.