Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904029 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Јaс нaчекaв еден сo мoтoрче сaмo штo тргнa му пaднaa ливчињa, зaстaнaв дa ги сoберaм, кoгa тoa пaри. Гo бркaв низ Кoзле сo кoлaтa и му ги врaтив. Некa си мисли декa тaкa леснo се фрлa пo улици :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Ме потсетивте со муабетов за култура: седам пред некој ден во кола, чекам мајка ми од аптека да излезе. Мајка со своето мало копиле излегува од маркетчето до аптеката, копилето држи банана во рака и пробува да ја отвори. Ја отвара бананата и целата кора ја фрла, значи не ја остава туку ја џитка онака намерно на сред улица. Мајкава, матер да и таквам со боздоган, не го ни погледна копилето попреку, камо ли да му рече нешто.

Излагам од кола, ја фаќам кората од бананата, и викам по нив "кој ве учеше вака да правите бе?" на што двајцата бледо ме гледаат, очигледно не го разбираат јазикот на кој им се обраќам и се чудат. Чим не разбирате, топ. Почнав да им пцујам све по список од фамилијарно дрво што ми текна, ја фрлив кората во канта и продолжив да ги пцујам на пат кон колата.

Говна.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Мартин постапката и реакцијата ти биле на место. Веројатно и јас така би реагирал.

Иначе Гомна е по правопис, македонски. Говна е по српски.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
А, Пролим на српски е ?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
А, Пролим на српски е ?

Опалим те голим.

На српски.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ме потсетивте со муабетов за култура: седам пред некој ден во кола, чекам мајка ми од аптека да излезе. Мајка со своето мало копиле излегува од маркетчето до аптеката, копилето држи банана во рака и пробува да ја отвори. Ја отвара бананата и целата кора ја фрла, значи не ја остава туку ја џитка онака намерно на сред улица. Мајкава, матер да и таквам со боздоган, не го ни погледна копилето попреку, камо ли да му рече нешто.

Излагам од кола, ја фаќам кората од бананата, и викам по нив "кој ве учеше вака да правите бе?" на што двајцата бледо ме гледаат, очигледно не го разбираат јазикот на кој им се обраќам и се чудат. Чим не разбирате, топ. Почнав да им пцујам све по список од фамилијарно дрво што ми текна, ја фрлив кората во канта и продолжив да ги пцујам на пат кон колата.

Говна.
Оди провери се некоја сида да не си фатил од што си ја фаќал тоа бананата.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
А, Пролим на српски е ?

Опалим те голим.

На српски.

Ако ти дозволим.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Говна.
Слабо култура си покажал и ти.
Да, ти го разбирам револтот.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
 А бе ја не сакав да ги оправдам тие шо гнасат,  да не ме разберете погрешно.  Сакав да кажам дека патот до цивилизација е тежок,  и нема шорткати :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда

Културата ќе ја покажев ако послушно излезев од кола, го исчистев нередот и им се заблагодарив што се живи и го красат мојот веќе прекрасен град?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Културата ќе ја покажев ако послушно излезев од кола, го исчистев нередот и им се заблагодарив што се живи и го красат мојот веќе прекрасен град?
Ако имале капацитет да разберат сарказам, да.

Во спротивно, би било културно да му кажеш срамота, нека ви служи на чест и слично. Пошто нели сето тоа си го направил поради (не)култура.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
А, Пролим на српски е ?

Опалим те голим.

На српски.

Ако ти дозволим.
Да ми цицате каримот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

Говна.

убава лекција и убава поента. би рекол сосема на место, и кога повеќето би размислувале како тебе, цела држава би се дигнала неколку нивоа погоре по прашање култура, затоа што начинот на фрлање ѓубре посочува за повеќе работи по прашање ниво култура и конкретната особа знаеш како и каде да ја сместиш во разговор...

тоа што не се согласувам и не ти е на место, е начинот.. пцуење, навреди и слично, те прави поголем “грешник“ т.е. по некултурна особа од едно фрлање на кора банан сред улица... уште дополнително поголем проблем е тоа што нечие (ненаучено и необразовано невино) дете, го нарекуваш копиле. не би требало заради сељачизмот на родителите, детето да го наречеш копиле. утре ќе имаш и ти деца, ќе направи детето нешто што не очекуваш и ни ти не се согласуваш со тоа, само затоа што ете, не дошол момент детето да го подучиш, но се случило, и како би се чуствувал ТИ, некој од страна да ти го нарече детето копиле?
јас зависи како би се чуствувал и бил расположен, така и ке изреагирам, но секако, нема добро да се заврши. и се тоа само заради еден навредлив збор. ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
На кратко, мајката не смени ни фацијална експресија на делото што го направи нејзиното чедо. Да не било местото за држење лекции, сама ќе го кренеше отпадот па дома нека му укаже дека не чини и не смее.

За неа тоа беше сосема прифатливо. Јас кога пцујам и кога вреѓам сум спремен на последиците што може да ме снајдат, свесно го прифаќам ризикот, така да кога ќе гледам такви игнорантни сељачизми без тронка каење во своите постапки, ќе кажам она што ми иде на памет, па ако дојде до пресметки, и ќе се пресметаме. :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
А, Пролим на српски е ?

Опалим те голим.

На српски.

Ако ти дозволим.
Да ми цицате каримот.

Не ваѓај го кај шо си го мерат магарињата.

Инаку, знам за Карим ама не го сакам Реал зашо за Барса сум.