Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1851363 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #6030 на: 28 Февруари 2018, 20:19:00 pm »
130-150m2 karabina cigla pokrien krov...bese 2016...sega valjda isto...

Најинтересно сите налупале цена 80 евра карабина. Ко ќе се јавиш, 40 евра плоча, 40 евра ѕидање, 30 евра кров..

Отсутен Carter

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #6031 на: 28 Февруари 2018, 20:22:49 pm »

Според ова што го кажуваш и што го гледам на сликиве, плочкиве ќе бидат 10 мм (1 цм) повисоки во однос на ламинатот ? Тогаш стави 1 цм најтврдо пресуван стиропор од 1 цм, па врз него ламинатот.

Се распрашував за ова, не е долгорочно решение. Не сакам да се заебавам за година-две кога ќе почне на некои места да пропаѓа ламинатот.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #6032 на: 28 Февруари 2018, 20:37:28 pm »
Стиродур.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830
« Одговори #6033 на: 28 Февруари 2018, 20:38:20 pm »
А зашто не продолжиш со плочки и во другата просторија? Каков ламинат, какве пи*ке материне, полош под од тоа нема. Цело време плива, тропа ко лудо и лесно се оштетува. Терај плочки до крај, земи си некои со дрвена шара и не му ја мисли.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6034 на: 28 Февруари 2018, 20:39:31 pm »
А зашто не продолжиш со плочки и во другата просторија? Каков ламинат, какве пи*ке материне, полош под од тоа нема. Цело време плива, тропа ко лудо и лесно се оштетува. Терај плочки до крај, земи си некои со дрвена шара и не му ја мисли.
Препорака за плочки?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #6035 на: 28 Февруари 2018, 20:43:32 pm »
Препорака за плочки?

Некои на кафеаво да му одговараат на очите, со шара на стар орев или даб.

Отсутен Carter

• Почетник
  • *
« Одговори #6036 на: 28 Февруари 2018, 20:44:08 pm »
Фала дечки, али ламинатот е нарачан, платен пред месец дена и тукушто не стигнал. Стиродур е минимум 2 цм ми се чини, така да и тоа не врши работа. :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #6037 на: 28 Февруари 2018, 20:48:41 pm »
Колкава површина е во прашање?

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #6038 на: 28 Февруари 2018, 21:04:25 pm »
А штом не е нареден ламинатот, да се стави самонивелирачка смеса? Мислам дека се викаше олма или нешто слично.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #6039 на: 28 Февруари 2018, 21:57:09 pm »
Конечно реален муабет за ламинат. Страшно е колку тропа.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2188
« Одговори #6040 на: 28 Февруари 2018, 22:29:19 pm »
Конечно реален муабет за ламинат. Страшно е колку тропа.
За ламинатот можам да потврдам пред 1 година местен еве го крца кога газиш и се осека вибрација на тој дел... али се мисалм дека е до квалитетот на ламинатот, а можеби и грешам кај другар местен е поскап (немора да е тоа мериво) но самата изработка на ламинатот делува на око како за класа поквалитетен од овој кај мене што е и таму нит да крцне нит ништо, а да напоменам дека има и влага во собава кај мене и покрај сите изолации дали тоа плус влиае и на ламинатот не знам....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #6041 на: 28 Февруари 2018, 22:50:52 pm »
Не се разбираме.

Секогаш кога ќе речам дека ТРОПА ламинат ми викаат да еве крцка. Значи не крцка. Туку ми смета што тропа. Кога ќе згазиш со чорапа се слуша како да газиш ко со кондура на паркет.

Ако згазиш со кондура како со чекич да си мавнал.

Куче ако имаш ноктите му тропаат како со челична четка по гонг да маваш.

Страшно ТРОПА ламинат.

А тоа дека крцка е башка. Тоа е од ѓубре и шут што се собира меѓу ламинатните плочи. И е скроз различно од тропање.

Мене ми смета многу што тропа. Крцкањето ми е многу помал проблем.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #6042 на: 28 Февруари 2018, 22:55:32 pm »
Глупо прашање да поставам: не може да се залепи ламинатот за подлогата (ако е рамна нели) како што се лепи паркет? Тогаш нема да се намали тропањето?
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #6043 на: 01 Март 2018, 00:48:21 am »
Звучи на нерамна подлога, тоа тропањето. Замерките треба да идат на сметка на изведувачот на кошулицата/подот, не на ламинатот.  Јас на пример, немам такви замерки како тие погоре.

Подлогата што се доплаќа, од 5мм пена, би требало да помогне. Јас таква ставив.
Не знам што производ е таа погоре спомнатата „самонивелирачка смеса“, ама звучи како добро нешто - ако навистина добро се рамни.

Отсутен Carter

• Почетник
  • *
« Одговори #6044 на: 01 Март 2018, 08:17:15 am »
Колкава површина е во прашање?

45m2

А штом не е нареден ламинатот, да се стави самонивелирачка смеса? Мислам дека се викаше олма или нешто слично.

Искрено, прв пат слушам за вакво нешто, ама звучи интересно. Ќе ја разгледам оваа опција.