Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2712370 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #11595 на: 25 Август 2015, 09:33:46 am »
Многу се нервирам кога стојам во десната лента за право и идиоти ми свират за да застанам на пешачки за да поминат и завртат десно. Има да си причекаат ко попчиња, зошто ја прекршок не правам и нема што да ми свири.  Уште повеќе ме нервира кога ќе почне тротоарот да го качува за да заврти десно. Па колку треба да си кретен да се качуваш на тротоар, уместо да почекаш пола минута?!

A ako imas pomosen semafor upalen zeleno za desno a stois na taa lenta za pravo i kocis soobrakjaj...Pozadi cekaat 3 koli so desen zmigavec radi toj sto zastanal na taa lenta za pravo i ceka da mu se pusti zeleno za pravo..I toa ne e vo red da gi drzis lugjeto.

Мене сеуште не ми е јасно кај се брзаат сите. Не дека ме нервира, туку едноставно ми е чудно, секој се брза некаде, се свири по семафори, секундата се цепи во десетинки на семафори, не се почитува десно правило (не сум сигурен дали голем дел од возачите го владеат).   :-\

Истото го викам, има некад моменти кога нешто те тера ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #11596 на: 25 Август 2015, 10:03:36 am »
Моментот со сметање е на празен семафор. Ако се полни лентите ќе чекам не е проблем

Ама од три ленти празни да застанеш во најдесната за право со помошно зелено е крајно гејлордски потег. И тогаш чекам, несакам да заобиколувам на полни линии како некои.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
« Одговори #11597 на: 25 Август 2015, 10:05:17 am »

Најверојатно е пролив.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
« Одговори #11598 на: 25 Август 2015, 10:20:48 am »

Најверојатно е пролив.  ;D
Па боље на семафор да го пуштиш него дур возиш, може и да се учукаш, Затоа причекај си ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #11599 на: 25 Август 2015, 11:36:24 am »
Мене не ме нервира, си може да стои таму за право ама ја сепак им ја ослободувам, еден вид возачка солидарност. Ретко многу да стојам во таа лента да чекам ако сум прв.
исто и јас... ако има опција да се тргнам, се тргам... нај среќен сум кога сум втор во таа лента... можда чудно е, ама ете, не сум јас тој што блокира...

Особено на раскрсницата од касарната према Стоп & Го, кога ќе им се пушти право за накај Визбегово, а јас вртам лево :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11600 на: 25 Август 2015, 11:38:03 am »
Мене сеуште не ми е јасно кај се брзаат сите. Не дека ме нервира, туку едноставно ми е чудно, секој се брза некаде, се свири по семафори, секундата се цепи во десетинки на семафори, не се почитува десно правило (не сум сигурен дали голем дел од возачите го владеат).   :-\
Сето тоа на 30 посто невработеност во државава, па уште кога ќе погледнеш каква будала ти свири со пластично лажиче во уста и дека освен да посети кладилница и да испие едно еспресо нема никаква друга дневна активност...  >:(

Други работи што ме нервираат (во Куманово)
1) допунското зелено за десно (кое го имаме само на неколку раскрсници) се третира како нормално зелено светло, значи си вртат десно без да погледаат дали им оди кола која поминува на зелено од лева страна
2) диви таксисти кои зафаќаат места од зонско паркирање без да платат затоа што се нон стоп до колата
3) ако снема струја или се исклучат семафорите настанува општ хаос без да се знае кој има предност на минување
4) крпење улици во Куманово на два начина (средновековен начин: на асфалтирана улица се полнат дупките со базалтни коцки и модерен начин: на асфалтирана улица без тампон се мачка асфалт како паштета во тенки слоеви за да се распадне до следниот предизборен период)
5) да не биде дека критикувам само локална власт, значи сите патишта што одат до Куманово се во полураспаѓање од автопатот Александар Макадамски, па се до патиштата до К. Паланка и Св. Николе. Да не зборам и дека нема асален знак на тие патишта и дека до скоро немаше ниту една осветлена клучка на влез во Куманово.

