Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2713324 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11580 на: 21 Август 2015, 23:13:16 pm »
Hehe..eden vo Cento so BMW menjase poluosovini i letva bidejki nekoj ne go propustil na ist nacin pa se zbrca pravo so 80 vo rab na trotoar.
Da sum so Jugoto ne bi go propustil ni jas.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #11581 на: 22 Август 2015, 09:39:16 am »
Taka dedo mi ne go pustil eden so Audi A4 i ovoj se zbrcal co trotoar i go iskornal venecot na bandazot od kracite. Koga podocna se ispostavi deka momakot so Audito mu e vnuk na dedo mi od bratucetka koj izmislil jaka prikazna kako on ne bil vinoven, pa koga go videl dedoto se pomocal vo gaki.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #11582 на: 24 Август 2015, 20:30:58 pm »
Не знам како можат некои дебили ладнокрвно да си поминуваат на длабоко црвено на френквентни раскрсници. Не можам да си објаснам како може да го прават тоа. А од патики ме вадат, ми фали само лиценце ту кил и да ги стрелам, пред тие да однесат некој невин живот.

Еве вчера, 15.00 до 16.00 низ Скопјево по партизанска имаше два такви случаи. Раскрсницата  со Московска кај сити мол и после со бул. 8ми септ, кај макетрол што е карпош 2.

Зашто да поминеш на црвено, кога тоа се упалило 4-5 секунди пред да поминеш. ???  Сите женски во фамилија помлади од 30 години да ми го дудлаат, племе ви ебам неписмено ретардирано глупо.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
« Одговори #11583 на: 24 Август 2015, 20:47:53 pm »
Страшно ме нервира кога десна лента не е ослободена

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #11584 на: 25 Август 2015, 01:37:36 am »
Извини што ги користиме лентите што ни се дадени за тоа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11585 на: 25 Август 2015, 01:41:05 am »
Страшно ме нервира кога десна лента не е ослободена

за да свртиш десно на дополнително зелено светло за десно? па затоа и е дополнително светло. тоа што тебе ти текнало и посакуваш десната лента да биде слободна, не стои во законот така... во законот вели дека десно може да се заврти на доплнително поставено зелено светло, само ако ти е слободно, нема никој на пешачки и во моментот нема други возила кои преминуваат преку крстосницата.. никаде во законот не вели дека таа лента е исклучиво само за десно и не смее никој да стои и чека на црвено за право...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #11586 на: 25 Август 2015, 02:05:34 am »
Мене не ме нервира, си може да стои таму за право ама ја сепак им ја ослободувам, еден вид возачка солидарност. Ретко многу да стојам во таа лента да чекам ако сум прв.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11587 на: 25 Август 2015, 02:30:54 am »
Мене не ме нервира, си може да стои таму за право ама ја сепак им ја ослободувам, еден вид возачка солидарност. Ретко многу да стојам во таа лента да чекам ако сум прв.
исто и јас... ако има опција да се тргнам, се тргам... нај среќен сум кога сум втор во таа лента... можда чудно е, ама ете, не сум јас тој што блокира...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве из
« Одговори #11588 на: 25 Август 2015, 02:39:15 am »
А најмногу хејтам кога некој ќе се убаци во десната лента, а иде право. Се со цел за да не биде втор на семафорот, во средната лента. А ја уште 30 метри уназад имам пуштено десен жмигавец, со надеж дека тие што застануваат на семафорот ќе ме видат и ќе ми ја остават десната лента празна за да поминам веднаш.
Не дека е законски забрането да се праи тоа, ама јесте кретенски спрема другите возачи...

И ај да не се нервирам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #11589 на: 25 Август 2015, 07:41:23 am »
Многу се нервирам кога стојам во десната лента за право и идиоти ми свират за да застанам на пешачки за да поминат и завртат десно. Има да си причекаат ко попчиња, зошто ја прекршок не правам и нема што да ми свири.  Уште повеќе ме нервира кога ќе почне тротоарот да го качува за да заврти десно. Па колку треба да си кретен да се качуваш на тротоар, уместо да почекаш пола минута?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5782
« Одговори #11590 на: 25 Август 2015, 08:15:05 am »
A ako imas pomosen semafor upalen zeleno za desno a stois na taa lenta za pravo i kocis soobrakjaj...Pozadi cekaat 3 koli so desen zmigavec radi toj sto zastanal na taa lenta za pravo i ceka da mu se pusti zeleno za pravo..I toa ne e vo red da gi drzis lugjeto.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #11591 на: 25 Август 2015, 08:20:05 am »
16 нека чекаат. Црвено е за право, нема да летам. Уште помалку на пола пешачки да застанам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #11592 на: 25 Август 2015, 08:23:05 am »
Многу се нервирам кога стојам во десната лента за право и идиоти ми свират за да застанам на пешачки за да поминат и завртат десно. Има да си причекаат ко попчиња, зошто ја прекршок не правам и нема што да ми свири.  Уште повеќе ме нервира кога ќе почне тротоарот да го качува за да заврти десно. Па колку треба да си кретен да се качуваш на тротоар, уместо да почекаш пола минута?!

A ako imas pomosen semafor upalen zeleno za desno a stois na taa lenta za pravo i kocis soobrakjaj...Pozadi cekaat 3 koli so desen zmigavec radi toj sto zastanal na taa lenta za pravo i ceka da mu se pusti zeleno za pravo..I toa ne e vo red da gi drzis lugjeto.

Мене сеуште не ми е јасно кај се брзаат сите. Не дека ме нервира, туку едноставно ми е чудно, секој се брза некаде, се свири по семафори, секундата се цепи во десетинки на семафори, не се почитува десно правило (не сум сигурен дали голем дел од возачите го владеат).   :-\

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #11593 на: 25 Август 2015, 08:33:06 am »
Кај нас фали сообраќајна култура и тоа многу, сите се нешто нервозни, сите свират....

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #11594 на: 25 Август 2015, 08:57:28 am »
Мене сеуште не ми е јасно кај се брзаат сите. Не дека ме нервира, туку едноставно ми е чудно, секој се брза некаде, се свири по семафори, секундата се цепи во десетинки на семафори, не се почитува десно правило (не сум сигурен дали голем дел од возачите го владеат).   :-\
Сето тоа на 30 посто невработеност во државава, па уште кога ќе погледнеш каква будала ти свири со пластично лажиче во уста и дека освен да посети кладилница и да испие едно еспресо нема никаква друга дневна активност...  >:(

Други работи што ме нервираат (во Куманово)
1) допунското зелено за десно (кое го имаме само на неколку раскрсници) се третира како нормално зелено светло, значи си вртат десно без да погледаат дали им оди кола која поминува на зелено од лева страна
2) диви таксисти кои зафаќаат места од зонско паркирање без да платат затоа што се нон стоп до колата
3) ако снема струја или се исклучат семафорите настанува општ хаос без да се знае кој има предност на минување
4) крпење улици во Куманово на два начина (средновековен начин: на асфалтирана улица се полнат дупките со базалтни коцки и модерен начин: на асфалтирана улица без тампон се мачка асфалт како паштета во тенки слоеви за да се распадне до следниот предизборен период)
5) да не биде дека критикувам само локална власт, значи сите патишта што одат до Куманово се во полураспаѓање од автопатот Александар Макадамски, па се до патиштата до К. Паланка и Св. Николе. Да не зборам и дека нема асален знак на тие патишта и дека до скоро немаше ниту една осветлена клучка на влез во Куманово.
Зини да ти кажу.