Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1853114 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #6585 на: 25 Април 2019, 08:33:35 am »
Убава е.
Совет: Доколку се користи секојдневно, стави си поголем и подлабок умивалник со место за цедење од страна, вака многу ќе ти прска вода од страна.
Исто и рачки, многу непрактично е ако е на тач, цело време ќе биде исфлекано околу местото каде се притиска.
Ми се доапаѓа што си ставил шпорет со две рингли, секако никогаш не се користат сите 4.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #6586 на: 25 Април 2019, 09:06:49 am »
Мене не ми се допаѓа од многу апсекти.

Од материјали, симетрија и функција, до завршни детали....

Ама со здравје да си користите. Мамата да и ја расплакате.

Да се прави куќа од контејнери за транспорт или не? Што е поскапо а што подобро контејнер или ѕидано ако споредиме иста квадратура локација термо/водоводна инсталација, изолација, да се живее у неа, не викендица итн?

Пример (само не мора толку исфантазирано може покласичен распоред):

Детално упатство за градење на куќа од контејнери.
Дури и арматурни детали има.
:)

https://off.net.mk/net-roulette/video/detalno-upatstvo-za-gradenje-kukja-od-brodski-kontejneri

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6587 на: 25 Април 2019, 09:32:36 am »
Море ко би имал така поќе пари сите плотни би ги сменил со гранитни, и чао џаци ...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4414
« Одговори #6588 на: 25 Април 2019, 10:02:40 am »
Радиоактивен е гранитот  :D

https://www.epa.gov/radiation/granite-countertops-and-radiation
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #6589 на: 25 Април 2019, 10:16:13 am »
И порано е спомнато тоа, гранит не е за простор каде што поминуваш голем дел од времето. Можи на скали, надворешни :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #6590 на: 25 Април 2019, 10:50:00 am »
Во кујна не се поминва многу од времето.
1 саат макс.
Да беше тросед од гранит, ајде да се размислиш.

Башка најчесто еден член од фамилијата ја користи, додека другиот прави друго нешто.
Така да шансите се 50% помали за недај боже некој нешто да се озрачи.
Мислам дека добри проценти се тоа за да се трпи за добар изглед на гранит кујна.
:)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4414
« Одговори #6591 на: 25 Април 2019, 11:35:58 am »
И то шо велиш, ионака жените седат вкујна :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #6592 на: 25 Април 2019, 11:40:50 am »
Абе ајде, денешни жени и кујна?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #6593 на: 25 Април 2019, 11:55:05 am »
Чисто информативно, ова е кај мене, кујната ми ја правеше пријател, регуларната цена комплет со работна рака изнесува +/- 2000еур, мене работна рака не ми наплати. Пак ќе кажам дека има недостатоци, што лично не ми сметаат не сум ептен до коска перфекционист. Костурот е иверица, а ликот е фарбан мат медијапан, материјалот е Egger.
Сакам да кажам дека квалитетот на изработка кошта, и подеднакво зависи и од употребените материјали и од мајсторот.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #6594 на: 25 Април 2019, 11:59:45 am »
Куката на гредата, за мотор вадење од хауба ти е?
;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
« Одговори #6595 на: 25 Април 2019, 12:08:28 pm »
Куката на гредата, за мотор вадење од хауба ти е?
;D
Да, за да обесам флашинцуг :D
Ставен е лустер на местото, постара е сликата.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #6596 на: 25 Април 2019, 18:26:56 pm »
Па прасето каде ќе го дере? Таман од чингелот у рерна.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #6597 на: 25 Април 2019, 19:38:51 pm »

Убава е.
Совет: Доколку се користи секојдневно, стави си поголем и подлабок умивалник со место за цедење од страна, вака многу ќе ти прска вода од страна.
Исто и рачки, многу непрактично е ако е на тач, цело време ќе биде исфлекано околу местото каде се притиска.
Ми се доапаѓа што си ставил шпорет со две рингли, секако никогаш не се користат сите 4.

Мијалникот ке се користи минимално, повеке ке се користи машината за миење, намерно е направено на тач ради внука ми додека не ја открие техниката да не пипа :)
Чекам да се заврши целиот стан, ке направам слики од све што е правено со цена и ке ви остаам број од фирмите некој ако е во план да прави кујни, соби, спални да си знае колку пари отприлика ке му отидат :)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #6598 на: 25 Април 2019, 21:09:24 pm »
Чисто информативно, ова е кај мене, кујната ми ја правеше пријател, регуларната цена комплет со работна рака изнесува +/- 2000еур, мене работна рака не ми наплати. Пак ќе кажам дека има недостатоци, што лично не ми сметаат не сум ептен до коска перфекционист. Костурот е иверица, а ликот е фарбан мат медијапан, материјалот е Egger.
Сакам да кажам дека квалитетот на изработка кошта, и подеднакво зависи и од употребените материјали и од мајсторот.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
И кај мене даската на шанкот стоеше само за украс и да се трупаат работи на неа, па ја извадив.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
« Одговори #6599 на: 25 Април 2019, 22:14:55 pm »
Плочки имаш у дневен престој?
Како си задоволен во однос на паркет?
Што вика искуство?