Дечки ај едно стручно прашање, со што да залепам дрвени нагазен дел степеници на нели степеници кои се од цемент. Значи нагазниот дел е од бука и сакам да ги залепам на степениците кои се од цемент, со што се лепат вакви раброи да бидат цврсти?
Јас како направив (лаик):
Лепак за паркет, само гледај на скалите површината да биди рамна, дали со лепак за плочки или некоја нивелирачка маса ќе ги направиш не знам. И да не го разредуваш лепакот со вода воопшто, јас така се заебав, и кога ја приме влагата дрвото се усучија степениците.
Залепив една и со пурпена ама се осеќа како шуплива од неа, тие што ги залепив со лепакот како што треба се камен.
И јас се мислев за лепак за паркет, такс и ќе пробам па пе видеме шо ќе испадне 
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако не ти се нивелирани скалите односно рамни и во васервага нема ништо само со лепак да направиш, направи им нова кошулица ако има простор, барем 3цм да биде дебела. 3/1 песок/цемент, влажно еднородна смеса, не во мешалка.
Да знаеш колку ми олесна коа ги извадив старите степеници и видоф дека татко ми ставил кошулица и се нивелирани и израмнети, камен од срце

Прашував за лепак и се решив за двокомпонентен хромодент 10кг A+B компонента 10кг 1800 денари, а има и обичен 25 килски 1000 и нешо денари.
Мада мислам дека двокомпонентниот ќе биде поцврст.
Sent from my iPhone using Tapatalk