Дали мора да се измалтари пред да се стави стиродур во случајот. Немам моментално слики, имаме едедн објект а на нива 40стина кв да е, релативно нова градба е , има струја вода пуштено, само блокови и стара дограма е наместена е моментално, некаде има по некое дупче низ блоковите.
Стиродурот е планиран за од внатре, се нема пари за однадвор фасада и слично, вака барем да се оспособи и да се затвори внатре, да може да се функционира внатре, за спиење јадење, да не ми влегуваат, мравки гуштери , глувци итн.
- Дали може да поминам само да ги искрпам дупките , било со цемент било со лепак меѓу блокови, и над тоа да лепам стиродуротт внатре, па после ќе видам со шо да се оди над стиропор, вероватно со абрип, ќе се заврши или мора малтер, барем една рака, фино или како и да се вика
НЕ ми е за нешто мака или сллично, туку да не го испоебам малтерот, не сум малтерисувал никогаш, да не го направам мевови цел малтер по ѕидови .
За однадвор мислам дека ми фаќа главата да ја измалтарам згора преку колку да не се блокови.