Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ајде да прашам и тука бидејки добивам различни одговори.Малтерисан ѕид па кречен со вар, дали е потребно подлога или директно со дисперзија (Бекамент ќе се користи).На упатството за Бекамент подлога пишува дека се употребува пред глетовање за поубаво сврзување, и на високо абсорбирачки подлоги? Ѕидот нема да се глетова, а малтерот не знам колку е високо абсорбирач.
Зошто поликолор наместо вар? Желба за друга боја место бела? Башка со вар се врши и дезинфекција на ѕидот, природно е и „дишат“ ѕидовите така.
Цитат: kalimero на 22 Август 2021, 14:11:19 pmЦитат: Vwlover на 20 Август 2021, 21:09:09 pmПрепорачајте каде да барам квалитетни собни врати од кои сте задоволни во Скопје?Од мене препорака за Милсон, терсене се додека дојдат да земат мерки, после се чека минимум месец дена да ги направат, и кога конечно ќе ти дојде редот за монтажа тука се стварно профи, нема брзање се мора да биде како што треба.Јас сум презадоволен, освен чекањето и маткањето, ама па се заборава брзо тоа.Дали имаше ситуација да треба да се става врата на ѕид каде ѕидот е бочно рамен и нема место за перваз?Имаат врати каде первазот е колку рамката и од што материјал им се, медијапан или дрво?
Цитат: Vwlover на 20 Август 2021, 21:09:09 pmПрепорачајте каде да барам квалитетни собни врати од кои сте задоволни во Скопје?Од мене препорака за Милсон, терсене се додека дојдат да земат мерки, после се чека минимум месец дена да ги направат, и кога конечно ќе ти дојде редот за монтажа тука се стварно профи, нема брзање се мора да биде како што треба.Јас сум презадоволен, освен чекањето и маткањето, ама па се заборава брзо тоа.
Препорачајте каде да барам квалитетни собни врати од кои сте задоволни во Скопје?
Има бољи материјали од вар,одамна. И полесни за работа и подобро покриваат. Ем сега си е модерно и собите во разни нијанси да си ги фарбаме.Веројатно оние сите што завршуваат на „пол“: Максипол, БК-Пол, Јупол, ЕкоПол се исто лањо спремни за работа, само ваљакот у рука и шљакај! Различни се од старине поликолори, имаат понормална, мат структура и не делуваат така „мрсно“ ко порано. Брзо се сушат, не мирисаат после 2-3 дена и то..Едно време, ѕидовите се переа со некој калиев сапун пред фарбање, сеа можеш сигурно У врска ако претходно имало различен материјал. https://www.articolor.mk/?page_id=71
Не е многу кречено, сеуште е рапав ѕидот на површината, ниту пак се љушти нешто.Значи директно ќе се мачка поликолор, но дилемата е дали претходно да се измачка со подлога. Бекамент подлога, као млеко е течно, ваљда некои го викаат У врска.