Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
И кај мене 3 соби се по 15 тина квадрати, дневната е 40.. е сега океј една ќе се стави во дневната а другата? Во предсобјето треба да се стави над скалите, пошто на друго место неможи а тие се внатрешни и долу е влезната врата..
Цитат: Бузуки на 21 Мај 2020, 16:41:13 pmИ кај мене 3 соби се по 15 тина квадрати, дневната е 40.. е сега океј една ќе се стави во дневната а другата? Во предсобјето треба да се стави над скалите, пошто на друго место неможи а тие се внатрешни и долу е влезната врата..Армоникаш, нацртај го планот на куќата со ориентација и внесени отвори (врати и прозорци) па да се обидеме да ти помогнеме.Sent from my Redmi
Цитат: nekojtamu на 21 Мај 2020, 17:37:20 pmЦитат: Бузуки на 21 Мај 2020, 16:41:13 pmИ кај мене 3 соби се по 15 тина квадрати, дневната е 40.. е сега океј една ќе се стави во дневната а другата? Во предсобјето треба да се стави над скалите, пошто на друго место неможи а тие се внатрешни и долу е влезната врата..Армоникаш, нацртај го планот на куќата со ориентација и внесени отвори (врати и прозорци) па да се обидеме да ти помогнеме.Sent from my RedmiВака нешто е планот одприлика.. црвеното се прозорци а кај балконот има 3 врати.. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Прашање за поискусни... преградните ѕидови се сипорекс кои се одлични за топлотна изолација ама ужасни за звучна изолација.. предлог како да ги звучно изолирам барем ѕидовите со комшиите а да не изгубам многу на простор?Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат: JR на 24 Мај 2020, 08:31:34 amПрашање за поискусни... преградните ѕидови се сипорекс кои се одлични за топлотна изолација ама ужасни за звучна изолација.. предлог како да ги звучно изолирам барем ѕидовите со комшиите а да не изгубам многу на простор?Sent from my iPhone using TapatalkПлута.Sent from my Redmi