Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853061 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #6555 на: 09 Април 2019, 15:59:30 pm »
Оди објасни се во општина дека ова е куќа од контејнери и дека нема потреба да се прави статика и да се плаќаат комуналии и да се праќа во ИЗИИС итн...

Ако ги убедиш, јас гратис ќе ти правам проект и детали за поврзување и се шо треба.

Привремен објект. ;D
etapno praenje;
 prvo stajs kontejnerite po plan, posle u opstina gi projdes i potoa gi do-rabotis sminkariite i bazenite... ;)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #6556 на: 09 Април 2019, 16:57:41 pm »
Оди објасни се во општина дека ова е куќа од контејнери и дека нема потреба да се прави статика и да се плаќаат комуналии и да се праќа во ИЗИИС итн...

Ако ги убедиш, јас гратис ќе ти правам проект и детали за поврзување и се шо треба.

Привремен објект. ;D
etapno praenje;
 prvo stajs kontejnerite po plan, posle u opstina gi projdes i potoa gi do-rabotis sminkariite i bazenite... ;)

За привремен објект мораш да ставиш привремен приклучок за струја со макс користење од 2 години. Освен ако немаш врски во ЕВН

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #6557 на: 09 Април 2019, 17:24:35 pm »
https://www.google.com/maps/@41.9687522,21.467295,3a,28.7y,46.77h,85.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKW8emo4pWTdz71J1Oet2Sw!2e0!7i13312!8i6656

Во оваа уличка на крајот има таков објект, од контејнери, доста кул направен, со ентертејмент курци палци (шанк, видео бимови, озвучувања, џакузи, сквош... и една стара Шкода).

Како и колку е платено за комунали и слични тракатајци знај ваљда газдата на СТВ Призма :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #6558 на: 09 Април 2019, 19:20:59 pm »
do 50m2 montazen objekt/garaza/nastresnica/ostava/supa ne treba dozvola za gradba

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #6559 на: 09 Април 2019, 20:41:49 pm »
Од висок функционер на армијата сум слушал дека контејнерите имаат околу 10 години век.

Може да е грешка инфо ама тоа имам чуено. Нека ме корегира некој.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #6560 на: 10 Април 2019, 00:26:16 am »
do 50m2 montazen objekt/garaza/nastresnica/ostava/supa ne treba dozvola za gradba

До 50м2 да. Ама не објект со висина над 2.2 м и со прозори.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #6561 на: 24 Април 2019, 00:45:59 am »
Ај да ви препорачам од каде ДА НЕ КУПУВАТЕ мебел, посебно не нешто што треба самите да го направат и притоа да го склопат... или во мојот случај кујна. Се работи за МЕБЕЛ ВИАЛ Прилеп !  Кујната беше порачана пред 2 недели, го испоштоваја рокот на испорака, ама ваква катастрофа од квалитет на матерjaли и монтажа одамна немам видено  :-\  Матерјалот е медијапан со катастрофално обработени ивици, оштри како нож и многу лошо кантирање. Еве и некоја слика во прилог

Се работи за мала кујна, која кошташе 400 евра да ја направат (без бела техника нормално и без мијалникот). На прв поглед делува како најобична иверица

Еве како елегантно ги залепиле стаклата

Кантирањето

Фиоките се добро монтирани, како за скали

Едното стакло е 3 цм подолу од другото

И најбитното, квалитетот на медијапанот

И монтерите т.е Газдата во случајот ептен педантни во монтажата

Кујната е на моите, тие си ја порачуваа и јас им помогав во изборот ... едвај чекав да стигни, ама сега се разочарав тотално, стварно претерано лош квалитет од изработка до монтажа, а на копиљаците предметите извожени во салонот им се добри, колку да те залажат и да се заебиш како нас.

https://www.facebook.com/pages/category/Furniture/%D0%9C%D0%95%D0%91%D0%95%D0%9B-%D0%92%D0%98%D0%90%D0%9B-315371809181/

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6562 на: 24 Април 2019, 07:53:48 am »
Кантирањето на медијапанот требаше да биди со абс не со обична кант трака, затоа вака и грдо, сигурно за тоа не сте се договориле и тие го манаа најефтиното.

Ако е добро сечена ивицата на медијапанот можиш да ги однесиш наново да се искантираат како што треба, ако е со заби ништо не можиш, тоа е...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #6563 на: 24 Април 2019, 08:20:31 am »
Ах, да е само кантирањето утнато... Ова син ми од 8 години да го праел, попрецизен ќе беше... :(
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6564 на: 24 Април 2019, 08:28:27 am »
Фурната, плотната и аспираторот изгледаат како рандом ставени, никаква линија не држат.

Ако тие ја дупеа и работната маса, не знам што да речам  :-\

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #6565 на: 24 Април 2019, 09:22:40 am »
Зарем за ова се земаат пари?

Обично земаат капар, остатокот потоа. Ако не е како треба изработено, не треба да се плати се додека не ја оправат. Ако е веќе исплатено, тешко оправањето.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6566 на: 24 Април 2019, 09:34:21 am »
Бољи кантирам од овие ;D

Ja од Матис земав, одлични се..

https://matis.rs/product-category/kuhinje-i-kuhinjski-elementi/

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #6567 на: 24 Април 2019, 09:36:53 am »
Прво и основно.
Медијапан не се кантира. Се обработува ивицата и се фарба.
Ова е финта за поевтино. Ако се мислите некогаш зошто кај овај е толку скап медијапано, а ваму на другото место ми го даваат евтино.
Епа еве вака го кантираат.

Ако некој ви продава медијапан со кант- трака, бегајте подалеку!

Второ.

Каде бе со тие шарки ?

Монтажата е друга приказна.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #6568 на: 24 Април 2019, 09:37:31 am »
Катастрофа изработка! Пред неполн месец мој пријател им изработи најобична кујна на моите, ама немам некои квалитетни слики да стававам за споредба. чисто што чкрапнав некоја на брзина, ќе кропнан некоја за од поблиску:

Ја скоцка цаком паком, до милиметар дотерани вратничиња, фиоки... абс кант, алуминиумски рачки, словенски ментешиња...

Муабетот ми е, овие што ја праеле кујнава не се мајстори за кујни, овие се касапи, буквално. Ова е ептен аматерски изработено. Јас би им се бунел.

На брат ми кујна му правеше колега од работа, има алат и како хоби си склопува кујни, плакари. Ја направи баш фино.

Овие од Прилеп демек фирма за мебел, со мајстори за вакви работи, ептен несериозни.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #6569 на: 24 Април 2019, 09:44:58 am »
Klasicni prilepski prevaranti. Ne znam kako ne im bilo sram vakva da ja mestat i da ti pobaraat pari. Kako da e sostavuvana od iverici sto im bile zaostanati od drugi kujni.

Mu spomnavte ko ja namestija oti e seta zabi i vuspic i sto vi odgovorija?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!