Автор Тема: ЕКО куќи  (Прочитано 1476326 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: ЕКО куќи
« Одговори #195 на: 13 Март 2012, 23:50:35 pm »
Еве за викендица која би требало да поевтина од пр. хот и хот.
http://www.kobil.biz/#!куќи

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #196 на: 14 Март 2012, 00:12:30 am »
@ GOjdo....

Бравооо!!!

Шо нека бе дека си бил цар за статика. Јас не сум знаел. Еве утре од сабаље порано ќе станам и ќе ги земам сите дипломи во фирмата и ќе ги искиниме. Оти  г. Гојдо најде нова формула по која ние решаваме глупости.

Браво!!! СЕКОЈА ЧЕСТ!!!!

Само мене уште не ми е јасно, зошто да плаќаш комунали на плоча???

Толку глупости изнапиши што просто ми е мака да ги ги гледам.

Според тој цртежот што го модифициран живеење не на спрат туку  е во поткровје. А за тоа дека не се става плоча на последно ниво, можеби не ставаат кај вас, во ЛУКСУЗНИТЕ згради. Овие ние шо ги градиме, ПРОСТИТЕ, имаат плоча. Ту ту ту,...... за грев.

На крај краева што знаеме ние, ние сме само архитекти со платени дипломи.
Од вакви луѓе ни пропаѓа и струката и државата........... Жално.....

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #197 на: 14 Март 2012, 00:20:38 am »
Луѓе што стего запнале чоекот!  Он е архитект со факултет, башка го интересира тоа, има пасија, се занимава со такви работи. Не солете памет кај што не ви е место.

Од една страна се љутите кога висе мешаат во струката а од друга страна истото го прајте. Човекотви кажува некои регулативи кои се дефиниции во архитектура а вие му измислувате работи. Ако он не знае што е подобро денес да се праи и на кој начин а вие тоа го знаете подобро од него јас му препорачувам да се утепа.

Многу напнавте, нечини така.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #198 на: 14 Март 2012, 00:33:09 am »
Мики од вакви луѓе преку такво ми е дојдено. Мислат дека знаат и мислат дека само еден факултет постои. Нивниот!

Жалосно ама вистинито, затоа нивните професии цутат и гледаме секојдневни чуда од нивни страни.

Ние изгледа треба да бидиме среќни со вакви луѓе, изгледа така ќе излезиме од кризава. Само незнам дали се доволно 2.5 луѓе ( два и пол мажи, гојдо, сале и дени)  за цела оваа работа.

Јас веќе го сменав мислењето за вас двајцата. Фала за преубавите зборови. Јас повеќе нема да се мешам во вашите забавни математики и авантури.
Среќно!

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #199 на: 14 Март 2012, 00:43:10 am »
abe aj prodolzi, interesni ste mi... :D

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #200 на: 14 Март 2012, 01:23:28 am »
ne mu ja dumajte idete do kaj Robert Hot potocno gazdata na hot hot i ke vi kaze se duri i ke ve odnese vo veke izgradeni kukicki,kakvi se neznam deka uste ne se vseliv me fati zima + ima uste nekoj raboti da se dovrsat od moja strana :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #201 на: 14 Март 2012, 03:27:35 am »
Јас колку шо знам за последната плоча(која ја затвораш со кровот) не се плаќаат комунали,но ако некогаш решиш да над таа плоча да доградиш поткровје,тогаш треба да побараш дозвола и ако ти одобрат да си платиш комунали...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #202 на: 14 Март 2012, 08:21:01 am »
Порака до Џиџи, кој всушност и ја отвори темава...
Оди до кај 8-ца, нека ти проектира викендичка, нека ти направи пресметка и можете слободно да си подадете рака...
Го бива...+ ќе добиеш одличен дизајн, прекрасно искористен простор меѓудругото и максимално искористен, ке се грееш на кутија шкорчиња цело зимо, значи најекономично, + ако се одлучиш за варијантата термални води, рамен кров и слично нема ни шкопрчиња да трошиш.

Мики од вакви луѓе преку такво ми е дојдено. Мислат дека знаат и мислат дека само еден факултет постои. Нивниот!

Жалосно ама вистинито, затоа нивните професии цутат и гледаме секојдневни чуда од нивни страни.

Ние изгледа треба да бидиме среќни со вакви луѓе, изгледа така ќе излезиме од кризава. Само незнам дали се доволно 2.5 луѓе ( два и пол мажи, гојдо, сале и дени)  за цела оваа работа.

Јас веќе го сменав мислењето за вас двајцата. Фала за преубавите зборови. Јас повеќе нема да се мешам во вашите забавни математики и авантури.
Среќно!

