Не ти одговара не плаќај, се снајдоа луѓето, кој има пари ќе плаќа кој не, бујрум јутубот, форумиве и алатот в раце, ќе се прашува овде ќе се греши итн.
И мене ми побараја нездрави суми за рандом работи за реновирање станот, во апсолутно ништо не ми излезе есапот да платам мајстор, ни за глетовање , ни за плочки ни за кујна.
Место за мајстори, за алат и материјал ги давам парите, шо се една десетина од работната рака. Е сеа шо неможам здравствено да се накренам јеби га, кога ќе сум поарен лека полека, ѕид по ѕид.
Најголемиот проблем е шо сите мајстори сакаат само големи проекти да фаќаат за ситно не му се слуша, цела куќа , цел стан , огромна кујна, никој не ти иди за еве пр кај мене в кујна 5-6 квадрати плочки, ела најди некој, за wc така така и тоа да му го спремиш цело сам, само да лепел.. Е јеби га не сум до толку, барем во денешницава има алат за плочки колку сакаш, затоа секој втор плочкар се направи, а квалитетот како јас првпат да пробвам без алат кај пола, чест на исклучоци,=.
3-4 дена бев без чешма во кујната. ипорастурен сум, нешто реновирам нешто крпам за привремено дур не фатам од корен се пролетвава.
4 дена барав мајстор да дојди две цевки пластични шо излегуваа од ѕид за високо монтажна чешма да ги спуштат одма после ѕидот долу под мијалник оти наместив на мијалник привремено нова туш чешма шо сум купил за новата кујна кога ќе ја правам, старата се заеба скроз да течи и останав без да можам да ја приклучам новата.
Значи едно метро цевка и 4 колења беше цела работа. 1500, 2000 работна рака бараа, да сум купел материјал јас, па сега ќе дојдам , после ќе дојдам ни излезе работа на објект... Ми пукна филмот позајмив пегла и со 200 денари завршив работа за 25 минути. Пред малце бев до алатара Сабина, 850 денари е пеглата, ќе ја купам и неа денес и не планирам да се замарам со водоводџии повеќе во животот, сем ако не заебам нешто некаде до неповрат, после ќе му ја мислам.