Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1509486 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #3630 на: 08 Мај 2015, 14:03:04 pm »
Aj кажете некој човек што прави мебел по нарачка, ама да не се занесува со цените?

Ми треба за релативно проста работа, две custom fit работни маси. Доаѓа кај мене, му објаснувам, му давам цртеж како сакам, а он си набавува матерјали, праи се што треба, монтира и све, ја ништо да не правам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3631 на: 08 Мај 2015, 14:04:46 pm »
Наводно мора да се регистрира фирма, дури и ако имаш само еден-два фотоволтаик панели. Лоповска филозофија, демек може да продаваш компензираш струја ама уствари - не може (кој ќе отвори фирма само за тоа).

Ако се обидеш да вратиш струја во мрежата на ЕВН, чисто онака од филантропија и енергетска свесност ДА ИМ ГО ПОДАРИШ ВИШОКОТ што не можеш да го користиш... саатите на ЕВН тоа го регистрираат како ДА ИМ ТРОШИШ СТРУЈА. Практично треба да им плаќаш за да им подаруваш електрична енергија. Ретардоси. (се, ама и нас не прават)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 805
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #3632 на: 08 Мај 2015, 17:16:05 pm »
Кои се сервиси за Бош и резервни делови во Скопје? Ми треба мејл да прашам за цени за батерија за штрафилица, и поправка на бормашина. :)

Kazi so ke naprajs imam i jas eden kup bateri za popravka.Do sega ne se isplateseili vo prevod poarno nova da si kupis.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3633 на: 08 Мај 2015, 17:46:43 pm »
Aj кажете некој човек што прави мебел по нарачка, ама да не се занесува со цените?

Ми треба за релативно проста работа, две custom fit работни маси. Доаѓа кај мене, му објаснувам, му давам цртеж како сакам, а он си набавува матерјали, праи се што треба, монтира и све, ја ништо да не правам.

Чуј се со човеков ако сакаш - Марјан 078229599. Од Велес е, прилично солиден тишлер, би требало да ти заврши работа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #3634 на: 08 Мај 2015, 18:03:50 pm »

Звонко 075 267 567, и да, од Скопје е човекот.
Само мора да се слушнете заради обврски и ангажмани.
Поздрав
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3635 на: 08 Мај 2015, 19:20:40 pm »
Наводно мора да се регистрира фирма, дури и ако имаш само еден-два фотоволтаик панели. Лоповска филозофија, демек може да продаваш компензираш струја ама уствари - не може (кој ќе отвори фирма само за тоа).

Ако се обидеш да вратиш струја во мрежата на ЕВН, чисто онака од филантропија и енергетска свесност ДА ИМ ГО ПОДАРИШ ВИШОКОТ што не можеш да го користиш... саатите на ЕВН тоа го регистрираат како ДА ИМ ТРОШИШ СТРУЈА. Практично треба да им плаќаш за да им подаруваш електрична енергија. Ретардоси. (се, ама и нас не прават)
Колку си сигурен во ова што го кажуваш?
Пред неколку дена ми кажаа дека до 50кwh можело да се среди без отварање на фирми и такви глупости.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #3636 на: 08 Мај 2015, 19:33:40 pm »
Те лажеле.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #3637 на: 09 Мај 2015, 00:13:52 am »

Колку си сигурен во ова што го кажуваш?
Пред неколку дена ми кажаа дека до 50кwh можело да се среди без отварање на фирми и такви глупости.

Не сум 100% сигурен, немам лично прашувано во ЕВН. Пренесувам искуства, ама од саглам луѓе (еден пријател има панели и инвертор).
Ако прашаш во ЕВН (или каде треба), пренеси ни овде која е реалната ситуација.

Патем, еве образец за MKAX032_Baranje-za-soglasnost-za-priklucuvanje-na-proizvoditel-na-distributivna-mreza_BSP2
Ќе приметиш дека нема графа за јавни лица, само за правни.
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CC0QFjAC&url=https%3A%2F%2Fwww.evn.mk%2Fgetdoc%2Ffb9d9d4a-fd71-4161-aa6f-d245bbb50d50%2FMKAX032_Baranje-za-soglasnost-za-priklucuvanje-na-.aspx&ei=_q3AVPKMFcmwUfrugfAB&usg=AFQjCNF75mXiMyMsRlKBdRY28yQAjL8iaQ&sig2=EekWlhp92uRZ78ftsA9ijg

Прикладни поими за пребарување:
Закон за Енергетика
Правила за снабдување
Мрежни правила за дистрибуција
Пазарни правила

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3638 на: 09 Мај 2015, 11:11:05 am »
Фала фала, ќе се распрашам поубаво.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #3639 на: 09 Мај 2015, 22:54:02 pm »
Да не има некој искуство со Јаца во Бутел, фирма за продажба и обработка на стакла..
колку оди квадрат калено стакло, дали имаат мајстори што зимаат мерки и монтажа или само продажба се?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3640 на: 09 Мај 2015, 22:57:13 pm »
Јас имам.
Незнам колку е квадрат стакло, незнам дали имаат мајстори кои доаѓаат на терен но супер го работат стаклото.
Јас сам си земав мерки, и сам си ги транспортирав и сам си ги монтирав стаклата и огледалата.
:)
За транспорт имаат 100% а за другите работи незнам :)
Јави се и прашај.
Инаку се максимално професионални со работата.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #3641 на: 10 Мај 2015, 01:04:01 am »
Јас имам.
Незнам колку е квадрат стакло, незнам дали имаат мајстори кои доаѓаат на терен но супер го работат стаклото.
Јас сам си земав мерки, и сам си ги транспортирав и сам си ги монтирав стаклата и огледалата.
:)
За транспорт имаат 100% а за другите работи незнам :)
Јави се и прашај.
Инаку се максимално професионални со работата.

Ајде сега, ова намерно за сам да си го напраам и параванот? :D
edit: а кој ти ги плати бе Сале?
« Последно менување: 10 Мај 2015, 01:16:14 am Pistorij »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3642 на: 10 Мај 2015, 01:42:43 am »
Огледалата што цена се движат, дебелина и фазета?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #3643 на: 10 Мај 2015, 08:11:19 am »
A бе ја ги платив,  ама не се сеќавам за сѐ.  Мислам дека огледалото беше 2000 за димензии 1400х900, а стаклото 1300х800 е 1000 денара

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #3644 на: 10 Мај 2015, 10:11:48 am »
значи шарките и држачите се скапата работа, јас мислев каленото стакло.