ako go vnesat vo ponuda vo proekt sto ke ostane za da bide "brvnara" i eko drn drn prikazna... vaka u proekt e brvnara vo izvedba na investitorot sepnimu sakals li da ne krcka? sekako deka ke saka, staj zelezni nosaci zatvori gi i vikajsi ja i ponataka brvnara sto ne krcka
samo uste konstrukcijata ili naski kazano stubovite vo zidovite se drveni, podobro i niv smenigi i ke imas saglam konstrukcija za vek vekovii
i pak vikajsija "brvnara" so eko prikaskii... 
пријателе... а информирај се што значи зборот ЕКО кога се дискутира за ГРАДБА на објект...
да брвнарата е еко... и со железо пак е еко...

а бидејки знам на што циљаш, тогаш да те прашам, дали гипс картонот е ЕКО по тие стандарди? не, не е, а 99,99999% од внатре се со гипс картон преградени, сите зидови према надвор се со гипс картон, дури и тоалетите се со гипс картон за влага направени... и таванте исто...
под еко, во градба се означува објект кој е еколошки за користење, не само градба.. градбата е еднократна работа.. користењето на истата треба да е ЕКО, а тоа подразбира минимални т.е. скоро никакви топлински губитоци, покрај еко материјалите кои се употребени...

на крајот, 10 парчиња железо, само за греди на горниот спрат, се стотици пати по еколошки од гипс картон... и во производство и во распаѓање...
ако грешам, ај поправете ме...