Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1509576 пати)

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3615 на: 06 Мај 2015, 00:38:20 am »
а како да ги одлепам стариве? тоа е муката
Пробај со пегла...
Загреј и повлечи...

Ги оставив на сонце 15мин и со скалпел ги пододлепив и се извадија со рака.
« Последно менување: 07 Мај 2015, 03:40:33 am Pistorij »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3616 на: 06 Мај 2015, 00:39:38 am »
@onak одличен предлог ама не за тераса за седење.

Во Германија бехатон се редеше на следниов начин. Случајно гледав како пуштаа некоја си инсталација. Стазите за пешаци и велосипеди се со бехатонки.
Под бехатонот има 20 цм песок. Под песокот има слој на асфалт. Под асфалтот има пак песок, Под песокот има бетонски поклопец за бетонскиот канал во кој се сместени цевки низ кои поминуваат најразлични инсталациии.
Јас од толку места никаде не видов пропаднат бехатон како кај нас на пример.

@Pistorij
Во ефтинија, качанички пат.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #3617 на: 06 Мај 2015, 00:46:31 am »
Јас пред една недела ставив бехатон 100 квадрата и заборавив да направам 4 стубчиња за да можам после да заварам да дигнам некоја тенда за сенка за колава. Се печам сега.
едит- барем направија одвод одоздола со цевки и горе со нивелација за вода.
едит пак - Фала Сале, одам утре кај нив и така ми е успут

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3618 на: 06 Мај 2015, 00:51:28 am »
Онак: Претпоставувам дека ако е тенок, бетонот лесно ќе испука на местата со најголем притисок? (колите каде што ќе седат)

Сале: нема ни еден метар до куќата (целиот појас е некаде 3 метри широк). Изгледа печатен бетон е една од ретките опции што вклучува естетика + заштита од влага за ѕидовите на подрумот. Проблемот е што стариот дел од куќата нема заштита од влага на надоворешните ѕидови (под земја). Лани летото комшивката ја заборавила водата (го полевала тревникот цел ден) и ни направи поплава во стариот подрум. Од дожд никогаш не се случуваше тоа.
Нема шанси да го откопувам тој дел од ѕидот, ќе морам внатрешниот ѕид да го поминам со подебел слој хидромал (или како се викаше додатокот за бетон).

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3619 на: 06 Мај 2015, 02:07:10 am »
има уште едно решение за бехатонот, ама не сум сигурен колку е практишно... се поставуваат половинки цевки од канализациона или цели ама мали, издупчени од страните, во самиот песок.. идеата е дождот да се исцеди во цевката и да ја однесе водата на друго место...

во рамстор во лисиче, што епод земја, имаа проблеми од тој карактер, и видов како тураат таква цевка Ф150, издупчена со дупки од горната половина и страните... а дали им се реши проблемот, незнам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #3620 на: 07 Мај 2015, 22:25:10 pm »
Меркур, Хубо и Бриколаж немаат кант траки - незнам зашто а порано имаа. И сега кај да барам?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2792
« Одговори #3621 на: 07 Мај 2015, 22:26:42 pm »
Солопром?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3622 на: 07 Мај 2015, 22:32:06 pm »
Меркур, Хубо и Бриколаж немаат кант траки - незнам зашто а порано имаа. И сега кај да барам?

На метар има на пазарчето у Ѓорче.
Би требало да има и на другиве пазарчиња. Зборувам за кант трака која се лепи со пегла.
Оние што ги продаваат по Солопром, Продизајн, бла бла бла итн итн се ПВЦ и за нив треба машина за да се залепат. У спротивно треба да ги лепиш со неостик, а тоа е многу неблагодарно и мачно.
Ако се работи за поголема количина ондак во Ефтинија, или пак да се провери во Блажиќ, исто така Качанички пат. Мислам дека и они даваа на метража и тоа имаат од тие со лепак на нив.

:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #3623 на: 08 Мај 2015, 10:24:51 am »
Кои се сервиси за Бош и резервни делови во Скопје? Ми треба мејл да прашам за цени за батерија за штрафилица, и поправка на бормашина. :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2792
« Одговори #3624 на: 08 Мај 2015, 10:29:20 am »
Кои се сервиси за Бош и резервни делови во Скопје? Ми треба мејл да прашам за цени за батерија за штрафилица, и поправка на бормашина. :)

Абе те прашав у една тема, ама изгледа не си видел? Земи ли штрафилица и за што се одлучи?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #3625 на: 08 Мај 2015, 10:31:52 am »
Не сум земал сеуште. Ми искочија работи некои па ќе пишам веднаш штом земам. Но можам да помогнам ако треба нешто, зошто сум разгледал доста модели.

Прашањето останува:

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34161
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3626 на: 08 Мај 2015, 12:38:03 pm »
Денко, јави се тука и прашај за контакт. Овие не се сервис туку увозник, но блиски се со сервисот, кој и да е: http://rimeko.com.mk/mk/
Или пак прочитај на странат има листа со овластени сервиси

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3627 на: 08 Мај 2015, 13:29:39 pm »
Famod се увозници за бош, прашај кај нив.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3628 на: 08 Мај 2015, 13:43:24 pm »
Дечки ме интересира дали некој знае нешто повеќе околу спроведувањето на законот за либерализација на пазарот за ел. енергија.

Дали некој има ставено соларни панели за производство на струја за лични потреби, дали и како оди постапката за откупување на вишокот.... било што околу ова?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
« Одговори #3629 на: 08 Мај 2015, 13:54:56 pm »
Мислам дека нема ништо прецизирано законски околу откупот на вишок. А законот за либерализација е одложен и ќе се имплементира постепено почнувајќи од 2016 година т.е прво поголемите фирми ќе излезат на слободниот пазар на ел енергија па во рок од мислам да беше 5 години ќе можат сите.