8-ца стварно ми е криво што даваш вакви коментари...Јас и покрај ова не го менувам мислењето за тебе.
Колку за твоја информација факултетот мене ми е најбитната работа во животот. Односно имам 3 факултети завршено ако веќе тоа ти беше и поентата на муабетот, а ако те интересира можам и да ти ги кажам кои се тие, но и покрај тоа работам сосема различна работа од тоа што сум учел и што сум завршил...
Тие ми служат само како прирачни алатки, кои понекогаш ги користам за свои сопствени цели.

Архитектите се оние кои цртаат, но не и размислуваат за тоа како сите работи може да се изведат и како тоа би изгледало на терен. Кај нас не верувам дека мајсторите имаат факултет, па може да размислуваат на исто ниво како и архитектот...Не верувам дека имаат повеке од мала матура завршено. Незнам колку си запознаен но оние што градат и кои се главни мајстори на објект на запад мора да се со одредено високо образование, и тоа не било какво...
Толку и од мене.
После коментарите од твоја страна мислам дека повеќе не треба да се дискутира.

Само многу очигледно е дека стануваш бесен ради твои одредени дупки во незнаењето на основите на физиката. Физика е физика, математика е математика и важи за целиот свет.
Некој го спомна марс, за таму немам појма...

Само да додадам на кратко...
Зависно од проектот општината одредува дали ке треба да платиш комуналии или не...Тоа зависи од изведбата на кровот...За поткровје се знаат точно одредени димензии...
Јас пошто не сум стручњак за таа област не ги знам точните димензии, еве може да го прашате 8-ца, он е архитект.  ;)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #203 на: 14 Март 2012, 09:08:50 am »
 ;D ;D ;D a be decki prajte si kuka koj kako saka samo posle ne kenjajte, jas sam bi si naprail proekt a kaj osmica ili kaj prijatelce bi otisol samo radi oficijalen pecat zasto mora i zaradi nekoi "sitnici" za sekoj slucaj kako rastojanie na gredi potporen zid i sl mada bi pravel montazna ne zidana..... moze pokasno so fasadna cigla bi ja obzidal ;)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #204 на: 14 Март 2012, 09:35:06 am »
Шо нека бе дека си бил цар за статика. Јас не сум знаел.
Не, не, не сум цар. Само знам како се пресметуваат товарите бидејќи тоа го учев на факултет и тоа е неопходно да го знам за мојата професија и работата како проект менаџер на високонапонски надземни и кабелски водови. Изборот на столбовите на далекуводите се прави согласно теренот, тежината на проводните јажиња, аглите помеѓу јажињата и според силите кои делуваат при зимски додатен товар и при ветер за теренот каде се гради ДВ. Ова го работам 4 години, што не е некое големо работно искуство, но е доволно за да ми поминат низ прсти работите поврзани со додатните товари и статиката. Во моментов водам 4 проекти кои чинат над 10 милиони евра.

Цитат
Еве утре од сабаље порано ќе станам и ќе ги земам сите дипломи во фирмата и ќе ги искиниме. Оти  г. Гојдо најде нова формула по која ние решаваме глупости.
Последен пат кога се видовме, а тоа беше пред пола година, ти немаше сеуште дипломирано и немаше работа. Така да, ако во меѓувреме си дипломирал и си се вработил, не знам колку објекти имаш испроектирано за да можеш да се повикуваш на дипломата и на фирмата каде работиш. Ама со оглед на тоа дека поим немаш како се пресметуваат силите од зимски додатен товар и ветер немам впечаток дека имаш стекнато големи знаења и искуство.

Цитат
Само мене уште не ми е јасно, зошто да плаќаш комунали на плоча???
Па како да ти биде јасно кога не си испроектирал, ни изградил ни еден стамбен објект? Кога ќе градиш куќа или кога ќе правиш проект за некого, при добивање дозвола за градење ќе се сретнеш со тоа дека потребно е да се обратиш до Општина за да ти изготват пресметка на комуналии пропишани со член 46, став 1 од Законот за градежно земјиште (“Службен весник на РМ”бр.82/08 и 56/10). А и немора да се обратиш до општината официјално за да дознаеш колку ќе те чинат комуналиите, повеќето општини ги имаат изнесено тие информации и на своите портали па можеш да си пресметаш. На пример: Општина Велес, Општина Прилеп и тн.

Цитат
Толку глупости изнапиши што просто ми е мака да ги ги гледам.
И јас се изначитав глупости, ама едноставвно ми е задоволство да ги побивам со аргументи и факти.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #205 на: 14 Март 2012, 09:40:31 am »
Што убаво за коли си правме муабет, и куќиве не испокараа.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #206 на: 14 Март 2012, 09:43:40 am »
Си се караме ние и за колите. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #207 на: 14 Март 2012, 09:47:52 am »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #208 на: 14 Март 2012, 09:53:44 am »
 ;D ;D ;D ;D
+1

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #209 на: 14 Март 2012, 10:51:29 am »
Јас мислам дека претеризам од волкав размер е срамота и за форумот и за членовите на форумот.