абе друже.. куманово-тетово-гостивар... исти К ти е по тоа прашање.. таму други правила владеат... мада законот почна и нив да ги санкционира како што треба...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #11601 на: 25 Август 2015, 11:50:10 am »
Возам низ Охрид со моторче по туриситчка во десна лента, некаде 45-55...Старката од лева лента сечи наеднаш десно, без жмигавец и застанува на сред пат. Племе негово, ќе загинев
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #11602 на: 25 Август 2015, 12:03:35 pm »
Дегенерици што ти свират да вртиш, а нема дополнително светло, или уште поише, вртат со така троа поширок лак, неретко навлегувајќи во спротивната лента.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11603 на: 25 Август 2015, 13:17:55 pm »
Сето тоа на 30 посто невработеност во државава, па уште кога ќе погледнеш каква будала ти свири со пластично лажиче во уста и дека освен да посети кладилница и да испие едно еспресо нема никаква друга дневна активност...  >:(

Други работи што ме нервираат (во Куманово)
1) допунското зелено за десно (кое го имаме само на неколку раскрсници) се третира како нормално зелено светло, значи си вртат десно без да погледаат дали им оди кола која поминува на зелено од лева страна
2) диви таксисти кои зафаќаат места од зонско паркирање без да платат затоа што се нон стоп до колата
3) ако снема струја или се исклучат семафорите настанува општ хаос без да се знае кој има предност на минување
4) крпење улици во Куманово на два начина (средновековен начин: на асфалтирана улица се полнат дупките со базалтни коцки и модерен начин: на асфалтирана улица без тампон се мачка асфалт како паштета во тенки слоеви за да се распадне до следниот предизборен период)
5) да не биде дека критикувам само локална власт, значи сите патишта што одат до Куманово се во полураспаѓање од автопатот Александар Макадамски, па се до патиштата до К. Паланка и Св. Николе. Да не зборам и дека нема асален знак на тие патишта и дека до скоро немаше ниту една осветлена клучка на влез во Куманово.

Нема што да ни биде чудно, кој све има возачка и како се добиваат возачките само Севишниот нека ни е на помош. Инаку во Куманово е уметност да возиш а да не направиш прекршок или не дај боже да удриш пешак или друг автомобил. Бројот на пациентите кои не ги знаат сообраќајните правила а со самото тоа и воопшто не ги почитуваат е далеку поголем од оние кои ги знаат и се придржуваат кон нив.
Кога не работат семафорите е посебна приказна, прича сама за себе. Најинтересен дел ми се семафорите кај пазарот, без разлика дали работат или не. Треба некој од Кумановциве на форумов што живее во зградите на 3-та Македонска или Октомвриска да пушти камера кога се исклучени семафорите и после да видиме колку светлосни години сме далеку од Европа.

За патиштата мислам дека патот Кумново - Свети Николе и Кумново - Крива Паланка се на топ листата за најкрш патишта во Македонија. Повеќе дупки на метар квадратен има само швајцарското сирење.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #11604 на: 25 Август 2015, 14:18:14 pm »
Дегенерици што ти свират да вртиш, а нема дополнително светло, или уште поише, вртат со така троа поширок лак, неретко навлегувајќи во спротивната лента.

Чекам да се приклучам на уличка сабајлево имаше еден куп коли, и земал да ми свири отпозади само што застана. Си пројдоа колите си постојав уште некоја минута да почекам други да дојдат, тек после си се приклучив, деген.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #11605 на: 25 Август 2015, 14:21:28 pm »
Тие сo лaкoт се oсoбенo иритaнтни, сo кoј ли oргaн вртaт ме интересирa? Пoдеднaквo вoзaчите штo aкo пред негo кoлa кoчи и врти, нaместo дa успoри, тoј дo пoлa се пикa вo другaтa лентa иaкo не е слoбoднa. Вo кoјa ли aвтoшкoлa тaкa те учеa, гoведo еднo?

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1482
« Одговори #11606 на: 25 Август 2015, 15:31:45 pm »
Кога има рецимо 2 ленти за лево и дебили не знаат да си ја задржат лентата у додека се у кривина...па уште се чуди зашто му свириш...
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #11607 на: 25 Август 2015, 15:38:28 pm »
Хах, изгледа се истите со лакот на вртење од погоре!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #11608 на: 25 Август 2015, 16:25:51 pm »
^ Овие ги има бајаги на семафорите кај НЛБ кога вртиш накај Водњанска. А гратис се тие што идат од спротива, од  НОва Македонија и се приклучуваат кон десно. Индија.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #11609 на: 25 Август 2015, 17:17:30 pm »
Луѓе што не стојат во место кога сакаат да се приклучатг туку полека одат нанапред, или стој или оди. Или најубаво не вози.