Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712341 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11610 на: 25 Август 2015, 18:03:41 pm »
Мене ме нервираат пешаци, особено повозрасни жени, ќе дојде пред пешачки ќе види дека доаѓаш и додека ти го пропушташ он си гледа некаде у бесконачност, заборава и каде е и каде тргнал. Па ти кај застануваш да го пропуштиш уште треба да го чекаш да се сврти да те види, па да го убедуваш да помине пошто ете веќе си застанал. Па треба ли да се молиме ли пичка му материна.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Многу се нервирам кога стојам во десната лента за право и идиоти ми свират за да застанам на пешачки за да поминат и завртат десно. Има да си причекаат ко попчиња, зошто ја прекршок не правам и нема што да ми свири.  Уште повеќе ме нервира кога ќе почне тротоарот да го качува за да заврти десно. Па колку треба да си кретен да се качуваш на тротоар, уместо да почекаш пола минута?!
размисли кој е идиот во ситуацијава...
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #11612 на: 25 Август 2015, 19:06:57 pm »
Многу се нервирам кога стојам во десната лента за право и идиоти ми свират за да застанам на пешачки за да поминат и завртат десно. Има да си причекаат ко попчиња, зошто ја прекршок не правам и нема што да ми свири.  Уште повеќе ме нервира кога ќе почне тротоарот да го качува за да заврти десно. Па колку треба да си кретен да се качуваш на тротоар, уместо да почекаш пола минута?!
размисли кој е идиот во ситуацијава...

Размислив. Се надевам дека поштено ќе ги казнуваат тие што свират без основа и што презентираат роуд рејџ, како и газење тротоари и зелени површини. Сега ти размисли како те учеле да возиш во авто школа и околу прописите во сообраќајот. За сугерираната лична навреда, нема да ти се налутам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
Одг:
« Одговори #11613 на: 25 Август 2015, 19:09:56 pm »
зашто да стоиш во десна лента ако има допунско за десно?  кога би бил јас на нивно место не би свирел ке бленднам ако не се потргнеш јбг ке си почекам и ке се тешам дека тоа е македонска култура...
не беше навреда само те прашав, не се љути одма:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #11614 на: 25 Август 2015, 19:10:37 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11615 на: 25 Август 2015, 19:15:30 pm »
зашто да стоиш во десна лента ако има допунско за десно?  кога би бил јас на нивно место не би свирел ке бленднам ако не се потргнеш јбг ке си почекам и ке се тешам дека тоа е македонска култура...
Ако е за право и за десно, таа лента има подеднакво значење и за тие што возат право и за тие што возат десно. Не се во предност тие што возат десно.
Што точно значи допунско зелено светло за десно? Тоа значи дека ако имаш можност, можеш да завртиш десно, притоа пропуштајки ги сите останати учесници во сообраќајот. Тоа не значи дека тој што оди право ти го блокирал патот. Точно така, свирење и газење тротоари се македонска култура, чекање на лента за право и десно додека е црвено за право е почитување на закон. Често не може да се престроиш во средна, исто така многу често е нерационално да се престроиш во средна (правиш стак од 20 коли за да остане празна левата)?! Се` она што сме го учеле во авто-школа, го забораваме во истиот момент кога ќе ја добиеме дозволата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
Одг:
« Одговори #11616 на: 25 Август 2015, 19:18:43 pm »
незнам за другите ама ме мене ме учеа да ја оставам десната лента празна, поубаво да чекам ред од 20 коли него некој позади мене да ме утепа од пцуење.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11617 на: 25 Август 2015, 19:25:44 pm »
Се надевам дека тоа не ти го кажал инструкторот во авто школа.

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #11618 на: 25 Август 2015, 19:28:29 pm »
А да се договориме до колку коли е рационално да се прави колона пред да се зафати десната лента? Еве јас предлагам 5 .. после тоа може да се зафаќа десната.
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #11619 на: 25 Август 2015, 19:31:51 pm »
зашто да стоиш во десна лента ако има допунско за десно?  кога би бил јас на нивно место не би свирел ке бленднам ако не се потргнеш јбг ке си почекам и ке се тешам дека тоа е македонска култура...
Ако е за право и за десно, таа лента има подеднакво значење и за тие што возат право и за тие што возат десно. Не се во предност тие што возат десно.
Што точно значи допунско зелено светло за десно? Тоа значи дека ако имаш можност, можеш да завртиш десно, притоа пропуштајки ги сите останати учесници во сообраќајот. Тоа не значи дека тој што оди право ти го блокирал патот. Точно така, свирење и газење тротоари се македонска култура, чекање на лента за право и десно додека е црвено за право е почитување на закон. Често не може да се престроиш во средна, исто така многу често е нерационално да се престроиш во средна (правиш стак од 20 коли за да остане празна левата)?! Се` она што сме го учеле во авто-школа, го забораваме во истиот момент кога ќе ја добиеме дозволата.

На секое мое доаѓање во Скопје ми се случува ова. И да, во автошкола ме учеа дека лентите имаат еднаква важност. Енд оф стори.
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100
« Одговори #11620 на: 25 Август 2015, 19:35:14 pm »
Тука негде. Чим веќе има 4-5 коли во левата лента, си го местам гзот во десна па и плех музика да свири позади мене.

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #11621 на: 25 Август 2015, 19:38:12 pm »

На секое мое доаѓање во Скопје ми се случува ова. И да, во автошкола ме учеа дека лентите имаат еднаква важност. Енд оф стори.

За што е по правила мислам дека никој не вели дека не е така. Едноставно зборуваме за учтивост. И во тинекс ако зад тебе некој чека со едно пиво а ти си со цела кошница, ќе му направиш услуга ќе го пуштиш пред тебе да помине. За тоа зборуваме. Секако чекаш семафор, ако си 4-5 нема шанси да те стигне второ црвено, зошто да не им оставиш на луѓето за десно простор да поминат. Буквално не кошта ништо.
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls

Отсутен Busav

• Сениор
Одг:
« Одговори #11622 на: 25 Август 2015, 19:41:33 pm »
македонски менталитет  уназаден... идеш во болница те боли ногата, а тој позади тебе со потрес на мозок, ама кој го е#е нека умре јас не се тргам

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11623 на: 25 Август 2015, 19:44:35 pm »
Нит има потрес нит нога го боли. Вози кола исто ко` и јас. Рамноправни до даске. Уште помалку па пешачки да блокирам за да помине некој господин што не може 30 секунди да се стрпи. Ако му се брза некаде, нека си излезе порано од дома, а не да крева тензии и роуд рејџ по улици. Кога ќе може ќе помине. Нема што мене да ме „силува“ и да ми свири.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #11624 на: 25 Август 2015, 19:50:50 pm »
Јас ко видов кој се има станато инструктор за возење ми иди да си ја искинам возачкава