Порака до Џиџи, кој всушност и ја отвори темава...
Оди до кај 8-ца, нека ти проектира викендичка, нека ти направи пресметка и можете слободно да си подадете рака...
Го бива...+ ќе добиеш одличен дизајн, прекрасно искористен простор меѓудругото и максимално искористен, ке се грееш на кутија шкорчиња цело зимо, значи најекономично, + ако се одлучиш за варијантата термални води, рамен кров и слично нема ни шкопрчиња да трошиш.
Мики од вакви луѓе преку такво ми е дојдено. Мислат дека знаат и мислат дека само еден факултет постои. Нивниот!
Жалосно ама вистинито, затоа нивните професии цутат и гледаме секојдневни чуда од нивни страни.
Ние изгледа треба да бидиме среќни со вакви луѓе, изгледа така ќе излезиме од кризава. Само незнам дали се доволно 2.5 луѓе ( два и пол мажи, гојдо, сале и дени) за цела оваа работа.
Јас веќе го сменав мислењето за вас двајцата. Фала за преубавите зборови. Јас повеќе нема да се мешам во вашите забавни математики и авантури.
Среќно!
8-ца стварно ми е криво што даваш вакви коментари...Јас и покрај ова не го менувам мислењето за тебе.
Колку за твоја информација факултетот мене ми е најбитната работа во животот. Односно имам 3 факултети завршено ако веќе тоа ти беше и поентата на муабетот, а ако те интересира можам и да ти ги кажам кои се тие, но и покрај тоа работам сосема различна работа од тоа што сум учел и што сум завршил...
Тие ми служат само како прирачни алатки, кои понекогаш ги користам за свои сопствени цели.
Архитектите се оние кои цртаат, но не и размислуваат за тоа како сите работи може да се изведат и како тоа би изгледало на терен. Кај нас не верувам дека мајсторите имаат факултет, па може да размислуваат на исто ниво како и архитектот...Не верувам дека имаат повеке од мала матура завршено. Незнам колку си запознаен но оние што градат и кои се главни мајстори на објект на запад мора да се со одредено високо образование, и тоа не било какво...
Толку и од мене.
После коментарите од твоја страна мислам дека повеќе не треба да се дискутира.
Само многу очигледно е дека стануваш бесен ради твои одредени дупки во незнаењето на основите на физиката. Физика е физика, математика е математика и важи за целиот свет.
Некој го спомна марс, за таму немам појма...
Само да додадам на кратко...
Зависно од проектот општината одредува дали ке треба да платиш комуналии или не...Тоа зависи од изведбата на кровот...За поткровје се знаат точно одредени димензии...
Јас пошто не сум стручњак за таа област не ги знам точните димензии, еве може да го прашате 8-ца, он е архитект.