Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2904354 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Сум бил скоро секаде низ европа и шведска според мене има најквалитетна изработка. Огромни камења за подлога па по ситни па најситни, става асфалт и таа подлога смрт нема. Ако некаде патот е по стар мине машина напред гребе изгребаното го меша со нешто друго и одзади постила нов слој, нема застој нема крадење и нема секој ден сликање еве градиме. Во германија имам видено и по нови патишта „попуштаат“ и не се квалитетно изработени, а и што е квалитетно изработено денес :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Па до негде беа ок алфите.... Освен ако не се препознаат па да избуфтаат некого баш бадијала. Инаку ме застанале 2-3 пати, се легитимираа побараа документи,кој си шо си кај одиш, носиш нешто нелегално, фала принатно.
Еден познаник им соличел на некој си џанак попи 2-3 али јбг барем работеа нешто, бркаа џанаци лопови чаламџии како тие од гта...
Патем...
Може асфалтот да се армира како бетон? Нели може да се направи циментна подлога па само горниот дел да го менуваат по потреба?
Инаку читав имало некој си екперименти за асвалт со метални струганици за кога ќе се  оштети да го поминат со индуктор и преса и да се израмни повторно. Па че видиме што ќе испадне...
Аутобаните ги прават така. Бетон многу дебел армиран и отпорен на вода и одозгора асфалт.

Уствари повеќето премиум автопати се прават така. Затоа и најскапо нешто на планетава е автопат.
Ајдеееееее, сега и градежен инжињер станал дечково.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
Многу го тупиш. Ако имаш некое знаење што е спротивно од кажаното, објави го да го прочитаме. Цело време само капаци ставаш ко да си решил да го затвориш форумов.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Многу го тупиш. Ако имаш некое знаење што е спротивно од кажаното, објави го да го прочитаме. Цело време само капаци ставаш ко да си решил да го затвориш форумов.
Повели.
Autobahn Highway National Geographic Megastructures  36:05
https://youtu.be/tCdHjUKaCvE?t=36m6s

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Ахтунг е вечен негативец, и ја не можев да сватам зошто ама од коа ми кажаа дека пати од еректилна дисфункција ми се разјаснија нештата

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
Од умо си пати тој  ;)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Види преснимај се и ти, имаш некој ладен лем со тоа ренолчињата

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
е ама тој и практично е неуништлив :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Каков селски менталитет сме тоа е нешто ненормално, додека чекаат на првиот семафор на стража барем ѓубрето од кола да си го фрлат
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Никогаш нема да ги надминеме овие моменти. :(

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Прво, треба да стаиме канти.
После, треба да ги празниме на време.
На крај, треба озбилно да казнувме за ѓубрето што го оставаме надвор од кантите.

Памтам, на некоја граница беше... хрватска ли, словенечка ли... пошто у летен период се праат големи редици, на местата каде што потенцијално се создаваат колони, на секои 10м имаше ќеси за ѓубре. Да не збориме што на сите паркинзи и одмаралишта имаш по 5-6 канти за отпадоци, дури и на најмалите.
Кога ќе ги надминеме тие моменти, па организириано а не стихијно да собираме ѓубре од патиштата, ќе почнеме полека да ги надминуваме моментите и на нефрлање секаде.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
За да не е прљаво треба да се чисти.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3929
Нема потреба од канти ако се има малце совест ке си ги собере во кола и на бензинска ке ги фрли. Џабе е и канти да има пак ке се фрла кај им стигне, прошетајте во паркот позади последна 5ка во лисиче ке видите дека кантите се празни а околу клупите е депонија

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Прво, треба да се има два грама култура.
Понатаму, се' останато.

На глуперди, и на секој сантим да им ставиш канти, пак ќе фрлат до кантата, а не во неа.

Не би требало до толку да му се срони бисерот на некој, кога веќе нема канта, да си го повози ѓубрето до следна бензинска или нешто слично, каде што ќе може да го фрли ѓубрето.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Најбоље е кога ќе видам во онаква мала канта за ситно ѓубре како некој си ја фрлил кесата со ѓубре од дома, огромна, пуна до горе и врзани рачките во чворче.