Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1856774 пати)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #7020 на: 21 Мај 2020, 14:49:03 pm »
Јас сум во слична ситуација и планирам клими да ставам, имам 5 соби за греење.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #7021 на: 21 Мај 2020, 16:41:13 pm »
И кај мене 3 соби се по 15 тина квадрати,  дневната е 40.. е сега океј една ќе се стави во дневната а другата? Во предсобјето треба да се стави над скалите, пошто на друго место неможи а тие се внатрешни и долу е влезната врата..

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #7022 на: 21 Мај 2020, 17:37:20 pm »
И кај мене 3 соби се по 15 тина квадрати,  дневната е 40.. е сега океј една ќе се стави во дневната а другата? Во предсобјето треба да се стави над скалите, пошто на друго место неможи а тие се внатрешни и долу е влезната врата..
Армоникаш, нацртај го планот на куќата со ориентација и внесени отвори (врати и прозорци) па да се обидеме да ти помогнеме.

Sent from my Redmi

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4416
« Одговори #7023 на: 21 Мај 2020, 19:10:43 pm »
Најпаметно ќе е да си наместите топлинска пумпа. Може да се врзе со радијатори за греење и со внатрешни единици за ладење, плус може да се поврзе и болјер за топла вода.

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7024 на: 21 Мај 2020, 19:32:41 pm »
Армоникаш, нацртај го планот на куќата со ориентација и внесени отвори (врати и прозорци) па да се обидеме да ти помогнеме.

Sent from my Redmi

Вака нешто е планот одприлика.. црвеното се прозорци а кај балконот има 3 врати..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #7025 на: 21 Мај 2020, 20:01:44 pm »
U WC...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #7026 на: 21 Мај 2020, 20:23:39 pm »
За у вц, ќе си стаи даска со греач!!!

;D ;D ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #7027 на: 21 Мај 2020, 21:08:00 pm »
На работа у вц над писоарот клима за ладење муда.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
« Одговори #7028 на: 21 Мај 2020, 22:30:19 pm »

Sent from my Redmi

Вака нешто е планот одприлика.. црвеното се прозорци а кај балконот има 3 врати..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Во дневната соба на јужниот ѕид еден инвертер од 5,5 киловати под претпоставка дека спроти него е вратата која гледа во вратата од спалната соба. Со тој ќе покриеш две простории (нормално спалната ќе биде пет степени постудена од дневната ама затоа е спална. За другите две спални ќе ти бидат доволни две од по 2,5 киловати. Во зависност од тоа колку ти се брза не мораш двете наеднаш. Прво гледај саглам прозорци и изолација.

Sent from my Redmi

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7029 на: 22 Мај 2020, 14:15:26 pm »
Сум заборавил тоа, вратата од дневната е спротивно од собата 2.. Меѓутоа моментално го правам лично само за мене при што ќе се користат само дневната и уште една соба, па попотака ќе видиме..

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7030 на: 24 Мај 2020, 08:31:34 am »
Прашање за поискусни...  преградните ѕидови се сипорекс кои се одлични за топлотна изолација ама ужасни за звучна изолација.. предлог како да ги звучно изолирам барем ѕидовите со комшиите а да не изгубам многу на простор?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #7031 на: 24 Мај 2020, 08:43:05 am »

Отсутен nekojtamu

• Редовен
« Одговори #7032 на: 24 Мај 2020, 10:44:54 am »
Прашање за поискусни...  преградните ѕидови се сипорекс кои се одлични за топлотна изолација ама ужасни за звучна изолација.. предлог како да ги звучно изолирам барем ѕидовите со комшиите а да не изгубам многу на простор?

Плута.

Sent from my Redmi

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 973
    • nobrain.dk
« Одговори #7033 на: 24 Мај 2020, 11:38:02 am »

Плута.

Sent from my Redmi
Сум чил дека плутата е добар изолатор и е мн тенка 1цм .. каде може да се набави? Ваљда над сипорексот да се обложи со плута па над неа фијамант кнауф табла и да се изглетува, искречи?

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #7034 на: 24 Мај 2020, 11:52:32 am »
Имаш конкретни решенија на линкот. Без да измислуваш топла вода.